3 IJslandse series op Netflix

Het is grappig dat er een behoorlijk aantal IJslandse crimi’s zijn, terwijl de criminaliteit op IJsland juist enorm mee valt. De gevangenissen zitten vol, maar dan met bankiers. Er worden bijna nooit mensen vermoord op IJsland en toch gaan er zoveel series over. Het leek me dan ook wel leuk om een overzichtje te maken van welke ijslandse series op Netflix staan. Kijk je mee?

The Cliff

the cliff
Deze serie draait om Helgi Marvin Runarsson, een inspecteur van de Reykjavikse poltie. Hij wordt naar omliggende kleine dorpen gestuurd wanneer daar een misdrijf plaats vindt. Toevallig heeft hij met deze plaatsen ook enige geschiedenis, wat hem helpt bij het oplossen van deze zaken. Een goede, spannende serie waar je af en toe mooie lava velden of rotsformaties te zien krijgt. Er zijn twee losstaande seizoenen van The Cliff. Doordat er maar 4 afleveringen per seizoen zijn, kan je makkelijk een seizoen op een avond kijken, een leuk idee voor een lange filmavond?

Cijfer op Imdb: 6,9
Hoeveel seizoenen: 2
Hoeveel afleveringen per seizoen: 4 afleveringen
Duur Aflevering: 54 minuten / 45 minuten
Bestel DVD: 16,99


Trapped

trapped
In Seyðisfjörður, een afgelegen stadje in het noorden van IJsland, wordt er letterlijk een lijk uit het water gevist. De serie volgt de plaatselijke rechercheur, Andri Ólafsson. Hij heeft het vermoeden dat het lichaam van de internationale ferry afkomt, die even later zal aankomen. De hulptroepen vanuit Reykjavik laten op zich wachten, daarom start Andri zelf zijn onderzoek.

Cijfer op Imdb: 8,2
Hoeveel seizoenen: 2
Hoeveel afleveringen per seizoen: 10 afleveringen
Duur Aflevering: 50 minuten

Bestel DVD: 22,99


Case

the case
In het theater wordt het lichaam van een tienermeisje gevonden. Het lijkt op het eerste oog om zelfmoord te gaan, maar al gauw blijkt dat er meer aan de hand is. Een advocaat die heeft zijn leven verwoest door drank en roekeloosheid, gaat deze dood tot in de puntjes uitzoeken.

Case is overigens een spin off van de IJslandse serie Rettur (The Court). Hopelijk voegt Netflix deze ook snel toe aan het aanbod.

Cijfer op Imdb: 7,5
Hoeveel seizoenen: 1
Hoeveel afleveringen per seizoen: 9 afleveringen
Duur Aflevering: 45 minuten


Dat zijn de drie IJslandse series die momenteel op Netflix staan.


Wil je meer IJslandse series en films?

 • Bekijk ook Fangar
 • Ørnen: En krimi-odyssé
 • Rams
 • Virgin Mountain
 • Heartstone

 • Pin it

  ijslandse series op netflix

  Welke serie ga jij kijken?

  Deze post bevat een affiliatelink.

  2 thoughts to “3 IJslandse series op Netflix”

  Laat een reactie achter