Mijn dagen in Malaga

door | nov 11, 2019 | Travel | 0 Reacties

Mijn dagen in Malaga

Ondertussen is er alweer een week voorbij gekropen, een week die ik in Spanje heb gespendeerd. Ik kwam in Malaga aan op zaterdagavond, zonder een concreet plan. Er was een hostel geboekt, maar daar hield het plan ook wel bij op. Wat heb ik allemaal gedaan in de eerste week? Kijk mee naar mijn dagen in Malaga!

Ik doe helemaal niks

Het allermooiste is, ik hoef helemaal niks te doen. De enige reden waarom ik naar Malaga ben gevlogen, is omdat de zon hier schijnt. Ik heb van te voren niet uitgezocht wat er allemaal te doen is, dus ik heb ook niet het idee dat ik dingen misloop. Ik blijf gewoon lekker niks doen. Niks hoeft, alles mag.

Het hostel

De eerste 4 nachten had ik geboekt, ik wist dat ik een aantal dagen in Malaga wilde zijn om te landen. Binnen 2 dagen wist ik dat ik langer in Malaga ging blijven. Het hostel waar ik zit, heeft een hele fijne vibe. Ze organiseren een ontbijt voor 1,50 en diner voor 3,00. Er is ook gratis sangria, maar die heb ik tot op heden overgeslagen. Doordat er mogelijkheid is tot samen eten/drinken én er activiteiten worden georganiseerd, is het een hostel wat mensen samen brengt. Er is best een grote groep die al vanaf afgelopen weekend hier verblijft en steeds hun verblijf verlengen.

De mensen

Voor iedereen is een verblijf in een hostel anders. De één zoekt veel contact met andere reizigers en de ander zoekt weer nauwelijks contact. Ik hou er enorm van om mijn activiteiten te plannen aan de hand van verhalen van anderen. Er vormt zich vaak een groep met mensen waar je een klik en routine mee krijgt. Vooral deze week was er een solide groep van mensen die een week bleven.

Mijn routine

Elke ochtend ben ik één van de eerste die beneden komt. Vanaf 7u is er ontbijt en staat de koffie klaar. Meestal ben ik rond die tijd net beneden en neem ik plaats op mijn vaste plekje. In dit hostel is er niet echt een bank maar is er één bed in de woonkamer wat een knus hoekje is. Ik zit hier in de ochtend met mijn kop koffie en laptop. Elke ochtend heb ik mijn routine met het checken van de mail en wat kleine taakjes. Vanaf half 10 komen meestal mijn maatjes binnenlopen en geven mij alle details van de voorgaande avond. Zij gaan elke avond wat drinken en meestal ook uit, terwijl ik na het avond eten vroeg naar bed ga. Na het uitwisselen van alle roddels, gaat iedereen doen wat hij of zij wilt doen die dag. Soms gaan we met zijn allen naar het strand, soms loop ik een rondje of gaan we wat eten. Het mooie is, het maakt niet uit wat we doen, we laten elkaar meestal wel weten waar we zijn en vinden elkaar halverwege de dag weer.

Sommige dagen zit ik met mijn laptop aan de tafel te werken en klets ik met andere reizigers. Iedereen heeft andere verhalen, ervaringen en inkomsten. Het blijft zo interessant om van anderen te leren.

Rustig aan doen

Genieten van de zon in Malaga

Toen ik verleden week vertrok uit Nederland, had ik een bronchitis te pakken. Met een prednison kuur vloog ik richting Spanje en was ik gedwongen om rustig aan te doen. Een week later voel ik me wel iets beter, maar heb ik ondertussen opgezwollen klieren gekregen.

Ik blijf rustig aan doen, maar ondertussen beginnen er wel een aantal plannen te vormen.

Zaterdag vlieg ik richting Gran Canaria, waar het hopelijk net zo fijn is. Voor die tijd heb ik bedacht om toch nog even richting Sevilla en Ronda te gaan.

Ziek zijn in een hostel

Helaas is het niet de eerste keer dat ik me ziek voel in een hostel. Ik heb wel vaker een verkoudheid of allergie te pakken gehad en dat ik even rustig aan wilde doen. Nooit eerder heb ik me zo beroerd gevoeld in een hostel. Dat je bang bent dat je niet op tijd bij de badkamer zult zijn. Het vervelende is dat je er eigenlijk niks aan kunt doen, je moet uit uitzieken.

Ik heb geluk dat ik een fijne groep mensen om me heen heb. Rodrigo die me vraagt of hij dingen voor me kan doen, Ian die een dekentje voor me regelt en aanbiedt boodschappen voor me te doen. Iedereen leeft met me mee en probeert te helpen. Fantastisch, dankjewel mannen!

Het eten dat het hostel voor me had achter gehouden

Het hostel had zelfs een bord eten voor me achter gehouden omdat ze wisten dat ik wilde eten! De volgende dag kwamen ze het naar me toe brengen!

Ik weet niet wat mijn tijd in Malaga me verder gaat brengen, of ik in Malaga blijf of dat ik me weer fit genoeg voel om verder te trekken.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

De Beste tips om te Ontspullen
Het verhaal van een vleesboom
Begin een capsule wardrobe
Habit Tracker + printable
Rondreizen met Flixbus
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter - […] Blogpost: Mijn dagen in Malaga […]
  2. De horror stories van backpacken - […] heb ik zelf ook een ervaring met ziek zijn in een hostel. In mijn korte tijd in Malaga heb…
  3. Mijn eerste jaar als nomade - […] zon verdween in Split, ging ik via een korte stop in Nederland naar Malaga. In Malaga ben ik vooral…

Laat een reactie achter