Welke spullen heb je echt nodig als digital nomad?

door | nov 21, 2019 | nomade, Travel | 2 reacties

Welke spullen heb je echt nodig als digital nomad?

Welke spullen heb je echt nodig als digital nomad? Ik ben ondertussen alweer een aantal maanden op reis als nomade en kan je precies vertellen welke spullen ik écht nodig heb als digital nomad! Wat wil je bij je hebben en welke spullen kan je beter thuislaten? Hier praat ik je helemaal bij welke spullen een digital nomad bij zich zou moeten hebben!

Nu ik een aantal maanden op reis ben, ben ik er achter welke spullen ik dagelijks gebruik en welke spullen er meestal in mijn tas blijven zitten. Wanneer je veel in hostels leeft of om de zoveel dagen verder gaat, pak je je tas eigenlijk niet uit. Je gebruikt een aantal spullen en de rest ligt opgeborgen in je locker.

Welke handige spullen heb ik bij me?

Wat is altijd handig om mee te nemen?

 • Ziplockbags
 • canvas tassen
 • Keycord om je lockersleutel aan te hangen
 • knijpers
 • een karabiner om extra spullen aan je tas te kunnen hangen
 • Stopcontact splitter om meerdere dingen tegelijk op te laden
 • Waszak voor vuile was
 • Hoeslaken voor in het hostel, je krijgt bijna altijd een laken ipv een hoes
 • Een zonnebril in een brillenkoker (multifunctioneel)

Wat heb ik mee voor 6 weken qua kleding?

Inpakfestijn na een week in hetzelfde hostel
 • 3 truien
 • 1 spijkerbroek
 • legging
 • chillpants
 • 2 korte broeken
 • 6 shirts
 • pyjama
 • 10 paar sokken
 • 13 onderbroeken
 • 2 sport bh’s
 • bikini en zwempas
 • 2 paar schoenen
 • paar slippers
 • 1 jurkje
 • jas
 • sjaal
 • een pet

Welke spullen neem ik niet meer mee?

Ik heb nogal de neiging om teveel spullen mee te nemen. Toen ik eind oktober naar huis ging om spullen weg te brengen, wist ik dat moest nadenken over welke spullen ik écht nodig had. Ik hoef geen 4 truien, 1 hoodie en 2 jassen mee. Met 3 truien, 1 jas en een sjaal kan ik mijzelf ook warm houden! Het meenemen van een dagboek en een agenda is voor mij ook iets overbodig. Als ik meerdere boeken meeneem, gebruik ik ze nauwelijks. Over boeken gesproken, een papieren leesboek kan fijn zijn, maar neem dan alleen een boek mee dat je ook wilt achterlaten in een boekenruilkast. Anders blijft het ballast wanneer je het uit hebt gelezen.

Qua kleding is mijn les dat alle kleding die ik last minute nog toevoeg, meestal ongedragen in mijn tas blijft zitten. Tegenwoordig weet ik gelukkig vrij goed wat ik wel en niet wil inpakken!

Welke spullen neem jij altijd mee als je op reis gaat? Waar kan je echt niet zonder?

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Lees tips

Podcast2 Reacties

 1. Mevrouw Marloes

  In plaats van papieren boeken, zou ik dan een e-reader meenemen. Scheelt een hoop gewicht! Ik ben nog nooit op een lange reis geweest, alleen op vakantie. Als ik op vakantie ga heb ik ook de neiging teveel kleding mee te nemen, haha. Verder gaat mijn camera standaard mee, mijn mobiel en portemonnee met paspoort kunnen ook niet ontbreken. De nodige opladers natuurlijk en een boek/e-reader. O ja, mijn camera is redelijk zwaar, dus soms koop ik een wegwerpcamera 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik moet eerlijk zeggen dat ik zowel een ipad mee heb om boeken op te lezen, als een normaal boek. Soms leest een normaal boek net iets fijner! Voor korte vakanties zijn dwarsliggers dan ook ideaal! Een statief is inderdaad een fijne toevoeging. Ik merk dat ik dat als nomade toch teveel balast vind. Meestal kan ik mijn telefoon wel op een plekje zetten of aan een andere toerist geven.

   Een wegwerpcamera is zeker een leuk idee. Mijn zusje heeft er nu 1 mee genomen, dus hoop hier ook leuke foto’s te kunnen maken!

   Antwoord

Laat een reactie achter