In mijn reizen maak ik elk jaar veel gebruik van Flixbus. Het is ideaal om van grote steden naar elkaar te reizen. Er zijn verschillende manieren hoe je met korting kan boeken. In dit artikel leg ik je uit hoe je zo goedkoop kunt Rondreizen met Flixbus.
Beter voor het milieu
Het is natuurlijk altijd beter om te reizen met de bus of trein in plaats van te vliegen. Het is een goede manier om de kosten laag te houden en alsnog een bijdrage te leveren aan het milieu. Voor elke vlucht die ik neem, moet ik van mijzelf ook een nachtbus of trein boeken.
Wanneer je een (nacht)bus neemt, moet je altijd in gedachten houden dat het koud en warm kan zijn. Het hangt van de bestuurder af hoe de bus is afgesteld. Ik heb dan ook altijd verschillende lagen aan en heb een sjaal bij me als dekentje voor de nachten. Een hoofdkussen en een slaapmasker zijn ook geen overbodige luxe voor een nachtbus.
Maar goed, hoe hoe kan je goedkoop rondreizen met Flixbus? Je leest het iets verderop in dit artikel.
Er zijn altijd kortingsbonnen beschikbaar
Flixbus stuurt in het hoogseizoen altijd kortingsbonnen naar hostels, dus er zijn een hoop hostels die kortingsbonnen bezitten. Daarnaast zijn er online ook een hoop bonnen beschikbaar. Het is dus altijd slim om even te googelen op Flixbus kortingsbonnen voordat je een Flixbus gaat boeken.
Interflix
Interflix is het interrailen maar dan met de bus. Voor 99 euro koop je 5 ritten. Deze ritten moet je binnen 3 maanden boeken, mogen geen retourrit bevatten en moeten een directe verbinding zijn. Dat laatste is de grootste beperking van de Interflix kaart als je wilt rondreizen.
Als je omrekent zijn je busritten ongeveer 20 euro per stuk waard. De meeste ritten, vooral op langere afstand, kosten meer dan dat. Je hebt het er dus snel al snel uit.
Ik heb mijn Interflix kaarten vaak gebruikt voor zeer lange afstanden. Zo heb ik hem gebruikt om van Budapest naar Amsterdam te gaan, van Berlijn naar Utrecht of Split naar Utrecht. Die eerste en laatste optie zijn geen directe bussen.
Interflix is natuurlijk een vergelijkbaar iets als Interrailen! Het voordeel van Interrailen is dat je per trein gaat en daardoor sneller grotere afstanden aflegt. Met Interflix kan je minder gangbare routes afleggen, zolang je route maar direct is.
Hoe boek je niet directe bussen met Interflix?
Soms is het lastig om een busrit te vinden die je precies brengt van A naar B. Er zijn een aantal manieren om alsnog te zorgen dat je dat voor elkaar krijgt. Er zijn een aantal routes die Flixbus zelf voorstelt, maar dat zijn niet altijd de beste opties.
Gebruik de Busreis planner op de website
Ik gebruik vaak de kaart op de Flixbus website. Als je daar een begin station invoert, krijg je allemaal groene stippen die aangeven waar je vanaf daar naar toe kan reizen. Vaak zijn dit alsnog reizen met een overstap, maar het is even puzzelen welke bus waar een overstap heeft. Wat ik vaak doe, is dat ik dan 1 gedeelte van de reis met mijn Interflix kaart boek en het korte gedeelte los betaal met een kortingskaartje.
Mijn bus van Budapest naar Wenen kostte toentertijd 7,99 en mijn ticket van Wenen naar Amsterdam was 69 euro. Daarmee was het voordeliger om enkel het kaartje van Wenen naar Amsterdam met mijn Interflix te boeken.
Bekijk aankomst en vertrek bussen in de app
In de Flixbus app kan je kijken per halte welke bussen er aankomen en vertrekken. Hierdoor zie je welke verbindingen er vanuit die stad zijn. Hierdoor kan je makkelijk opzoeken of er een verbinding is tussen een bepaalde stad en jouw eindbestemming.
Toen ik Split wilde verlaten, wist ik dat bijna alle bussen via Zagreb zouden gaan. Een bus naar Zagreb kost meestal zo’n 17,99. Dat wilde ik niet nog een keer betalen, ik heb dus gekeken welke bussen er nog meer gingen via de app.
Ik vond een directe bus naar Frankfurt, ik wist dat deze bus ook in München zou stoppen. Vanaf München weet je vrij zeker dat je naar Amsterdam of Utrecht kunt. Mijn beide tickets vanaf Split samen waren duurder dan mijn Interflix, ik heb mijn ticket er met alleen deze reis van 2 tickets al uit gehaald.
Conclusie
Er zijn altijd andere en snellere routes dan Flixbus zelf zou adviseren. Controleer dus altijd of er andere routes mogelijk zijn via de methode die ik in dit artikel uitleg. Met de Interflix ritten kun je makkelijk veel geld besparen als je wilt rondreizen in Europa. Begin dus snel met besparen en ga rondreizen met Flixbus in Europa.
Lees ook: Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Zou jij snel een langere busreis boeken? Of hou je meer van de comfort van de trein?
Slimme tactiek. Ik wist niet dat ze Interflix aanboden. Dat is een goede deal. Ik gebruik Flixbus om van Antwerpen naar Utrecht te gaan en daar is het ook ideaal voor.
Yes, ik heb het gevoel dat ze het niet zo veel promoten, ik vind het ideaal! Het nadeel in jouw geval is dat je het niet als retour mag gebruiken, maar wellicht dat je wel elke keer van Antwerpen naar Utrecht kan zijn ermee.. Ik gebruikte Interflix ook toen ik regelmatig van Utrecht naar Gent ging. De retour regel omzeilde ik toen door soms naar Rotterdam of Amsterdam te reizen ipv altijd Utrecht..
Ik zie wel af en toe een Flixbus vanaf Centraal vertrekken, maar wist helemaal niet dat er zo’n systeem achter zit. Het heeft iets weg van interrailen: puzzelen wat de beste route is. Of reizen in Australië gebeurt ook veel met de bus! Ik heb niet zoveel met busreizen (misselijk!), maar dat puzzelen en de mogelijkheden zijn weer geweldig! Have fun, meis! X Marjolein
In Utrecht valt het aantal Flixbussen wat vertrekt nog wel mee! In Amsterdam is het een constant komen en gaan! Het is inderdaad een soort interrailen, wat ik daar van begrijp..