Beste Films van 2016

door | dec 29, 2016 | Films, Ontspanning | 6 reacties

film2016

Aan het eind van het jaar is het traditie dat ik een lijst maak met mijn favoriete films. Een overzicht met mijn favorieten die in dat jaar zijn uitgebracht en een lijst met films uit andere jaren, die ik voor het eerst heb gezien. Het is elk jaar weer een uitdaging om allerlei leuke, mooie, goede en ontroerende films te zien. Kijk je mee welke films het hebben gemaakt tot mijn beste films van 2016 lijst?

Beste films uit 2016

 1. Sully
 2. de Zevende Hemel
 3. Doctor Strange
 4. Rogue One
 5. Fantastic Beasts and Where to Find Them
 6. Zootopia
 7. Deadpool
 8. Inferno
 9. Finding Dory
 10. The Fundamentals of Caring

 

Één ding stond vast bij het maken van deze lijst, Sully moest op één. Wat een indrukwekkende film was dat. Tom Hanks is een fantastische acteur, hij komt meermaals voor in mijn lijstjes, en dit verhaal is ook nog zo mooi verfilmd. Sully is een film waar ik een traantje bij heb gelaten, net als de Zevende Hemel. De Zevende Hemel is een film waar ik niet zulke hoge verwachtingen van had, een musical film van Nederlandse bodem. Des te meer indruk deze film maakte, Huub Stapel en Thomas Acda zijn acteurs die je in je hart sluit en met wie je meeleeft alsof het je eigen verdriet is. Verder staan er een hoop blockbuster films op mijn lijstje. Doctor Strange, Fantastic Beasts en Rogue One zijn films die je echt meerdere keren wil bekijken. Zootopia is een kinderfilm waar een mooie wijze les in zit. Een behoorlijke lijst met films die je in 2016 gezien zou moeten hebben.

Beste films gezien in 2016

 1. Spotlight (2015)
 2. The Imitation Game (2014)
 3. Forrest Gump (1994)
 4. Star Wars: The Force Awakens (2015)
 5. Publieke Werken (2015)
 6. People Like Us (2012)
 7. Ant-Man (2014)
 8. Whiplash (2014)
 9. The Terminal (2004)
 10. Flipped (2010)

Zowel Spotlight en The Imitation Game zouden op 1 moeten staan in dit lijstje, ontzettend indrukwekkende films. Toch wint Spotlight het net, een waargebeurd verhaal met een top cast. Zowel Forrest Gump als The Terminal zijn films die ik al zoveel jaar eerder gezien zou moeten hebben. Beide klassiekers met Tom Hanks. Publieke Werken is een Nederlandse film die op Netflix staat, een aangename verassing. People Like Us heeft een verhaal wat ook nog weken door je hoofd spookt. En wanneer het om Chris Pine gaat die door je hoofd spookt, heb je daar vast geen problemen mee.

Favorieten in Genre

Meeste tranen gelaten bij: De Zevende Hemel (2016)
Meest gelachen om: Hartenstrijd (2016)
Meest indrukwekkende: Spotlight (2015)
Mooiste film: Sully (2016)
Beste animatie: Zootopia (2016)
Meest inspirerende film: The Imitation Game (2014)
Beste Nederlandse film: de Zevende Hemel (2016)
Beste wegzwijmel film: Griffin & Phoenix (2006)
Beste kerstfilm: The Spirit of Christmas (2015)
Beste oorlogsfilm: The Imitation Game (2014)
Slechtste film:Babysitter’s Black Book (2015)

Mocht je dit leuk vinden, bekijk dan ook mijn overzichten van 20132014 en 2015.

Wat was jou favoriete film van 2016?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
How to: Bullet journal
3 IJslandse series op Netflix
Suppen in de winter
Maandoverzicht van september 2022
Extra geld verdienen via internet

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. thewildflowerhippie

  Leuk overzichtje. Ik heb nog een aantal films gezien in jouw lijstje die ik nog wil gaan zien, zoals Sully en fantastic beasts.

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeehw dan heb je nog een aantal leuke films te zien, geniet ervan! Laat je me weten wat je er van vindt?

   Antwoord
 2. Jessica

  The Imitation Game <3

  Sully moet ik nog steeds zien. Ik ben er wel nieuwsgierig naar, maar het trekt mij niet genoeg om hem direct te kijken.

  Antwoord
  • Veerlez

   Jaaa Imitation Game, het is indertussen alweer bijna een jaar geleden dat ik hem zag, ik krijg meteen zin om hem weer te kijken!
   Sully is heel indrukwekkend, heerlijk voor een regenachtige zondag 🙂

   Antwoord
 3. Natasja

  Oeps, van de films uit 2016 heb ik jouw gehele top 4 nog niet gezien. De rest van dat lijstje wel trouwens: vond ze allemaal fijn, behalve – verrassend genoeg – Deadpool. Die vond ik enorm tegenvallen.

  Bridget Jones’ Baby vond ik een aangename verrassing (want zulke hypes vallen me dus ook vaak genoeg tegen). Wel heel fijn: Eddie the Eagle, The BFG, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Oeh, en The Legend of Tarzan… voor het verhaal natuurlijk 😉

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik vond Deadpool heel leuk, misschien juist omdat ik geen hoge verwachtingen had. En soms heeft het gezelschap waar je mee kijkt ook invloed, ik gok dat dat in mijn geval zo was 😉 Ik heb bij Bridget Jones’s Baby ook zo hard moeten lachen, ik heb hem 2 keer gezien dit jaar, de tweede keer vond ik hem al iets minder hilarisch, ik denk dat hij daarom niet in mijn lijstje stond! Ik heb een aantal films die jij noemt nog niet gezien, dus ik heb nog wat te doen komend jaar! 🙂 Legend of Tarzan had ik gezien, ik vond vooral alle natuur shots daarin heel mooi 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter