7 manieren om nieuwe films te ontdekken

door | feb 24, 2015 | Films, Ontspanning | 11 reacties

veerlez_filmzoektips_

Wat is er fijner dan heerlijk op de bank zitten met een kopje thee en een nieuwe film te ontdekken? Die vraag heb ik geloof ik wel vaker gesteld, maar mijn antwoord is momenteel; helemaal niks. Ik kan er zo van genieten om weer een fijne nieuwe film te ontdekken. Helemaal in een verhaal te kruipen en ontroerd te raken. Maar hoe ontdek je nou de fijnste films? Ik zet hier een aantal manieren op een rij.

 • Via mijn account op Letterboxd. Ik hou op mijn lijsten bij welke films ik kijk per jaar. Soms zoek ik op andermans lijsten. Of ik klik op een acteur en kijk welke films hij nog meer allemaal heeft. Als je bijvoorbeeld kijkt bij Matthew McConaughey, dan zie ik dat ik 5 van de 42 films met hem heb gezien. Ik vind hem een fijne acteur, dus dan kijk ik naar alle mooie filmposters en kies ik daar op mijn volgende film uit.
 • Op Netflix kan je erg mooi op genre leuke films vinden, of water momenteel populair is. Je vindt elke keer op nieuw weer fijne films. Je kan ook kijken op Netflix Nederland, daar staat elke week het nieuwe aanbod.
 • Op IMDB kijk ik vaak naar welke 6 films er worden aangeraden. Soms slaan de tips echt nergens op, maar af en toe zitten er echt pareltjes bij.
 • Misschien niet de meest voor de hand liggende, maar ook op bol.com zie je ook welke films mensen nog meer interesse in hadden.
 • Via blog filmtips vind je ook altijd fijne films, kijk eens bij CinefilleFemkeIris, Jessica, Luus Suus en Sas of Sweet Movies.
 • Als ik filmtips op blogs tegen kom, zet ik ze meteen in mijn Watchlist. Daar staat dus ook al een verzameling goede films klaar.
 • Ik zoek naar uitgebreide jaarlijstjes (bijvoorbeeld op Letterboxd) of nominaties voor de Oscars of de Golden Globes.

Heb jij nog manieren op nieuwe films te ontdekken?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
DIY: Theelichthouders
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?11 Reacties

 1. Anne

  Ja, wat handig! Ik kijk heel vaak bij de filmtips van Iris omdat zij veel dingen leuk vindt die ik ook leuk vind 🙂

  Antwoord
 2. Iris

  Leuk artikel! I love films 😀 Ik vind tastekid.com een handige website om nieuwe films te ontdekken.

  Antwoord
 3. Dina

  Handig! Ik zoek meestal via IMDB of vraag gewoon op Twitter.

  Antwoord
 4. Danielle Lakeman

  Ik ben dol op IMDB en ik ontdek vaak films via andere bloggers!

  Antwoord
 5. Sweet Movies

  Hé, een bekende naam ;-)! Ik heb ook een Letterboxd account aangemaakt maar ik vergeet het altijd bij te werken. Ik kocht vroeger heel vaak DVDs en dan kocht ik gewoon de goedkopere films of films die in de aanbieding waren, maarja, het zijn niet altijd pareltjes 😛

  Antwoord
  • Veerlez

   haha herkenbaar, zo is ook een groot deel van mijn DVD collectie ontstaan! Toch zitten er soms wel mooie films tussen! Één van mijn favoriete die ik via die manier heb ontdekt is toch wel Closing the Ring! 🙂 Jou favoriet?

   Antwoord
 6. Jessica

  Wat lief dat je mij noemt! 😀
  Ik ga ook even een Letterboxd account aanmaken denk ik, maar ikzelf ontdek meestal nieuwe films via andere blogs, IMDB en de film1 website waar je een ‘verwacht’ pagina hebt. Soms kun je wel vooruitkijken tot wat bekend is aan films die pas in 2016 uitkomen.

  Antwoord
  • Veerlez

   Tuurlijk noem ik je, weet je hoe veel van je tips er in mijn watchlist staan 😉

   En inderdaad, naar de verwachte films te kijken ontdek je ook al veel films, maar dat zijn vaak geen films die je op het moment meteen kan kijken, daarom heb ik hem niet genoemd, maar inderdaad, ik geniet er ook van om trailers te kijken 🙂

   Antwoord
   • Jessica

    Klopt, maar ik heb dan meestal wel dat zodra de naam weer voorbij komt dat ik mij herinner dat het een film was die ik erg graag wilde gaan zien en dan kijk ik hem sneller 😀

    Jaaaa je hebt echt nog een mooie watchlist! ^^

    Antwoord
 7. luusjeindelucht

  Hee wat leuk, zie nu pas dat ik er ook tussen sta! 🙂

  Antwoord
 8. iliveformydreams.com

  Handig artikel! Mijn vent weet meestal de nieuwste films waardoor ik weet welke ik wel en niet wil gaan kijken.

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 10 Bloggers in het zonnetje • Reviews & Roses - […] In vrij korte tijd ben ik ook de blog van Veerle actief gaan volgen. Ze maakt bijvoorbeeld hele leuke…
 2. Sundays Finest - […] steeds mijn leven beïnvloed! Hergebruik je eten Positiviteit Lekkere Lees Blogs #fitforspring 7 manieren om nieuwe films te ontdekken…
 3. 50+ bioscoop filmtips! - […] schreef laatst nog een post over hoe ik nieuwe films ontdek, maar ik kwam tot de conclusie dat ik…

Laat een reactie achter