Waarom Bled mijn hart heeft gestolen

door | okt 22, 2018 | Reizen | 2 reacties

Wie mijn social media in de afgelopen weken gevolgd heeft, kan het haast niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen weken in Bled te vinden was. Het was eigenlijk mijn plan om er voor een dag heen te gaan en het resulteerde in een anderhalve week. Bled heeft mijn hart gestolen en ik zal proberen uit te leggen hoezo.

De mensen

Allereerst heb ik echt de allerleukste mensen ontmoet in mijn tijd in Bled. We waren met altijd grote groepen waarvan de helft van de groep zijn tijd in Bled heeft verlengd. Doordat we in het naseizoen zitten, zijn het vaak reizigers met een ruimere agenda die in Bled neerstrijken en daardoor ook de mogelijkheid hebben om hun verblijf te verlengen.
Het is af en toe wel lastig om weer afscheid te moeten nemen van een groep, maar daar komen ook elke keer leuke mensen voor terug. Het eerste weekend was ik wel wat sip toen mijn maatjes weg waren, ik wist niet dat de mensen die ervoor in de plaats kwamen, nog zoveel leuker zouden zijn. Zij waren dan ook de reden waarom ik nog langer bleef en besloot mijn verjaardag met hen in Bled te vieren.

 

De activiteiten

De reden hoezo ik voor een dagtrip naar Bled ging, was omdat we een canyoning trip gingen doen. Ik was er eigenlijk heilig van overtuigd dat we gingen kanoën, tot het moment dat we in wetsuit en al boven stonden. De verwarring kwam doordat toen Soojin en ik gingen boeken, er een poster van canyoning en kanoën naast elkaar hingen. Een leuke verwarring die de trip niet minder leuk maakte. Het was zo een toffe ervaring en ik was zo high van de adrenaline, dat ik diezelfde avond nog besloot om terug te gaan van Ljubljana naar Bled. Het canyoning kostte me 60 euro, maar het was elke euro waard! We sprongen van een waterval, van bruggen, zwommen door kleine openingen en dreven op een rivier. Het was zo ontzettend tof dat ik een week later nog een groep overhaalde om nog een keer te gaan.

Ondertussen kennen de mannen van Altitude Activities me en zijn zij ook de reden dat ik snel weer terug wil gaan naar Bled. Ze hebben nog veel meer activiteiten waaronder paragliden, bergklimmen, raften, 7 alpine wonders tour en nog veel meer. Er is nog een hoop voor me om te doen wanneer ik weer terug ben.

De natuur

Er zijn zoveel mooie tochten te lopen vanaf Bled. Je kan binnen 2,5 uur lopen naar de Vintgar kloof. Er zijn verschillende uitzichtpunten over Lake Bled, je kan het kasteel bezoeken en je zou natuurlijk naar het eiland toe kunnen varen. Daarnaast zijn er ook nog mooie dagtochten te doen. Zo zijn we bijvoorbeeld met de bus naar Lake Bohinj gegaan, waar we over het meer gevaren hebben. Je kan ook met de trein en de bus naar de Soca Valley. Dat is overigens beter te doen wanneer je in het hoogseizoen reist. Wij hadden nu het probleem dat er geen bussen gingen en dat we moesten liften, maar ook dat was een eitje.

Het Hostel

En als laatste, het hostel: Castle Hostel 1004. Er werken zoveel leuke en lieve mensen, waar ik zoveel mee heb gelachen. De eerste seconde dat ik voet in het hostel zette, wanneer ik er eigenlijk nog helemaal geen gast was, waren al zo veel belovend. Het is een ruim hostel, wat uitnodigend werkt om contact te leggen. De kamers zijn ruim, de keuken is groot en er is een dakterras waar je heerlijk in de zon kan liggen. Er zijn 3 koelkasten, 2 voor al het gelabelde eten en 1 voor gratis eten. Gasten laten vaak genoeg wat achter en dat is goed her te gebruiken. Ik heb zelfs een keer een biertje gevonden in de free fridge! Toen ik in Bled was, werd er ook vaak samen gegeten. Daarnaast krijg je bij je check-in een polsbandje waarmee je 10% korting krijgt bij bepaalde restaurants, zo ook de pizzeria om de hoek. Dat was voor mij natuurlijk erg riskant.

We hadden een grote groep die lang bleef, dus het voelde echt als een thuis. Ik mis het nu ook echt om daar te zijn.

Dagtrips om te doen

Lake Bohinj
Soca Valley
Bovec (in de zomer)

Handige websites

Treintijden in Slovenië
Bustijden in Slovenië en naar Kroatië
Castle Hostel 1004
Altitude Activities
Maps.me

Pin it

Als je een trip aan het plannen bent in Slovenië, zorg er dan voor dat je genoeg tijd hebt in Bled. Mensen komen voor een dagtocht en zien lang niet alles wat Bled te bieden heeft. Geniet en ga naar Bled!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar
Ik ga de Camino de Santiago lopen
15x gekke feitjes
The Miracle Morning

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. vakantie

  Mooie plek voor de sportieve reiziger

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat is het zeker! Er zijn zoveel plaatsen om mooie hikes te lopen of activiteiten te doen!

   Antwoord

Laat een reactie achter