Hoe maak je het beste een reisverslag? Kies je voor online of offline?

Hoe maak je het beste een reisverslag?

Hoe maak je het beste een reisverslag? Kies je voor online of offline?

Wanneer je op reis bent, wil je het liefst meteen alles onthouden. Om alles zo goed mogelijk te onthouden, maak je een reisverslag. Hoe doe je dat het best? Kies je voor een Online reisverslag om meteen alles te delen met de wereld? Of hou je het liever bij een offline reisverslag? Lees hier welke mogelijkheden je hebt met betrekking tot het bijhouden van een reisverslag.

Online Reisverslag

Wanneer je veel op reis bent, kan het handig zijn om je reisverslagen online te maken. Het is natuurlijk wel handig als je dan een laptop bij je hebt op reis, maar ook met alleen je telefoon kan je al prima online je reisverslagen bij houden. 

Blog: Waarbenjij.nu

Je hebt verschillende mogelijkheden om een reisverslag bij te houden. De website waarbenjij.nu is daarin gespecialiseerd. Je kan hierin je eigen pagina en daarmee dus een eigen reisblog starten. Alles staat al voor je ingesteld dus eigenlijk hoef je alleen te schrijven en je foto’s te uploaden. Heel erg makkelijk voor wanneer je je niet bezig wilt houden met het inrichten van je website. Waarbenjijnu is in 2003 ontstaan en die look en feel heeft het nog steeds wel een beetje. 

Blog: WordPress

Het is tegenwoordig heel makkelijk om een blog te starten. Met zowel WordPress.com als WordPress.org kan je meteen beginnen met bloggen. WordPress.com is de gratis versie waar je geen eigen domein of hosting nodig hebt en dus meteen kan beginnen. Je hebt dan wel reclame op je blog en kan niet gebruik maken van alle mogelijkheden die je bij wordpress.org wel hebt.
WordPress.org moet je op je eigen domein installeren en ook dan kan je meteen aan de slag. Installeer een mooi thema en begin meteen met bloggen. Je hebt hiervoor dus wel een eigen domein en hosting nodig. Ik zou hiervoor Antagonist en Justhost willen aanraden. Ik heb bij beide partijen een website en ben erg tevreden met de service. 

App: Polarsteps

Al jaren ben ik fan van Polarsteps. Polarsteps is een app waarmee je je reist kunt bijhouden. Via de app kan je foto’s uploaden waardoor je reis getracked wordt en je precies ziet hoeveel kilometers je tijdens je reis hebt afgelegd. Je krijgt meteen een mooi foto verslag van je reis. Als klap op de vuurpijl kun je later ook nog eens een fotoboek laten afdrukken met meteen alle statistieken van je reis. Ik ben fan, bekijk mijn polarsteps account hier. Het grote voordeel hiervan vind ik overigens ook dat je zelf in de hand hebt wie welk reisverslag kan bekijken. Ik heb bijvoorbeeld alles afgeschermd staan omdat ik mijn reisgezelschap niet automatisch overal openbaar wil hebben staan.

Papieren dagboek

Dit is mijn favoriete manier om een reisdagboek bij te houden. En met mij vele andere reizigers. Regelmatig heb ik in hostels samen met mijn reisvrienden onze dagboeken bij zitten werken. Dan zaten we met zijn allen en riep iemand weer: ‘wat deden we ookal weer op dinsdag?’ of ‘welke grapjes moet ik echt opschrijven?’. Ik hou vooral van het offline opschrijven, omdat je dat ook veel makkelijker in het moment doet. Je kan je opschrijfboekje natuurlijk makkelijk elk moment meenemen. Ik schrijf het liefst in een Moleskine boekje, omdat dat ook het beste schrijft met vulpen. Maar je hebt op Etsy ook veel Travel journals.

Pin it

Hoe maak je het beste een reisverslag? Kies je voor online of offline?

3 thoughts to “Hoe maak je het beste een reisverslag?”

  1. Dit is zo leuk! Ben erg benieuwd naar Polarsteps, wie weet probeer ik dat ook eens uit voor een volgende reis! Ik gebruik zelfs sinds twee maanden de dagboek-app Day One. Dat gebruik ik niet alleen tijdens reizen, maar ook als ‘normaal’ dagboek, maar het slaat ook foto’s met locaties, tijdens, weerinformatie en activiteiten op. Ik merk dat ik het daarom ook veel als referentie gebruik (“wanneer waren we ook al weer daar en daar en hoe heette het daar?”). X Merel // merely-merel.nl

    1. Ik hou zo van Polarsteps, het geeft ook statistieken en houdt bij hoelang het duurt voor je weer weg gaat of hoeveel landen je hebt gezien! Een dagboek-app klinkt ook heel handig. Het is inderdaad fijn om een naslag plek te hebben, waar zulke referenties in staan. Ik merk dat ik daar toch meestal mijn filmrol voor gebruik!

Laat een reactie achter