Veerlez reist

door | nov 12, 2015 | Travel | 4 reacties

veerlezreist

De afgelopen jaren ben ik niet heel erg reislustig geweest, daar schreef ik vorig jaar ook een post over. Maar het laatste jaar heb ik het aardig te pakken gehad. Ik ging naar Valencia, Oslo en IJsland. Voorheen weerhield de gedachte van alleen reizen mij, dit jaar doorbrak ik dat en genoot ik er zelfs van. Hier lees je hoezo ik nooit echt reislustig was en waar ik graag nog een keer naar toe zou willen. 

Mijn favoriete vakantie – vroeger

In mijn omgeving heb ik verschillende mensen gehad die de wereld introkken en ik heb eigenlijk nooit echt begrepen hoezo mensen dat deden. Stom eigenlijk als ik daar nu aan terug denk. Tuurlijk hield ik wel van vakanties maar dan vooral van het niet naar school hoeven gaan. Ik vond op vakantie gaan vooral heel erg vermoeiend. Een paar dagen ergens heen gaan om vervolgens weer verder te trekken. En dan elke keer weer die nieuwe indrukken. Ik vond het maar vermoeiend. Als we op een plek waren, moesten we ook altijd ergens naar toe. Ik wilde het liefste in de tent liggen en een boekje lezen, of met de game boy spelen.

Ik had er eigenlijk ook geen idee van dat de wereld zo mooi was. Tuurlijk, je ziet het wel in films, maar dat is toch anders. Het voelde alsof die mooie plaatsen nooit in mijn bereik zouden komen. Ik had er toch het geld niet voor. Nee, ik vond het wel prima. Mijn favoriete idee van vakantie was 3 weken op dezelfde camping en het allerliefste op Texel.
Toen mijn broer in 2008 de wereld over ging, wilde ik toch wel op de hoogte blijven. Hij deelde zijn reis met ons via Facebook. Dat was dan ook de reden hoezo ik ook facebook nam. Ik weet nog hoe wij thuis, met het gezin om de pc heen stonden om deze foto’s te bekijken. Ik plaatste dan reacties namens ons gezin. Nu ik deze foto’s terug kijk, realiseer ik me pas hoe onwetend ik was. Ik had geen idee van wat er allemaal in de wereld was. Ik deed mijn best om mijn wereld klein te houden, met dat wat ik kende.

Maar na het herbekijken van die foto’s, snap ik ook dat ik geen beeld van kreeg van hoe mooi het daadwerkelijk was. Tuurlijk, de foto’s van Machu Picchu zijn geweldig, maar als je ziet wat er tegenwoordig allemaal als beeld voorbij komt. Panaroma foto’s, go pro beelden en vooral veel video’s. De digitale wereld is enorm vooruit gegaan, waardoor de foto’s veel aanlokkerder zijn. Daarnaast is het met de komst van social media veel makkelijker om op de hoogte te blijven van alle reizen die iedereen maakt. Of je nu een paar dagen naar een stad gaat of weken of maanden rondreist door een land, we delen alles met elkaar via het internet. Hierdoor is dat beeld nu ook veel meer gaan leven voor me. Ik volg nu met veel plezier verschillende reisbloggers. Als ik zie hoevaak ze ergens heen gaan en welke plaatsen ze allemaal bezoeken dan word ik wel een beetje jaloers.

Madeira

Vroeger had ik niet het geld om op vakantie te gaan en ging ik hooguit 1 keer per jaar een weekendje weg, en een dag of weekend naar Texel. Dat was mijn beeld van vakantie. Als ik geluk had gingen mijn ouders nog een weekje weg en mocht ik ook mee. Zo ben ik in 2005 naar Madeira geweest en 2011 naar Salamanca geweest. Maar het echte vakantie vieren kwam voor mijn gevoel pas in 2012, toen we met ons gezin een maand naar Amerika gingen. Wat heb ik daar toch enorm van genoten.

Barcelona

Plaatsen waar ik heen wil

Ik heb altijd de neiging om terug te gaan naar waar ik al eens geweest ben. Zo was ik in 2008 en 2010 naar Barcelona of ben ik meermaals in hetzelfde dorp in Zwitserland geweest. Ik wil heel graag terug naar Madeira om daar tochten door de bergen te lopen en de privé strandjes weer op te zoeken. Maar ik wil ook onze westkust trip nog een keer over doen. Nog een keer naar Bryce, Zion, Grand Canyon, Death Valley. Eigenlijk gewoon elk stukje van die hele trip. En dan wil ik hem doorpakken, bij San Francisco naar boven, richting Yellowstone en Vancouver. Maar als ik toch in Amerika ben, dan wil ik ook (door country liefde),  heel erg graag  naar Nashville en New Orleans! En als ik toch naar Amerika vlieg, dan moet ik hoe dan ook een tussenstop maken in IJsland, duh!

Maar wanneer ik alle beelden van kennissen en reisbloggers zie van Thailand, dan wil ik ook die kant op. Of Australië en Nieuw Zeeland. Ik kom er achter dat ik eigenlijk heel erg veel verschillende delen van de wereld wil zien. Dat komt wellicht ook door deze posts:

 

Waar ik een aantal jaar totaal geen reisdoelen had, wil ik nu het liefst de hele wereld gaan verkennen. Wat zijn plaatsen waar jij echt nog heen wilt?

 

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Beste tips voor roze haar
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Maandoverzicht van juni 2022
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
6 tips voor de perfecte to do list
Het verhaal van een vleesboom

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Liliane

  De wereld is prachtig! Ik moet er ook nog echt zoveel van zien. Mijn lijstje is ontzettend lang. Mooi hoe jij uiteindelijk de schoonheid van de wereld ook bent gaan zien.
  En wat ontzettend stoer dat je alleen op reis bent gegaan!

  Antwoord
 2. Merel

  Shit, ik heb ook pas 6 van de mooiste steden ter wereld gezien en ik reis toch wel echt veel (ook van kinds af aan). Wat mij betreft is er ook echt een verschil tussen vermoeiende en ontspannende vakantie hoor. Citytrips vind ik bijvoorbeeld ongelofelijk vermoeiend. Als ik echt wil uitrusten ga ik naar een zon-zee-strand bestemming. Liefst natuurlijk ergens waar ze bountystranden en palmbomen hebben, maar een weekje Waddeneilanden is ook errug goed voor mijn gemoedsrust haha.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik denk inderdaad dat ik ook beter mijn voorkeuren leer kennen. Maar de vermoeidheid komt ook doordat ik altijd zoveel mogelijk wil zien van de plek waar ik ben. Je komt tenslotte niet dagelijks op die plekken 😉

   En toch een mooie motivatie om meer mooie steden te bezoeken van het lijstje. Kijken of we het kunnen laten groeien in het komende jaar 😉

   Antwoord
 3. iliveformydreams.com

  Mooie post! Er is zoveel moois op de wereld<3
  Ik wil zelf ooit nog naar Ierland, nogmaals naar Londen en de Canarische Eilanden lijkt me ook wel wat!

  Antwoord

Laat een reactie achter