Series met 1 seizoen

Firefly (2002)
Bron: IMDB

Alle series die momenteel bezig zijn, komen nu aan bij de winterstop. Hierdoor komt er een beetje een leegte in de agenda. Sowieso is de vakantie altijd een mooi moment om nieuwe series te kijken en wat is nou handiger om dan series te ontdekken die maar bestaan uit één seizoen. Hier volgen mijn tips voor series die (nog) niet zoveel afleveringen hebben.

Vicious


Dit is een serie waar Ian McKellen in speelt. Die ken je onder andere als Gandalf of als Magneto in X-men. Deze serie heeft een heerlijke, donkere, britse humor. Het gaat over een oud homopaar wat elkaar het liefste zwart maakt, met een beste familievriendin en een sexy buurjongen. Wat wil je nog meer? Het stel is al 48 jaar samen, maar de moeder van één van beide, weet dat nog steeds niet, wat voor hilarische momenten zorgt. Eerlijk, toen ik het verhaal hoorde was ik niet verkocht, maar ik keek met vrienden de eerste aflevering en daarna was ik verkocht. We keken meteen nog een aflevering, ze duren tenslotte maar 20 minuten, en ik was verkocht! Bij thuiskomst heb ik meteen de overige 4 afleveringen aangezet. Het zijn 6 afleveringen en er is nog een Christmas Special! Op IMDB krijgt de serie een 7,8! Dat zegt toch wel iets! In 2015 komt er waarschijnlijk een tweede seizoen, ik kan in ieder geval niet wachten!

Hostages


Deze serie krijgt maar een 6.8 om IMDB, maar ondanks dat is hij me wel bijgebleven. De hoofdacteurs, Dylan McDermott en Toni Collette, hebben hun rol overtuigend goed neergezet. De serie gaat over een gezin wat in hun eigen huis gegijzeld word omdat de moeder de chirurg van de president is. De badguys zijn ingehuurd om te zorgen dat er een aanslag op de president gepleegd word. Deze serie bestaat uit één seizoen van 15 afleveringen en is genomineerd geweest als Favorite New TV Drama voor de People’s Choice Awards in 2014. Die nominatie zegt toch wel iets. Er komt helaas geen tweede seizoen, maar dat neemt niet weg dat dit eerste seizoen niet heerlijk is om naar te kijken. Een serie met een hoge spanning waardoor je aflevering na aflevering aanzet.

Firefly


Over deze serie hoorde ik al jaren mijn vrienden praten! Deze serie is geweldig, vooral doordat Nathan Fillion erin speelt. Op IMDB krijgt de serie een 9.2, wat natuurlijk absurd hoog is! Maar dat zegt ook wel iets over hoe goed deze serie daadwerkelijk is. De serie gaat over de crew van het Firefly schip, Serenity. Het speelt zich af in space en het heeft allemaal een enorme country vibe. Dat verklaard waarom ik het zo een geweldige serie vind. Ik ga er niet teveel over verklappen aangezien je dit echt voor jezelf moet zien. Deze serie scoort niet alleen hoog op IMDB maar staat ook hoog in de “Cancelled Too Soon” die TV Guide in 2013 maakte. Firefly staat op die lijst helemaal bovenaan!

Ken je deze series al? Zal je ze gaan kijken? Of heb je nog een serie die in dit lijstje ontbreekt?

5 thoughts to “Series met 1 seizoen”

    1. Dat wist ik ook ergens wel, maar heb het blijkbaar niet genoemd 🙂
      Maar thanks for the reminder, zo leuk om het dan weer te kijken 🙂 Ik geloof dat er dit jaar ook een kerst special was?

        1. Ik kon hem inderdaad ook niet vinden, maar myepisodes.com zei wel dat er één was, maar ik gok eigenlijk dat ze die van 2013 bedoelde, maar die heb ik ook nog niet gezien, dus daar kan ik nog naar uit kijken 😉

Laat een reactie achter