Welke 7 lessen heb ik geleerd tijdens mijn week in Kroatië?

door | nov 12, 2019 | Travel | 0 Reacties

Hetgeen wat ik zo fijn vind aan reizen, is dat het je elke keer nieuwe inzichten geeft. Dit keer heb ik weer een aantal lessen geleerd op reis.

Mijn week in Kroatië was het eerste moment dat ik het gevoel had weer op reis te zijn. Hetgeen wat ik zo fijn vind aan reizen, is dat het je elke keer nieuwe inzichten geeft. Er zijn zoveel lessen te leren op reis. In dit artikel lees je welke lessen ik in mijn week in Kroatië heb geleerd.

Als je meer wilt weten over mijn week in Kroatië? Bekijk dan mijn weekoverzichten van die periode, namelijk:

Weekoverzicht #53: elke dag naar het strand
&
Weekoverzicht #54: 2 nachtbussen en 48u thuis

Het belang van je eigen routine

Wanneer je lang onderweg bent, is het belangrijk om je eigen routine te hebben. Ik geniet er van om elke ochtend vroeg op te staan en mijn kop koffie in stilte te drinken. In de ochtend begin ik met het checken van mijn e-mail en heb ik meestal een kleine to do list zodat ik mijn dag al goed begin. Ik hou er van om productief te zijn in de ochtend.

Open jezelf voor de spirituele wereld

Deze trip vertelde iemand me over astrologie mbt je geboortedatum. Ik heb een app gedownload en hetgeen wat eruit kwam toen ik mijn exacte geboortemoment invoerde, verbaasde me zo. Het omschreef precies hoe ik in elkaar zit. Het was echt een bevestiging van waar ik nu mee bezig ben, dat ik op het juiste pad zit. Dus stel jezelf open voor wat je niet kent en laat je verbazen.

Reis altijd met minder

Inpakfeestje in de common room

Mijn grootste probleem was dat ik niet wilde rondreizen met mijn bagage. Toen ik naar Slovenië vertrok, paste het nauwelijks in mijn tas. Laat staan toen ik ook nog eens een aantal shirts en een trui kreeg. Ik ontmoette een jongen die met alleen een klein rugzakje reisde, met 3 shirts, 3 onderbroeken, 3 paar sokken, 1 paar schoenen en 2 broeken. Dat deed mij wel denken dat ik mijn wardrobe wel kon halveren. Door langs huis te gaan, kon ik een aantal spullen achterlaten en ben ik van bijvoorbeeld 20 shirts naar 6 gegaan!

Terug gaan naar een stad waar je eerder een slechte ervaring had

Toen ik half oktober zag dat het mooi weer was in Split, wist ik dat ik moest gaan ondanks dat mijn slechte ervaring. Precies een jaar daarvoor was ik ook in Split en had ik niet zo een goede ervaring. Het hostel waar ik zat, was compleet leeg. Ik voelde me enorm eenzaam in de stad. Dit jaar was het precies het tegenovergestelde. Ik zat in het hostel waar ik écht wilde zitten. We hadden een fantastische groep en iedereen blijf zijn verblijf verlengen. Het voordeel was dat ik de stad al kende en ik makkelijk kon navigeren.

Het is altijd gek als je eerste groep weg gaat

Mijn eerste groep in Split

De eerste groep die je in het hostel leert kennen, gaat altijd sneller weg dan je wilt. Vaak zitten zij er al net iets langer dan jij, kennen ze de stad al en hebben ze plannen waar je makkelijk bij kan aansluiten. Wanneer deze groep weggaat, is dat vaak te snel voor je om mee te gaan. Toch is de groep die daarna komt, vaak nog leuker. Misschien komt het omdat jij dan de persoon bent die de stad al kent en anderen uitnodigt mee te gaan met de plannen. Het is me nu meerdere malen gebeurd dat de vervolggroepen leuker zijn. Dus wees niet sip als mensen vertrekken!

Ik hou van mijn tourguide modus

Wanneer ik langer in een hostel zit, ben ik altijd de persoon die in de common room zit te werken en mensen opvangt als ze nieuw zijn in het hostel. Ik heb er zelf een hekel aan om een eerste dag in een hostel te zijn, omdat je nog niemand kent en niet weet wat te doen. Daarom probeer ik zelf altijd iedereen en zo warm mogelijk welkom te geven. Vaak probeer ik na een aantal dagen ook mijn wijsheden door te geven en alle leuke spots in town door te geven.

Het universum is het soms niet eens met je plannen

Tijdens deze trip was ik eigenlijk van plan om terug naar Nederland te vliegen, omdat ik op die manier niet 33 uur in de bus hoefde te zitten, wat toen nog mijn alternatief was. Toen ik die vlucht wilde boeken, bleek die website niet te werken. Als ik via andere opties wilde boeken, bleek mijn credit card geblokkeerd te zijn. Soms krijg je signalen dat je je plannen moet wijzigen. Hierdoor zocht nog ik naar een ander alternatief dan vliegen of een 33urige bus. Ik besloot om 2 nachtbussen te nemen. In totaal was nu 25 uur onderweg en had ik nog 6 uur vrij te besteden in München.

Uiteindelijk past het veel beter bij me om met de bus te gaan dan om weer te vliegen.

Dit waren de lessen die ik heb geleerd die het eerst in mijn opkomen. Ik vermoed dat er genoeg lessen zijn die in de komende weken nog te binnen schieten. Ik blijf me verwonderen over de gesprekken die je op reis hebt, die je thuis nooit zou hebben. Love it!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

De Beste tips om te Ontspullen
Het verhaal van een vleesboom
Begin een capsule wardrobe
Habit Tracker + printable
Rondreizen met Flixbus
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter - […] Blogpost: Welke 7 lessen heb ik geleerd tijdens mijn week in Kroatië? […]
  2. Mijn eerste jaar als nomade - […] Slovenië vertrok ik eerst voor een luxe weekend naar Oostenrijk. Vanuit daar vertrok ik naar Kroatië. Toen de zon…

Laat een reactie achter