Vrijwilligerswerk in een hostel

door | feb 1, 2020 | Reizen | 0 Reacties

Alles wat je moet weten over Vrijwilligerswerk in een hostel

Elke week krijg ik een hoop vragen over mijn vrijwilligerswerk in een hostel. Daarom leek het mij tijd om een artikel te maken over alle werkzaamheden die ik doe en uit te leggen hoe ik aan mijn vrijwilligerswerk ben gekomen.

Waarom zou je vrijwilligerswerk in een hostel doen?

De grootste reden waarom mensen vrijwilligerswerk in een hostel doen is om geld te besparen. Als je in een hostel werkt, krijg je vaak overnachting en soms zelfs eten gratis, op die manier kan je een hoop geld besparen. Daarnaast is het een interessante manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe ervaringen op te doen.

Verschillende soorten werk

In elk hostel is het weer anders wat voor een soort werk je kan doen. In sommige hostels zal je helpen met het inchecken van gasten, in andere hostels gaat het weer meer om schoonmaakwerk. Als een hostel ontbijt of avond eten aanbied, is de kans groot dat je daar ook bij zou kunnen helpen. Ik heb ook verhalen gehoord over mensen die als klusjesman een tijd gratis konden blijven of mensen die muurschilderingen hebben gemaakt in ruil voor een gratis overnachting.

Naast dat het verschillende werkzaamheden kunnen zijn, zijn de uren ook verschillend per hostel. Op sommige plekken werk je elke dag, op andere plekken weer een aantal uur in de week.

Mijn ervaring

Op dit moment zit ik in Finca la Isa op Gran Canaria en werk ik als vrijwilliger. In ruil voor 5 diensten van 5 uur per week, krijg ik gratis overnachting, ontbijt en lunch. Ook het avond eten is elke avond gratis, mits ik meehelp met het opruimen van de keuken na het eten.

De werkzaamheden die ik moet doen zijn over het algemeen het klaarmaken van het ontbijt, het schoonmaken van de kamers en badkamers of helpen met het avond eten.

bereiden van het avond eten

Ons hostel heeft ook een bar en die is elke avond geopend. We hebben geen rooster voor de bar en meestal vragen de gasten aan de eerste vrijwilliger die ze zien of ze iets kunnen drinken. Dit komt er op neer dat je ook in je vrije tijd mensen van drankjes voorziet. Je bent voor gasten natuurlijk het gezicht van een hostel, dus ook krijg ik vaak vragen over de omgeving wanneer ik niet aan het werk ben.

Hoe kom je aan vrijwilligerswerk in een hostel?

In mijn geval was het puur geluk, daar kom ik nu steeds meer achter. Ik was in november te gast in het hostel en heb met de manager overlegd of ik terug kon komen om te vrijwilligen. Het voordeel was dat hij me gezien had en daardoor een inschatting kon maken van wat ik kon en of ik in het team zou passen. (Mijn ervaring als een gast in Finca kan je lezen in dit weekoverzicht en deel 2 in dit weekoverzicht)

Normaliter regelen veel hostels de vrijwilligers via WorkAway. Hier vind je een handige instructie als je meer wilt weten over work away.

Heb jij wel eens vrijwilligerswerk in een hostel gedaan? Of zou je het willen doen? Waar zou je dan heen gaan?

Pin it

Alles wat je moet weten over Vrijwilligerswerk in een hostel

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vrijwilligerswerk - […] Hier lees je meer over hoe je kunt vrijwilligen in een hostel. […]

Laat een reactie achter