Utrecht Creatief: Creatievelingen

Aan het eind van elke maand is het hier op de blog een moment om mijn mooie stad Utrecht in het zonnetje te zetten. In november en januari ging dat specifiek over de muurschilderingen, lees daarover meer hier en hier. In December ging het om initiatieven, zoals bijvoorbeeld de kledingbibliotheek. Deze maand wil ik graag een inwoner van Utrecht in het zonnetje zetten.

Namelijk Rob van Roodgras.

Een getalenteerde striptekenaar uit Utrecht, die ik gelukkig één van mijn vrienden mag noemen. Rob heeft in zijn stripjes een heerlijk droge humor en niets is te gek. Ik kan me nog herinneren dat Rob begon met het tekenen en kaartjes rondstuurde. Tegenwoordig heeft Rob al verschillende samenwerkingen en publicaties op zijn naam staan. Met verschillende stripboekjes over bijvoorbeeld de liefde, katten of koffie heeft Rob een gevarieerd aanbod.

Kijk hier naar verschillende stripjes die Rob in de afgelopen jaren heeft gemaakt.


In 2013 maakte Rob op mijn rug een mooi aandenken!


In 2013 was ik ook met Rob op een feestje en naar aanleiding daarvan kwam dit stripje. Ik kan je uit betrouwbare bronnen vertellen dat de tekening van de Aap nog steeds op de muur zit.

Rob is ook begonnen met het uittekenen van recepten, deze zijn te volgen op Kookstripjes.nl


Momenteel post hij elke dag een stripje op zijn instagram account, volg hem daar dus ook!
Vind je het leuk wat je ziet? Kijk dan verder op Robshop! Daar kan je voor 4/5 euro hele leuke zelfgemaakte boekjes kopen, ideaal om cadeau te geven aan vrienden!

Kende jij Rob zijn tekenkunsten al? Zal jij hem verder in de gaten gaan houden?

 

3 thoughts to “Utrecht Creatief: Creatievelingen”

Laat een reactie achter