Veiligheid als solo reiziger

door | apr 10, 2020 | Reizen | 0 Reacties

Denk jij na over je veiligheid als solo reiziger?

In navolging van het artikel altijd locatie delen wanneer je op reis bent, wil ik het nog een keer hebben over je veiligheid wanneer je in je eentje op reis bent. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden wanneer je in je eentje op reis bent. In dit artikel deel ik een aantal dingen die je kunt doen voor je veiligheid als solo reiziger wanneer je op reis bent.

In dit artikel ga ik je veiligheid als solo reizigers opdelen in een aantal onderwerpen, namelijk locatie, geld, bereikbaarheid en back office.

Geld technisch

Je weet wat er gebeurd wanneer je op reis bent. Je hoort wel eens horror verhalen van gestolen spullen of geblokkeerde betaalpassen. Zo had ik afgelopen herfst in Kroatië dat mijn credit card geblokkeerd bleek.

Om problemen met geld te voorkomen heb ik altijd minimaal 2 betaalpassen mee op reis. Ik heb een debit- en een credit card. Het liefste zou ik nog een andere betaalpas hebben, aangezien deze beide aan dezelfde rekening gekoppeld zijn.

Naast de back up van altijd een betaalpas hebben, gebruiken ze in veel landen nog steeds zo veel mogelijk cash. Het is een heel gepuzzel om genoeg cash te hebben, maar niet teveel. Je wilt natuurlijk rekening houden met dat je niet alles kwijt bent wanneer je misschien gerold zou worden.

Ik probeer altijd een briefje van 50 euro in het hoesje van mijn telefoon te hebben. Zodat wanneer je ergens niet met kaart kan betalen, je nog genoeg cash bij je hebt.

Locatie delen

Al ruime tijd deel ik altijd mijn locatie met mijn vader, zusje en beste vriendin. Zij weten op die manier altijd waar ik ben en zouden uit die informatie iets kunnen halen als het mis gaat. Natuurlijk is het een beetje een schijnveiligheid, omdat ze nooit op het moment kunnen ingrijpen als er wat gebeurd. Maar ze weten wel iets. Mijn vader en ik gebruiken het ook wanneer hij me bijvoorbeeld moet oppikken van het station, dan kan hij precies zien hoe ver ik ben en of hij al kan vertrekken.

Lees meer over altijd je locatie delen.

Er zijn ook nog een aantal kleine handigheidjes waarmee je automatisch een seintje naar mensen kan laten sturen. Dat kan namelijk met IFTTT, dat staat voor If This then that. Dus If —- happens, triggert het _____.

Hier zie je het voorbeeld dat je kan instellen dat wanneer je een Uber neemt, dat iemand anders dan een mailtje daarvan krijgt. Op die manier is er altijd te herleiden als er iets gebeurd.

Je kan ook een bepaalde area in Google Maps zetten, dat wanneer je in of buiten een bepaald gebied komt, er een berichtje naar iemand gaat. IFTTT is een hele handige service die op verschillende manieren te gebruiken is. Je zou ook kunnen instellen dat wanneer je een foto op Instagram plaatst, dat een aantal familieleden deze via de mail krijgen. Dan kunnen je familieleden die niet op social media zitten, nog steeds op de hoogte zijn van je reis.

Bereikbaarheid

Ik heb twee telefoons en drie simkaarten bij me. Dat is wellicht iets teveel van het goede. Maar wanneer er één telefoon gestolen zou worden, kan ik altijd nog met de andere telefoon bellen. Ik vind het een fijne manier van bereikbaar zijn.

Daarnaast heb ik twee andere simkaarten. Op één simkaart heb ik nog een behoorlijk aantal belminuten staan, deze simkaart gebruikte ik voorheen voor mijn festivals. De andere simkaart staat nog genoeg saldo op om een databundel te kopen. Op die manier kan ik dus altijd online, mocht mijn normale telefoon het opeens niet doen.

Belangrijke gegevens document

Op mijn Google drive heb ik een documentje staan met alle informatie die ik nodig kan hebben wanneer ik op reis ben. Hierin staan mijn verzekeringsnummers, belangrijke telefoonnummers en andere gegevens die ik vaak nodig hebt.

Wanneer je een document zoals deze maakt, kan je deze natuurlijk ook automatisch delen met je thuisblijvers. Dan kunnen zij ook altijd terug vinden waar je zou moeten zijn of kunnen ze wat uitzoekwerk doen als je polisvoorwaarden wilt doorlezen.

Dat waren mijn tips voor je veiligheid op reis als solo reiziger. Heb jij meer tips die ook in dit lijstje thuis hoort? Laat het vooral weten in de comments.

Bewaar voor later

Denk jij na over je veiligheid als solo reiziger? Dit zijn de meest praktische tips om alleen op reis te gaan! #solotraveler #solotravel #alleenreizen

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Het verhaal van een vleesboom
Begin een capsule wardrobe
De Beste tips om te Ontspullen
3 IJslandse series op Netflix
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #77: Boeken lezen en SUPpen - […] Veiligheid als solo reiziger […]

Laat een reactie achter