Het avontuur gaat verder

door | okt 18, 2019 | nomade, Travel | 0 Reacties

Het avontuur gaat verder

Na twee weken in Slovenië, is het tijd om verder te gaan reizen. Mijn tijd hier is heerlijk geweest, maar er zijn nieuwe avonturen en nieuwe plekken om te ontdekken. Wil je weten waar ik heen ga? Je leest het hier!

De tijd waarvan ik wist dat ie zou komen, is gekomen. Ik ga Slovenië weer verlaten. Mijn tijd is goed geweest, het was niet altijd even makkelijk, maar het was wel wat ik nodig had.

Net als een jaar geleden, verlaat ik Bled op de dag na mijn verjaardag. Het is het tweede jaar op rij dat ik op mijn verjaardag in Bled was en pizza heb gegeten. Een goed begin van een traditie, al zeg ik het zelf.

Slovenië

Dat Slovenië als een tweede thuis voelt, dat moge wel duidelijk zijn nu. Ik heb er vrienden opgebouwd, er is altijd een plek waar ik kan logeren en ik ken het gebied ondertussen op mijn duimpje. Hier ben ik omringd met mensen die mij alles gunnen en me altijd willen helpen. Het is een warm bad.

Maar natuurlijk is het niet altijd alleen maar goed. Het huis waar ik woon is klein en ik ben te gast bij mijn baas en zijn vrouw. Wanneer ik het appartement binnen loop, kijk ik recht in hun slaapkamer. De deur van de badkamer is in juni stuk gegaan en sindsdien hebben we geen werkend slot meer. Natuurlijk went het, maar soms is het een verademing om iets voor jezelf te hebben.

Mijn collega’s zijn allemaal Sloveens en praten daardoor ook altijd Sloveens met elkaar. Vaak heb ik wel door waar ze het over hebben, omdat je toch iets van de context mee krijgt en wel een aantal woorden begint te begrijpen. Maar wanneer je een heel weekend weg bent met een groep die voornamelijk in hun eigen taal spreken, dat is wel iets lastiger.

Dit keer was het doel om even tot rust te komen, weg uit de ratrace die ik voor mijzelf gecreëerd had. Nu ik tot rust gekomen ben, voelt mijn leven hier een beetje doelloos. Als ik hief blijf, voelt het alsof ik hier op kosten van een ander leef. Dat gevoel wil ik niet hebben. Tijd om mijn tas te pakken en verder te reizen.

werken als digital nomad

Wat is mijn plan de komende week?

Vanmiddag stap ik in de trein naar Villach. Het is dezelfde trein die ik pak als toen ik afgelopen augustus naar Nederland kwam. Mijn oog viel toen op Oostenrijk, hoe mooi alles was. Je hebt daar nog steeds de bergen, maar ook de meren.

Ik heb in Villach een weekend in een fancy hotel geboekt, waar ook een spa bij zit. Ik ga lekker het hele weekend ontspannen en genieten.

Daarna vertrek ik vanuit Villach naar Kroatië. Ik zag namelijk dat het opeens heel erg mooi weer word. Ik hou alle omliggende plaatsen in de gaten, om te kijken waar ik nu heen zou willen gaan. Toen ik 26 graden in Split zag staan, besloot ik om nu ein-de-lijk het hostel te boeken waar ik al zo lang naar toe wilde.

Wat ga ik daarna doen?

Dat weet ik wederom niet. Ik heb een week vooruit gepland en that’s it.

Ik zie nu een aantal mogelijkheden voor me:

  • In Split ontmoet ik leuke reizigers en stem mijn plannen af op hun plannen.
  • Ik zie een leuke housesit op Trustedhousesitters.com en ga daarheen. (Mocht je interesse hebben in housesitten, via mijn link krijg je 25% korting!)
  • Na de zonnige temperaturen in Split, wil ik meer warme termperaturen, dus ik beslis naar een warm land te gaan.
  • Ik ga terug naar Slovenië

Er zijn zoveel mogelijkheden, de conclusie is dat ik gewoon ga kijken wat op dat moment het beste voelt.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Lees tips

Digital Nomad cursus

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg - […] Blogpost: Het avontuur gaat verder […]

Laat een reactie achter