Vakanties plannen via Pinterest

door | jun 23, 2020 | Pinterest, Reizen | 0 Reacties

Ga je binnenkort op vakantie? Gebruik je Pinterest al om je vakanties te plannen? Ik leer je hier hoe je jouw vakanties kan plannen via Pinterest

Dat ik een groot Pinterest liefhebber ben, dat moge duidelijk zijn. Iedereen gebruikt Pinterest op zijn eigen manier en daarom leek het me leuk om jullie eens te vertellen over mijn oorsponkelijke manier van Pinterest gebruik. Ik gebruik Pinterest namelijk vooral om reizen mee te plannen.

Dus al mijn vakanties heb ik kunnen plannen via Pinterest.

Hoe ben ik begonnen met vakanties plannen via Pinterest?

Het is allemaal begonnen toen ik een keer met Rob op een terras zat. Hij liet zijn vakantie foto’s zien van een heerlijke paar weken in Italië met allerlei idyllische plekjes. Mijn reactie was dan ook dat dit voor mijn gevoel niet Italiaans aanvoelde en ik nooit had geraden dat dit in Italië was. Het gesprek kwam al gauw op hoe ze die mooie plekjes gevonden hadden. Rob vertelde dat zijn vriendin toen de hele vakantie via Pinterest gepland had.

Totale verbazing was er toen op mijn gezicht te lezen. We hebben het tenslotte over 2016. Toen gebruikte ik mijn Pinterest vooral nog om DIY’s te zoeken en leuke kattenplaatjes te verzamelen. Ik was toen alles behalve een Pinterest expert.

Waarom via Pinterest plannen?

Pinterest is de perfecte plaats om je vakantie plannen op te maken. Je wilt tenslotte naar mooie gebieden en waar kan je deze beter verzamelen dan op Pinterest?

Pinterest is een visuele zoekmachine.

Wanneer je droomt van een vakantie, ben je op zoek naar mooie landschappen, luxe hotels of resorts en de meest instagrammable plekjes. Kortom, je zoekt plaatjes van plekken die je wilt bezoeken.

De eerste Pinterest vakantie

De eerste vakantie die ik via Pinterest heb gepland, is mijn Balkan trip van 2018 geweest. Al ruim voor ik wist dat ik die kant op zou gaan, begon ik met het pinnen van afbeeldingen op mijn Balkan 2018 bord. Sterker nog, ik ben in 2017 al begonnen met afbeeldingen pinnen waar ik heen wilde. Het op tijd beginnen van pinnen op je board, zorgt ervoor dat je beter visualiseert waar je heen wilt. Dan is de kans groter dat je er ook daadwerkelijk heen gaat.

Pinterest hoogtepunt op Fuerteventura
Deze plek zouden we zo voorbij gereden zijn als hij niet opgeslagen zou zijn in mijn Fuerteventura Maps lijstje.

Hoe plan je je vakantie via Pinterest?

  • Je begint met het pinnen van alle afbeeldingen van plekken in een bepaalde regio waar je naar toe zou willen. Ik heb mij bijvoorbeeld op de hele Balkan gefocust.
  • Vervolgens maak per land of regio een aparte sectie op het bord.
  • Vergeet ook niet te kijken bij de meer ideeën tab bij je bord. Pinterest heeft altijd goeie suggesties die aansluiten bij je pins.
  • Blijf zoeken op verschillende zoektermen. Ik heb de ene dag me vooral gefocust op plekken in Slovenië, andere dagen vond ik Montenegro weer interessanter.
  • Bekijk ook de artikelen die je pint. Zo heb ik hele mooie spots gevonden op Fuerteventura omdat ik een blogartikel had gelezen.
  • Open Google Maps en maak een nieuwe lijst (bij Opgeslagen in de app)
  • Sla daar alle hoogtepunten op van je Pinterest board
  • Je krijgt vanzelf een indruk van welke plekken goed met elkaar te combineren zijn.

Het boeken van je reis

Hoe je dit gedeelte gaat doen, hangt een beetje af van wat jouw manier van reizen is. Ik ga altijd kijken welke plaatsen die op mijn route liggen, goedkope verbindingen hebben.

Dit doe ik door op Kiwi een alarm in te stellen per stad die op de route ligt. Dan merk je al gauw welke steden goed bereikbaar zijn vanaf Nederland of omliggende landen. Je krijgt dan vanzelf een idee van welke plek je het beste kunt beginnen voor een schappelijke prijs.

Wanneer ik alle plekken die ik wil bezoeken heb gevonden, ga ik een zoektocht doen naar alle slaapplekken die ik zou willen hebben als ik daar in de buurt ben. Die sla ik op op lijstjes op Booking en Hostelworld. Vaak maak ik ook nog een apart Trello bord om een goed overzicht te hebben.

Ga jij jouw reizen op deze manier plannen? Hoe bedenk jij meestal waar je heen gaat?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
15x gekke feitjes

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter