Mag je als nomade kieskeurig zijn?

door | mei 21, 2019 | Digital Nomad, Reizen | 0 Reacties

Mag je als nomade kieskeurig zijn?

De afgelopen 2 maanden heb ik op veel verschillende plaatsen geslapen. Elke keer vertrok ik weer naar een nieuwe locatie met mijn tas op mijn rug. Dat maakt het tot een onrustige periode. Mag je als nomade kieskeurig zijn over de plaatsen waar je slaapt?

Wissel stress

Waar ik de afgelopen weken echt achter ben gekomen, is dat het best wel stressvol is om elke keer om de zoveel dagen van plek te wisselen. Elke keer pak je je tas weer in en uit, leer je een huis weer kennen en moet je onthouden waar je die avond weer naar toe reist. Het zorgt voor best veel gesjouw en geregel.

Lees hier waarom ik nomade geworden ben.

Weekendoppas

Veel mensen zoeken voor een weekendje weg een oppas en ik ben dan geneigd om dat wel te doen.

Terwijl ergens 2 nachtjes slapen zorgt voor veel geregel en geplan. Waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je naar een nieuwe plek gaat.

 • Hoe doe je dat met eten?
 • Waar doe je boodschappen en wat koop je?
 • Welke dingen zijn er in huis (oven, magnetron)
 • Hoe kom ik op de locatie?
 • Heb ik een fiets nodig?
 • Kan ik die lenen?
 • Welke spullen heb ik al die dagen nodig?
 • Heb ik specifieke werkspullen nodig?
 • Welke dagen loop ik met mijn grote tas te slepen?
 • Wanneer was ik welke kleding?
 • Moet ik shampoo meenemen om ergens mijn haar te wassen?
 • Zijn er huisdieren?
 • Hoeveel zorg hebben zij nodig?
 • Is er een vaatwasser?
 • Kan ik er een was draaien?

De planning

Elke keer als ik in een huis oppas, moet ik weer de hele planning maken. Ik moet verder kijken dan enkel de dagen dat ik daar zit, want wanneer ik meteen door ga naar de volgende plek, heb ik vaak weer meer spullen nodig. Past dit in mijn tas? Welke tas heb ik daarvoor nodig?

Ik merk dat vooral het slepen met mijn tas me tegen begint te staan. Ook merk ik dat ik mensen zo min mogelijk tot last wil zijn (dat is weer een heel ander onderwerp voor binnenkort) en dat ik dus zo min mogelijk hulp aanneem.

Ik ben geneigd om alles zelf wel op te lossen door bijvoorbeeld een ov fiets te lenen of overal naar toe te lopen. Ik heb de afgelopen weken zoveel gelopen, ook veel met mijn tas op mijn rug. Ik vind lopen met mijn rugzak totaal niet erg, maar 14 km op een dag is wellicht iets te veel van het goede.

Ik merk dus dat ik in het vervolg minder korte oppas adressen wil hebben.

Waarom het goed is om kritisch te zijn

Wanneer ik ergens langer zit, minimaal een week, ben ik ook eerder geneigd om beter voor mijzelf te zorgen. Ik kom veel meer tot rust, kook veel meer en eet veel gezonder. Dat is natuurlijk een belangrijke reden! Het blijft gek om als nomade kieskeurig te zijn. Moet je niet dankbaar zijn voor alle slaapplekken die je aangeboden krijgt? Ik ben van mening dat je als nomade zeker kieskeurig mag zijn! Het gaat tenslotte om je eigen welzijn!

Ik denk echt dat ik meer tot rust kom wanneer ik minder van hot naar her aan het slepen ben. Nu zit ik in de laatste fase voor een festival én ik vertrek bijna naar Slovenië. Dat is natuurlijk al een hectische periode! Al helemaal als je om de zoveel dagen weer je boeltje moet oppakken om weer naar een nieuw huis te gaan.

Ik ga een aantal drukke dagen tegemoet, maar ook wel dagen met fijne thuisbasis. Daarna vertrek ik voor 2 maanden naar Slovenië en daar ga ik natuurlijk veel meer rust hebben met betrekking tot mijn slaapplekken. Daarna zit ik 6 weken in Amsterdamen dan 2 weken in Utrecht.

Een planning waar weer zoveel rust in zit. Ik kijk er naar uit!

Pin it

Mag je als je leeft als nomade kieskeurig zijn?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #31: stemmen en lichter leven. - […] Blogpost: Mag je als nomade kieskeurig zijn? […]
 2. Een half jaar nomade! - […] Mijn andere tip is, dat je van te voren bedenkt hoe lang je ergens minimaal wilt slapen. In de…
 3. Mijn eerste jaar als nomade - […] De eerste maanden was ik nog in Nederland en was ik vooral huisoppas. Hierdoor heb ik op een aantal…

Laat een reactie achter