De horror stories van backpacken

door | nov 19, 2019 | nomade, Travel | 0 Reacties

De horror stories van backpacken. Er zijn verhalen over zakkenrollers, inbraken, ziekte en verloren bagage. Allemaal afgrijselijke dingen als je alleen op reis bent.

Tijdens mijn reizen heb ik aardig wat interessante verhalen gehoord van wat andere reizigers overkomt tijdens hun trips. Er kan je van alles overkomen, wat thuis natuurlijk ook mogelijk is, maar des te rotter is het als het gebeurd in een land waar je de taal niet vaardig bent. Hier verzamel ik de horror stories die ik gehoord heb.

Zakkenrollers

Er zijn overal zakkenrollers aanwezig. De plaatsen waar dit het meeste gebeurd zijn Parijs, Barcelona en Amsterdam. Toch zijn mensen soms nog wat naïef als het op zakkenroller aankomt. Er zijn best wat trucjes hoe je zakken makkelijk te rollen zijn. De verhalen die ik op reis heb gehoord, zijn vooral een gevalletje eigen schuld.

  • Rory liep gewoon op straat terwijl zijn mobiel uit zijn zak gerold werd. Hij had een jas met open zakken aan. Hierdoor was het voor de zakkenroller makkelijk om de telefoon uit zijn zak te vissen.
  • Een ander verhaal wat ik in het hostel heb opgepikt is dat iemand in slaap was gevallen in het park. Het domste wat je kunt doen als je stomdronken bent, is in slaap vallen in een park. Hij werd wakker zonder zijn tas en zijn mobiel.

Bagage verloren

In mijn tijd in Malaga heb ik twee verhalen gehoord over bagage die vermist is geraakt tijdens het vliegen. De kans dat dit gebeurd is natuurlijk altijd aanwezig. De les die ik hieruit leer, is dat ik altijd mijn kostbaarheden bij me wil dragen en mijn basics in mijn handbagage wil hebben, zodat ik in ieder geval mijn medicijnen kan nemen en op mijn eigen hoofdkussen kan slapen.

  • Amanda haar bagage was twee dagen vermist. Niemand kon haar vertellen waar het mis was gegaan en ze zat nogal in de stress. Haar hele leven zat in die koffer. Wanneer je al meerdere jaren rondreist, heb je alles wat je bezit bij je. Deze spullen zijn vaak onvervangbaar. Het shirt wat je kocht in Parijs, de broek uit Sofia, alles wat je hebt, zit vol met herinneringen. Amanda haar spullen werden gelukkig 2 dagen later weer gevonden. Het voordeel was dat ze hierdoor wel een budget had om nieuwe spullen aan te schaffen.
  • Leon had minder geluk met zijn bagage. Zijn koffer was 2 weken kwijt voor hij weer gevonden werd. Tegen de tijd dat hij zijn spullen terug kreeg, waren alle kostbaarheden eruit gejat. Zijn Go Pro, zijn duikerslogboek, een hoop cash en nog veel meer. In totaal gaat dit geintje hem duizenden euro’s kosten. Het logboek van zijn duikersuren is onvervangbaar, daar is zoveel uur en geld in geïnvesteerd en nu moet hij alles weer opnieuw duiken.

Inbraak in lockers

Wanneer je in een hostel verblijft, ga je er toch vanuit dat er een paar heilige plekken zijn. Je gaat er toch vanuit dat je je spullen altijd veilig in je locker zou kunnen achter laten. Helaas heb ik verhalen gehoord van plaatsen waar lockers werden opengebroken.

  • Herinner je je Rory nog, wiens telefoon gestolen werd? Hij was onderweg om een nieuwe telefoon te kopen. Om een nieuwe simkaart te kopen, had hij zijn paspoort nodig. Hij ging terug naar het hostel en vond daar zijn locker opengebroken. Zijn laptop en zijn paspoort werden gestolen. Hoe cru is dat? Uiteindelijk kon Rory via de ambassade op tijd zijn nieuwe paspoort krijgen om terug naar huis te vliegen.
  • Anna verbleef in dezelfde kamer als Rory en ook haar locker was opengebroken. Zij mistte haar camera en portemonnee. De dief was iemand die in dezelfde kamer verbleef. Gelukkig had het hostel camera’s en wisten ze te achterhalen wie het was. Zijn naam werd doorgegeven aan alle hostels in de buurt en bij de politie en via die manier konden ze hem pakken. Ik weet niet of ze hun spullen terug hebben gekregen.

Ziek zijn in het buitenland

Ik ken aardig wat verhalen van ziek zijn in het buitenland. Vooral verhalen in Azië zijn verschrikkelijk. Het is een ramp om in het buitenland naar een ziekenhuis te moeten gaan.

Ondertussen heb ik zelf ook een ervaring met ziek zijn in een hostel. In mijn korte tijd in Malaga heb ik voedselvergiftiging en bronchitis gehad.

Het eten dat het hostel voor me had achter gehouden

Het fijne van reizen in een hostel is dat je veel mensen leert kennen. Het hostel heeft echt voor mij gezorgd die dagen. Ze hebben eten voor me achter gehouden, me uitgelegd waar de dokter was en bleven bij me inchecken. Daarnaast hebben mijn reisvrienden ook voor me gezorgd, Dennis ging zelfs mee naar de dokter.

Mijn grootste tip voor mensen is om te zorgen dat je google translate op je telefoon hebt staan, dat maakt een doktersbezoek zo veel makkelijker.

  • Een verhaal wat ik heb gehoord is dat er een meisje alcoholvergiftiging heeft gekregen in Thailand. Gelukkig was Dorrie bij haar en heeft ze haar meegenomen naar het ziekenhuis. De volgende ochtend organiseerde het hostel een busje om haar op te zoeken. Dat zijn hartverwarmende verhalen.
  • Milou had een vriendin in het buitenland die in het ziekenhuis lag, waar ze niemand kende. Milou plaatste een oproepje in haar facebookgroep Female Digital Nomads en riep mensen op om haar op te zoeken. Diezelfde dag gingen er nog mensen bij haar op bezoek

Credit card geblokkeerd

Ook dit is een ervaring die ik zelf heb gehad. Mijn credit card was geblokkeerd omdat ik een betaling naar Pinterest wilde doen. Daar was mijn bank het blijkbaar niet mee eens en ze hadden het als spam genoteerd. Ze hebben me geprobeerd te bellen, maar ik had de oproep gemist. Het lukte dus opeens niet meer om vluchten te boeken of een Uber te bestellen. Gelukkig was het in mijn geval op te lossen met een telefoontje naar de bank.

  • Ik heb veel verhalen gehoord van Amerikanen die een bevestigings sms moeten krijgen wanneer ze een uitgave doen. Wanneer je een credit card op naam van je ouders hebt, is dat een behoorlijk probleem. Daarnaast hebben veel Amerikanen toch problemen met hun bereik in Europa.

Heb jij wel eens een ervaring als bovengenoemde gehad? Wat is jouw ergste reiservaring? Welke horror stories heb jij opgevangen op reis?

Pin it

De horror stories van backpacken. Er zijn verhalen over zakkenrollers, inbraken, ziekte en verloren bagage. Allemaal afgrijselijke dingen als je alleen op reis bent.
Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Lees tips

Podcast0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht 57: een week in Gran Canaria - […] Blogpost: De horror stories van backpacken […]

Laat een reactie achter