Digital nomad worden in tijd van corona

door | apr 19, 2020 | Digital Nomad, Reizen | 1 reactie

Als je Digital Nomad wilt worden, zijn dit moeilijke tijden. Toch is het allemaal zo slecht nog niet, je kan je nu juist goed voor bereiden!

Als je een digital nomad wilt worden, is dit een beetje onhandige tijd. Je kan nergens heen en er is ook geen zicht op wanneer je wel zou kunnen vertrekken. Het is onmogelijk om nu concrete plannen te maken als digital nomad, maar je kunt je wel alvast gaan voorbereiden. Hier vertel ik je wat je al kunt doen als je een digital nomad wilt worden.

Bedenk hoe je het wilt gaan doen

Wil je daadwerkelijk een digital nomad worden en een online business starten? Of wil je eigenlijk liever gaan werken op locatie? Wanneer je je plannen gaat maken moet je nadenken of je online of offline wilt gaan werken. Dat geeft ook een helder beeld of je locatieafhankelijk of locatieonafhankelijk wilt gaan werken.

Hoe ga je geld verdienen?

Heb je al bedacht hoe je geld wilt gaan verdienen wanneer je op reis bent? Je hebt verschillende opties, afhankelijk van je kwaliteiten.

Als je goed bent in social media, zou je kunnen werken als social media manager. Wanneer je websites bouwt, kan je ook makkelijk op afstand aan de slag. Er zijn een hele hoop manieren hoe je geld zou kunnen gaan verdienen als digital nomad. Je kan ook nu al beginnen met het opbouwen van je klanten, zodat je een goede basis hebt, tegen de tijd dat je vertrekt.

Zoek je opdrachten? Meld je aan op websites als Upwork en Fiverr. Je kan ook via Instagram of Facebook aanbieden om voor bekende te beginnen voor een gereduceerd tarief. Je moet nu al beginnen zodat je alvast wat referenties en een portfolio hebt.

Als je nog niet weet wat te gaan doen

Mocht je het idee hebben dat je geen skills hebt om als digital nomad aan de slag te gaan, dan is het nu het moment om je skills te ontwikkelen.

  • Haal je TEFL (Teaching English Foreign Languages) certificaat zodat je online of op locatie les kan gaan geven.
  • Verdiep je in Pinterest marketing om alvast een passief inkomen te genereren.
  • Volg online cursussen om je skills te verbeteren.

Lees je in

Het is nu ook het uitgelezen moment om meer boeken te lezen over een digital nomad worden of al leven als digital nomad. Ik heb al eerder een lijstje gemaakt met welke boeken je moet lezen. Pak je e-reader en begin nu nog met lezen. Laten we wel wezen, je kunt het beste nu al beginnen met digitaal lezen,dat is makkelijker voor als je onderweg bent.

Locatieafhankelijk werken

Misschien wil je liever als nomade onderweg en zie je het niet zo zitten om je eigen business te starten. Dan zou je vrijwilligerswerk kunnen gaan doen of online werk zoeken op een specifieke locatie. Je zou alvast een profiel kunnen gaan voorbereiden op sites als:

De meeste exchange websites kosten geld, dat wil je nu het liefst nog niet betalen. Je kan wel al rondkijken naar wat mensen zoeken en aanbieden. Maak alvast een word document voor als je je profiel wel kan maken.

Ik raad aan om je profiel pas te activeren wanneer je je veilig genoeg voelt om weer te gaan reizen.

Zoek waar je heen wilt en hoe je wilt slapen

Wanneer je als digital nomad wilt gaan reizen, wil je het liefst geen vrijwilligerswerk moeten doen om een gratis slaapplek te krijgen. Je wilt de tijd die je hebt besteden aan je eigen werkzaamheden.

Wanneer je elke keer een kamer moet huren, lopen de kosten vrij snel op. Het is daarom wel slim om op zoek te gaan naar een manier om goedkoper slapen.

Je kan natuurlijk altijd in een hostel gaan zitten, maar het is de vraag in hoeverre je je slaapplek altijd wilt delen. Afhankelijk wat voor een hostel je in zit, kan het ook vermoeiend zijn om altijd je spullen in een kluis te moeten leggen en op te letten waar je je spullen laat.

Een optie die je zou kunnen afwegen, is om te gaan huis oppassen. Via TrustedHousesitters kun je oppasadressen vinden. Er zijn vooral veel adressen in de UK, USA en Australië.

Ook dit is een betaalde service. Wanneer je via mijn link lid wordt, krijg je 25% korting. Je zou wederom kunnen beginnen met je portfolio samenstellen.

Heb je al vaker opgepast, dan kan je je vrienden en familie alvast vragen om een referentie te schrijven.

Volg een cursus

Wanneer je hebt bedacht om digital nomad te worden, maar je nog niet helemaal weet hoe je het moet aanpakken, is er iets nieuws. De Digital Nomad cursus van Suzanne van Duijn. In het onderstaande filmpje zie je waarom je deze cursus moet gaan doen. Tot 1 juli betaal je maar 99,- excl. btw.

Kortom je hebt nog genoeg te doen als je digital nomad wil worden! Je kan je skills ontwikkelen en plannen maken. Weet je al hoe je het aan wilt pakken?

Deel op Pinterest

Als je Digital Nomad wilt worden, zijn dit moeilijke tijden. Toch is het allemaal zo slecht nog niet, je kan je nu juist goed voor bereiden!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?1 Reactie

  1. Fem Eggers

    Zeker niet de allerhandigste tijd om als digital nomad te beginnen 😉 Maar er zijn inderdaad genoeg dingen die je nu wel al kunt voorbereiden. Ik zou alleen niet tegen gereduceerde tarieven werken en zéker heel ver uit de buurt blijven van sites als Fiverr. De klanten die je daar aantrekt wil je echt niet in je portfolio hebben – ze willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en het is ontzéttend frustrerend om voor zo weinig geld (5 USD per opdracht als basis!) te moeten werken. Niet goed voor je moraal, ook niet goed voor je cv. Ook als beginner moet je niet voor bottom feeders willen werken. Het versterkt ook je positie in gesprekken met mogelijke klanten niet.

    Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wat kan je doen als je in quarantaine zit? - […] hoe je een Digital Nomad gaat […]

Laat een reactie achter