IJsland op instagram

door | nov 4, 2015 | Reizen | 18 reacties

ijslandinsta

Al tijdens mijn bezoek aan IJsland, riep ik al dat ik hier nog heel vaak terug wil komen. Wat een heerlijk en mooi land is dit toch. Ik heb het meteen in mijn hart gesloten en ik wil mij dan ook omsingelen met IJsland. Ik bekijk bijna dagelijks mijn eigen IJsland foto’s, ik zoek naar nieuwe plaatsen waar ik naar toe, ik zie mijn moeder non stop in haar eigen gebreide IJslandse trui lopen en ik volg opeens 100 nieuwe IJsland op Instagram accounts. Ben je benieuwd welk accounts dat zijn?


wheniniceland Het is een beetje een account met een heleboel mooie maar standaard plaatjes van IJsland, maar dat maakt het niet minder mooi. Door dit account leerde ik ook het filmpje van Justin Bieber op IJsland kennen. Als je hem wilt zien, hij staat als 5de foto op dit account. Maar hierdoor kwam ik erachter dat Justin Bieber tegelijkertijd op IJsland was! Whaaaa! Maar helaas, we hebben hem niet gezien.


reykjavikfood Dat IJsland meer is dan alleen maar mooie landschappen, dat laten de dames van Reykjavik Foodwalk wel zien. Ze organiseren elke dag tours door Reykjavik, waarbij je de stad van een hele andere kant leert zien. Ik krijg er meteen honger van! Wij hebben niet echt typisch ijslands gegeten, volgende keer!


renaortega Hier worden de foto’s afgewisseld met hele mooie illustraties. Helaas ben ik bang dat deze geweldige plaatjes binnenkort afgelopen zullen zijn, want oorspronkelijk komt Rena uit Spanje. Toch heeft ze in de afgelopen weken wel echt geweldige afbeeldingen geplaatst. Naar aanleiding hiervan weet ik zeker dat ik ook nog naar Námaskarð, Dettifoss, Mývatn, Jöklasel en Svartifoss wil.


exploringicelxnd Wanneer ik naar deze foto’s kijk, dan wil ik het liefst nu meteen in het vliegtuig stappen. Roze luchten, daar krijg ik nou heimwee van!


visitreykjavik Net als in alle grote steden, heb je natuurlijk zo een kortingspas voor de stad. Reykjavik heeft er natuurlijk ook een. Daarmee kan je gratis de musea in, het zwembad en met de bus reizen, je krijgt ook nog wat korting bij winkels. Ik denk dat wij hem er uiteindelijk net niet uit hebben gehaald. Maar zo een pas geeft je enorm veel vrijheid. Het leuke van dit account, is dat het niet alle standaard plaatjes heeft, maar ook gewoon van een graffiti muur.


ozzophotography Wow, wat een verdomd goede fotograaf is dit! Deze moet je zeker gaan volgen! Ik vermoed dat hij vaak foto’s maakt vanuit de helikopter, want wat een plaatjes maakt hij zeg. Watervallen, noorderlicht, sterrenhemel noem maar op. Dit zijn zeker geen plaatjes die hij even met mijn iphone schiet.


tinyiceland Een website met heel veel informatie over IJsland. Vooral handig: een guide hoe je je camera het beste kan instellen om het Noorderlicht te fotograferen!


villiolafsphotography Deze IJslandse jongen maakt prachtige foto’s van het Noorderlicht. Het is echt adembenemend. Moet je je eens indenken dat je daar woont en altijd het Noorderlicht kan zien!


icelandair Het account van Icelandair, één van de IJslandse luchtvaartmaatschapijen. Heerlijk om mooie plaatjes te kijken!


iheartreykjavik Auður houdt dit blog bij, gewoonweg omdat ze van haar hometown houdt. Ze heeft ook roadmaps en allerlei tips en trips uitgestippeld. Als je binnenkort naar IJsland gaat, moet je deze blog zeker even checken! Ze heeft ook allerlei deals gesloten met organisaties waardoor sommige dingen net iets goedkoper zijn als je via haar boekt.


tucktulipties Dit is mijn favoriete account. Niet alle foto’s zijn gemaakt op IJsland, maar meerendeel wel. Dit meisje woont op IJsland en loopt ook vaak in IJslandse truien. De foto’s stralen een rust uit en passen ook allemaal bij elkaar.


whyiceland Dit is gewoon een mooi plaatjes account, als je hen tagt in de foto, kan jou foto ook op dit account terecht komen.

Heb jij er accounts tussen gevonden die jij gaat volgen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?18 Reacties

 1. Dina

  iheartreykjavik is leeeeeuk! Zit nu een beetje op Instagram te kijken en de foto’s zijn gewoon heel leuk. Een beetje wat ik me voorstel bij Ijsland.

  Antwoord
 2. Marlou

  ik ben @tucktulipties gelijk gaan volgen 🙂 en nog een tip voor jou: @kirstensevig! veel illustraties ook, maar denk dat je het een fijn account vindt.

  Antwoord
  • Veerlez

   Oeeehw ja, die is ook geweldig <3 Thx voor de tip!

   Antwoord
 3. Anne

  IJsland! Ik wil er zo graag naartoe! Ik ga dadelijk al deze instagram-accounts uitgebreid bestuderen en de reiskriebels écht aanwakkeren. Misschien moet ik het ook mijn 29 voor 29 lijstje zetten zodat ik wel moet, dat vond ik best wel een goed idee ;).

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik zeg doen <3 ik ben benieuwd wat je nog meer op die lijst zal zetten 🙂

   Antwoord
 4. Ismay

  IJsland is echt een prachtig land! Mijn oma en opa zijn er naartoe geweest en kwamen terug met fantastische verhalen. Ik zou het graag zelf nog een keertje met mijn eigen ogen kunnen zien. In ieder geval kan ik door deze accounts al vast een beetje van de sfeer proeven 🙂

  Antwoord
 5. marshavw

  Wow wat een super mooie foto’s zeg! Ik zou zomaar een reisje naar ijsland boeken als ik dit allemaal zie!

  Antwoord
 6. Irma

  Wauw wauw wat is IJsland moooi!

  Antwoord
 7. Kathleen

  Ik heb zelf een jaar in IJsland gewoond als uitwisselingsstudent en blijf het zien als mijn tweede thuis. Moest ik kunnen, ik ging er ieder jaar op vakantie, al was het maar om eindeloos in een heita potta te zitten. 😀

  Nog een leuke IJsland instagram om te volgen is die van de politie van Reykjavik @logreglan. Jawel. Het is altijd grappig om te zien hoe chill de politie daar is.

  Antwoord
  • Veerlez

   Dat is inderdaad ook een hele leuke tip! Ik kan bijna nog zo een post maken, ik ontdek nog steeds heerlijke accounts! Genieten!

   Ik ben nog steeds jaloers op je uitwisseling, wat lijkt het me heerlijk om daar een tweede huis te hebben 😉

   Antwoord
 8. Lizzy

  Wow, wat volg je veel leuke Ijsland Instagram accounts! De foto’s zien er allemaal zo prachtig uit! Ik ben nog nooit in Ijsland geweest, maar het lijkt me gaaf om een keer te bezoeken!

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik volg er door deze post nog veel meer! Ik krijg allerlei tips en nog veel meer mensen zijn mij gaan volgen, op en top genieten IJsland! Ik raad het zeker aan om een keer te gaan bezoeken!

   Antwoord
 9. Sylvia Kuijsten

  Tucktulipties is ook mijn favo account, mooi combi van persoonlijke plaatjes en landschapsfoto’s 🙂

  Antwoord
 10. Merel

  Ik vind Iheartreykjavik leuk! Te mooie foto’s, zoals van die fotograaf, zijn op de een of andere manier een te-ver-van-mijn-bed-show, als je begrijpt wat ik bedoel haha. IJsland moet echt prachtig zijn inderdaad! Jammer dat ik niet van kou en donkere dagen hou ;), ik ga ook nooit wintersporten, vreselijk haha! Ik wil zo graag een keer naar Stockholm, maar laat me daar al tegenhouden door kou/korte dagen, vet lame.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik hou ook totaal niet van kou en wintersport, dus ik begrijp je heel erg. Wij hebben heel erg geluk gehad met het weer, we hebben eigenlijk geen sneeuw gezien en we hebben het nauwelijks koud gehad! En als je niet van donkere dagen houdt, dan moet je tijdens de zomer gaan, dan wordt het nauwelijks donker in IJsland 😉

   Antwoord
 11. writingmonique

  Wauw. Foto’s van IJsland zijn altijd prachtig, wat een geweldige accounts!

  Antwoord
 12. Lisa

  Vooral tucktulipties heeft heerlijke plaatjes, ik ga haar meteen volgen!

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. IJsland in fotos - […] en rust. Ik heb eerder al geschreven over het reisschema wat ik de volgende keer zou doen en welke…

Laat een reactie achter