50+ bioscoop filmtips!

door | mrt 10, 2015 | Films, Ontspanning | 3 reacties

veerlez_movies_50
Ik schreef laatst nog een post over hoe ik nieuwe films ontdek, maar ik kwam tot de conclusie dat ik de beste tip vergat. Ik heb al bijna 2 jaar lang af en aan een Pathe Unlimited pas. Ik koop deze gedeeltelijk met spaarpunten van de ING-rekening en een gedeelte cash. De spaarpunten verdien je met spaargeld en dan betaal je nog 36 euro voor 4 maanden film, wat neer komt op ongeveer 4x naar de film. Dus wanneer je elke maand naar de film gaat, heb je de pas er al uit.

Ik probeer wanneer ik een Unlimited pas heb wel wekelijk naar een film te gaan. De mooiste manier om nieuwe films te ontdekken is wanneer ik naar de 50+ plus films ga. Ik heb behoorlijk mooie films gezien door deze bijzondere voorstellingen van de Pathe.

The Railway Man

Soms heb je van die films die je meteen raken, zo ook mijn laatste ontdekking via de 50+, namelijk The Railway Man (2013). Een waargebeurd verhaal met Colin Firth en Nicole Kidman en Stellan Skarsgård.

Ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer interesse krijg ik films over oorlog en slavernij. Dit is ook zo een film. Het gaat over Eric Lomax (Colin Firth) die last heeft van PTSD, hij heeft gevangen gezeten tijdens de oorlog in Japan, waar hij moest helpen bij het bouwen van een treinlijn. Het is een mooi en ontroerend verhaal. Ik denk dat onze generatie toch moeite heeft met het begrijpen van wat men in de oorlog heeft meegemaakt. Elke oorlog heeft weer verschillende effecten. Dit verhaal zet je aan het denken over deze gebeurtenissen.

Nebraska


Nebraska vertelt het verhaal van een man die in een klein dorpje woont en een brief ontvangt dat hij de loterij heeft gewonnen. Dat triggert natuurlijk erg veel reactie vanuit de omgeving. Het is een film waarbij het verhaal langzaam verteld wordt, maar niet minder mooi. Knap staaltje acteerwerk zit hier in! Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Parkland


Parkland verteld het verhaal van de aanslag op John F Kennedy. Een gebeurtenis waar ik eigenlijk niet heel veel over wist. Een leerzame film die mooi weergeeft hoe het er aan toe ging in die tijd. En als dat nog niet genoeg reden is om te kijken, is het ook bijzonder om Zac Efron in een serieuze rol te zien!

Andere films die ik via de 50+ ontdekte

Robot & Frank
De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
12 Years a Slave
Philomena
Amour

 

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

De Beste tips om te Ontspullen
Het verhaal van een vleesboom
Begin een capsule wardrobe
Habit Tracker + printable
Rondreizen met Flixbus
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?3 Reacties

 1. Susanne

  <3 voor de Pathe Unlimited pas! Toen ik in Zwolle woonde ging ik wel eens vijf keer per week naar de film. En op dinsdagavond standaard naar de Sneak Peak. Helaas heb ik geen Pathe meer in de buurt, anders had ik het wel geweten 😉

  Antwoord
 2. Jessica

  Oeh Parkland heb ik ook gezien, vond het zeker ook interessant omdat ik er nog niet heel veel van wist eigenlijk.

  Antwoord
 3. luusjeindelucht

  Parkland gaat ook op mijn lijstje! Ziet er leuk uit.

  Antwoord

Laat een reactie achter