Altijd je locatie delen

door | okt 9, 2019 | Reizen | 0 Reacties

Zou jij altijd je locatie delen met iemand voor je eigen veiligheid? Of voelt het toch teveel alsof je dan in de gaten gehouden wordt?

Het gaf me nogal een onbehagelijk gevoel, het idee dat iemand altijd kan weten waar ik ben. Waarom zou je iemand vrijwillig altijd toegang geven tot je locatie? Ruim anderhalf jaar lang heb ik getwijfeld of ik mensen permanent toegang wilde geven tot mijn locatie. Dit is waarom ik er voor heb gekozen om wel altijd mijn locatie te delen.

Waarom altijd je locatie delen?

Het idee om dit te doen kwam tijdens een festival. We kwamen op een avond in een vriendengroep terecht, waarin de meiden hun locatie met elkaar gedeeld hadden. Ze konden dus elk moment zien waar de ander op het terrein was. Super handig!

Vanaf toen begon bij mij het nadenken over het delen van je locatie. Op welke momenten zou het handig zijn? Op festivals, zeker.

Hoe vaak ik al niet met collega’s gegrapt heb dat ik graag al mijn vrijwilligers zou willen kunnen volgen tijdens een festival periode.

Tijdens mijn jaarlijkse fietstochten zou het ook handig zijn. Afgelopen jaren bedacht ik vaak halverwege pas, dat het eigenlijk toch wel handig zou zijn om mijn locatie te delen. Dit jaar had ik eigenlijk alleen mijn oom verteld dat ik ging fietsen, meer mensen wisten het niet. Sinds Anne Faber ben ik me daar toch wel wat bewuster van.

De afgelopen 2 keer heb ik mijn locatie gedeeld tijdens mijn fietstocht. Mijn beste vriendin kon zien waar ik was en ik meldde me weer af als ik thuis was. Toch realiseerde ik me dat de helft van de tijd, mensen eigenlijk niet weten waar ik ben of wat mijn planning is.

Als er iets met me zou gebeuren, wanneer zouden mensen dat dan door hebben?

Vakantie planning

Die gedachte loopt ondertussen al even door mijn hoofd. Vroeger deelde wij met het gezin nog wel de vliegtickets en slaaplocaties van geplande vakanties, maar met mijn manier van reizen kon ik eigenlijk alleen mijn begin ticket sturen.

Tussentijdse updates deed ik eigenlijk niet. En laten we eerlijk zijn, met mijn nomadische levensstijl, weet niemand toch waar ze mij zouden kunnen vinden op een moment.

Ik vond het dan ook tijd om mijn locatie altijd te gaan delen, met mijn vader, zusje en beste vriendin. Vooral nu ik komende maanden geen concreet plan heb. Zolang ik in Slovenië zit, weten mijn ouders mij wel te vinden. Het moment dat ik vertrek, dat is wanneer ze geen idee meer hebben. Tot nu!

Het is heel makkelijk in te stellen dat mensen je locatie kunnen zien in Google
Het is heel makkelijk in te stellen dat mensen je locatie kunnen zien in Google

Hoe kan je altijd je locatie delen?

Het is eigenlijk vrij makkelijk om je locatie te delen. Je kan je locatie voor specifieke korte momenten delen of voor altijd. Je hebt drie manieren hoe je dit kunt doen:

  • In Whatsapp
  • In Google
  • Bij Apple bij Berichten

Big Brother is watching you

Elke keer als mijn vader, zusje of vriendin iets opzoeken in Google, kunnen ze mijn locatie zien. Natuurlijk ben ik wel eens op plaatsen waarvan ik denk ‘dat hoeven ze niet helemaal te weten’, maar aan de andere kant, hoe groot is de kans dat ze op dat moment op die locatie zoeken.

Je kan in Google ook makkelijk je locatie verbergen

Tot nu toe vind ik het wel grappig wanneer ik een appje van mijn vader krijg, met betrekking tot mijn locatie. De eerste dag appte hij me een grapje over mijn fietsroute door en vervolgens dat ik snel had gefietst. We waren toen nog aan het bekijken wat hij allemaal kon zien. Nu krijg ik in Slovenië appjes als ‘Alweer terug uit Zagreb’ of ‘De bergen in geweest?’ Het geeft een andere dimensie aan op vakantie zijn. Mijn vader leeft nu actief mee met waar ik ben en dat vind ik eigenlijk alleen maar leuk.

Veiligheid als solo reiziger

Ik wil niet zeggen dat elke solo reiziger zijn locatie altijd moet delen met anderen. Maar ik wil wel aankaarten dat we tegenwoordig misschien niet meer zo goed nadenken over welke informatie anderen hebben. We zijn altijd bereikbaar, maar wat gebeurd er als we opeens onbereikbaar zouden zijn.

Ik vind dat het mijn verantwoordelijkheid is om dingen zo goed mogelijk te regelen voor als er wat fout zou gaan. Mijn familie kan mijn locatie altijd achterhalen, ze zouden in theorie altijd in mijn accounts kunnen. Ik update elk jaar een adressenbestand van mijn vrienden en ik probeer om de zoveel jaar een document bij te werken over hoe ik zou willen dat mijn uitvaart eruit ziet.

Denk jij wel eens na over wat er allemaal kan gebeuren of welke zaken jouw geliefden bij kunnen?

Pin it

Zou jij je locatie altijd delen voor je eigen veiligheid? Denk jij na over zulke dingen als je op vakantie bent?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
4x lekkere wegkijk films
Begin een capsule wardrobe
6 manieren om nu geld te verdienen
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Hergebruik je eten!

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #54: 2 nachtbussen en 48u thuis - […] Waarop ik deze foto terug stuurde. Ik vond het zo grappig om mee te maken, dat mijn vader live…
  2. Veiligheid als solo reiziger - […] navolging van het artikel altijd locatie delen wanneer je op reis bent, wil ik het nog een keer hebben…
  3. Weekoverzicht #91: suppen in Giethoorn en dag rijangst! - […] met de camper. Ik had immers beloofd dat ik naar huis zou rijden van het station. Mijn vader kan…

Laat een reactie achter