Reislustig?

door | feb 24, 2014 | Travel | 5 reacties

1656139_10152552653109256_894806003_n

Eerlijk is eerlijk, ik ben nooit écht een reislustig persoon geweest. Gedeeltelijk kwam dat voort uit zelfbescherming, ik had als student helemaal geen geld om op vakantie te gaan, laat staan om echt te gaan reizen. Om de teleurstelling voor te zijn, heb ik me nooit echt verdiept in reizen.
Sinds we in Juli 2012 een maand in Amerika waren, zijn de kriebels wat meer aanwezig. En nu mijn halve Facebook Timeline zich aan de andere kant van de wereld bevind, begint het bij mij toch ook te kriebelen. Ik roep al maanden dat ik graag naar Nashville en Memphis wil, wat voort komt uit mijn voorliefde voor country muziek. Maar hoe meer ik daar in verdiep, hoe minder het aansluit bij mijn reisvoorkeuren.

Ik wil tochten lopen en adembenemende landschappen bezoeken. Ik wil helemaal niet in een stad rondlopen om de geschiedenis te proeven. Dus beginnen mijn reiskriebels zich meer te richten op een reis richting Noord-West-Amerika.

sheltercoveIk ben een account gemaakt op Roadtrippers en ben allerlei locaties aan het toevoegen tot een eventuele reis. Voorpret is halve pret toch?

Eerlijk, ik weet niet of ik genoeg geld bij elkaar sprokkel om deze zomer daadwerkelijk te gaan, maar genieten doe ik nu al, wanneer ik zulke locaties in mijn planning voorbij zien komen.

Ben jij een reislustig persoon? Heb je tips voor me als ik richtingt Noord-West Amerika ga? Wat zijn jou reistips?

 

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Het verhaal van een vleesboom
Geld verdienen met Pinterest
Hoe kan je beginnen met beleggen?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?5 Reacties

 1. nnkmll

  Als ik het geld en de energie had, zou ik een enorm reislustig persoon zijn, hahaha =’D

  Antwoord
 2. Eva

  Ik ben ook totaal geen reislustig persoon van nature. Heb het vanuit huis gewoon niet meegekregen en daarna is het er ook niet meer ingekomen ofzo. Heel vreemd. Maar toegegeven, nu iedereen inderdaad (het lijkt wel in de lucht te zitten ofzo?) aan de andere kant van de wereld is, vraag ik me af of ik niet eens die stap moet wagen. En Thailand gaat het worden. Gelukkig wel pas in oktober, dus dan heb ik wat langer om te sparen 😉
  Hoop dat het je gaat lukken! Denk dat al die pre-reis-kriebels al wel voldoende motivatie zijn om het sparen in ieder geval door te zetten!

  Antwoord
  • Veerlez

   Herkenbaar, ik heb het ook niet zo vanuit huis mee gekregen! Opvoeding heeft daar inderdaad wel veel mee te maken. Daarnaast denk ik dat het voor mannen ook makkelijker is om te gaan reizen dan voor vrouwen! Als vrouw ga je minder snel alleen op reis..

   Thailand, spannend joh! Lukt het sparen goed? Ik merk dat het sparen bij mij toch niet helemaal lukt 😉 Wellicht moet ik het wat concreter maken, maar knopen doorhakken vind ik wel eng! Heb jij al dingen concreet? vlucht geboekt enzo?

   Antwoord
   • Eva

    Nee nog niet! Plan is ook pas oktober en eeh.. ja weet eigenlijk ook niet waarom niet :p Hahaha!
    Ik heb wel een aantal malen vorig jaar een Buy Nothing New-maand gedaan en sindsdien let ik echt heel erg op mijn uitgaven. Was niet de insteek maar pakt nu wel heel goed uit met Thailand-plannen. Misschien ervoor kiezen om elke week standaard een bedrag opzij te zetten? Als je ‘m niet zo hoog maakt maar wel haalbaar dus per week dan is dat misschien wel een goed startpunt. Bijv elke week 10 / 15euro in de spaarpot. Je bent er dan nog niet maar als je af en toe wat ruimer zit kan je bijv ook eens wat meer doen? Ik heb ook geen idee of dat werkt maar zijn vast ook wel weer tips & trucjes voor 😉

    Antwoord
    • Veerlez

     Ja inderdaad, dat soort trucjes werken wel! Ik heb nu ook eindelijk een buspas waardoor ik gratis naar werk reis, dat scheelt ook een hoop kosten! Ik ga ook proberen om in maart zo min mogelijk te kopen (Y) goed idee!
     Deze week was wellicht niet zo goed, aangezien ik weer een festival kaartje kocht 😉

     Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Veerlez reist - […] afgelopen jaren ben ik niet heel erg reislustig geweest, daar schreef ik vorig jaar ook een post over. Maar het laatste…

Laat een reactie achter