2019 in reizen

door | dec 31, 2019 | Travel | 0 Reacties

Dit is de samenvatting van alle hoogtepunten van mijn 2019 in reizen. In dit jaaroverzicht zie je alle reizen die ik gemaakt heb.

Hoe kan je het beste terugblikken op het afgelopen jaar? In mijn ogen kan je het beste kijken naar de ervaringen die je hebt opgedaan en dan bij voorkeur de ervaringen in het buitenland. Iedereen die mij kent, zal mij als reislustig bestempelen. Niet meer dan logisch dat ik terug kijk op 2019 in reizen. Kijk je mee naar alle aantallen, feitjes en plekken? Hier is mijn jaaroverzicht van 2019 in reizen.

2019 in aantallen

 Dagen in het buitenland: 134
 Aantal landen bezocht: 6
 Nieuwe landen bezocht: 0
 Aantal vluchten: 8
Gemiste vluchten: 1
Verschillende slaapplekken: 30
Aantal huisdieren om op te passen: 29

Slovenië

bergen beklimmen in Slovenië

Mijn eerste trip van het jaar was naar Slovenië, het moment waar ik al maanden naar toe leefde. Ik vertrok voor 2 maanden naar Slovenië, om te werken en te genieten. De twee maanden vlogen zo voorbij. De eerste drie weken stonden in het teken van de sunrise tours, elke ochtend nam ik een groepje reizigers mee naar het uitzichtpunt om de zonsopkomst te zien. De overige vijf weken heb ik vooral gewerkt op ons tweede kantoor. Daar runde ik de fietsen verhuur en verkocht ik onze buitensport activiteiten. Deze weken heb ik dan ook allerlei toffe activiteiten gedaan, zoals canyoning, dagtochten lopen en ik ben wezen skydiven. Op de foto zie je mij bovenop de berg Triglav, die heb ik ook nog even beklommen!

Mijn weekoverzichten in Slovenië

Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
Weekoverzicht #34: Mijn eerste volle week in Slovenië
Weekoverzicht #35: een tiny house en Soca Valley
Weekoverzicht #36: een paar dagen Nederland
Weekoverzicht #37: Weer naar huis in Slovenië
Weekoverzicht #38: een sloveense werkweek
Weekoverzicht #39: Seven lakes en een canyon
Weekoverzicht #40: het hoogtepunt van Slovenië
Weekoverzicht #41: liften en skydiven!

Follow the sun

In oktober was het tijd voor mijn najaarsreis. Ondertussen kan ik wel zeggen dat het traditie is dat ik in oktober vertrek richting de Balkan. Dit keer had ik mijn ticket geboekt richting Ljubljana, omdat ik het gevoel had dat mijn tijd in Slovenië nog niet écht over was. Deze najaarstrip werd uiteindelijk gekenmerkt door het feit dat ik de zon volgde.

Slovenië

Zwemmen in Slovenië

Ik begon dus in Slovenië. Het was ideaal om te beginnen op een plek waar ik me zo thuis voel. Ik moest namelijk nog even bijkomen van al mijn festivalwerk. Mijn collega kwam me ophalen van het vliegveld en we gingen meteen exploren. In mijn tijd in Slovenië heb ik niet heel veel gedaan, vooral gezwommen in het meer, bijgekletst met mijn vrienden aldaar en het was tijd voor het teamuitje naar Italië.

Weekoverzicht #50: Mijn eerste week terug in Slovenië
Weekoverzicht #51: wandelen en naar Gardaland

Oostenrijk

Zonsondergang in Villach, Oostenrijk

Dit weekend in Villach in Oostenrijk, was mijn verjaardagscadeau aan mijzelf. Villach is een uur met de trein vanaf Bled en ik herinnerde me van mijn treinreis in Augustus hoe mooi het daar was. Ik had een hotel gevonden met een spa erbij. Dit weekend stond in het teken van ontspannen. Het was genieten om in de sauna te kunnen zitten wanneer ik wilde, te zwemmen in het (koude) meer en te genieten van de zonsopkomst en ondergang vanaf mijn balkon.

Weekoverzicht #52: jarig en weer onderweg

Kroatië

Fijn groepje mensen in Split

In 2018 was ik ook al in Split geweest en eigenlijk viel dat behoorlijk tegen. Toentertijd zat ik in een hostel wat compleet leeg was en voelde ik me heel erg alleen. Dit jaar was dat totaal anders. Het hostel waar ik oorspronkelijk wilde verblijven, was dit jaar wel beschikbaar. Vanaf het eerste moment dat ik daar binnen kwam, wist ik dat het goed zat. Mijn eerste ochtend op het balkon met Alex, heeft iets in mij veranderd. Vervolgens kwamen er nog meer fantastische mensen. Ik denk werkelijk dat als we niet allemaal op dezelfde dag waren vertrokken, we daar nog met zijn allen zouden zijn.

Weekoverzicht #53: elke dag naar het strand
Weekoverzicht #54: 2 nachtbussen en 48u thuis

Spanje

Malaga

Mijn tijd in Malaga

Exact twee weken was ik in Malaga. Ik had van te voren nog het idee dat ik misschien andere steden zou bezoeken, maar aangezien ik best ziek ben geweest, voelde het beter om in Malaga te blijven. Toen ik binnenkwam had ik bronchitis, terwijl ik daar was kreeg ik een keelontsteking en voedselvergiftiging. En ik vertrok met een voorhoofdholteontsteking. Het is geen pretje geweest, maar ik had geen ander hostel willen hebben waar ik zo ziek was. Er waren fantastische mensen in het hostel en het moment dat Dorrie binnen kwam lopen, die ik al kende vanuit Kroatië, staat in mijn geheugen gegrift.

Weekoverzicht #55: Street art en ziek zijn
Weekoverzicht #56: komt een vrouw bij de Spaanse dokter

Gran Canaria

De canyon van Gran Canaria, let op dat deze niet staat op de plek waar Google hem aangeeft!

Ik denk dat ik een haat liefde verhouding met Gran Canaria heb. Mijn eerste dagen in Las Palmas, wist ik niet helemaal zeker of ik hier langer wilde blijven. Het hostel voelde niet uitnodigend naar nieuwe gasten. Al gauw vormde we een groepje en had ik een heerlijke week in dit hostel. Toen ik het hostel moest verlaten, omdat mijn zusje kwam, vond ik dat best lastig. Mijn zusje kwam en we hadden een heerlijke paar dagen. Het stomme was, dat precies die dagen, het weer niet fantastisch was. Het mocht de pret niet drukken, we hebben genoten, gezwommen en gelachen. Toen ze weer vertrok, vond ik dat écht heel moeilijk. Gelukkig vertrok ik die dag ook uit Las Palmas en ging ik naar Finca la Isa. Het was een welkome afleiding om tussen de bergen te zijn en elk moment een fantastisch uitzicht te hebben. Ondanks dat ik maar 3 dagen hier verbleef, besloot ik terug te komen om te vrijwilligen. In Januari en Februari zal ik hier dan ook verblijven. Na Finca ging ik weer terug naar het eerste hostel in Las Palmas en wederom voelde ik me daar niet op mijn gemak. Waar ik eerst twijfelde of ik er goed aan had gedaan om 10 dagen op Fuerteventura te boeken, wist ik nu dat het tijd was om weg te gaan.

Weekoverzicht 57: een week in Gran Canaria
Weekoverzicht #58: Luxe in een hotel
Weekoverzicht #59: Zonsopkomst op Gran Canaria en roadtrip op Fuerteventura

Feurteventura

regenbogen spotten in Fuerteventura

Mijn tijd in Fuerteventura was misschien wel de plek waar ik het kortste bleef, maar wel de plek die het meeste indruk op me heeft gemaakt. Het heeft alles te maken gehad met de combinatie van mensen, natuur, strand, zon en alle gesprekken die ik heb gehad. Ik was al twee maanden op reis toen ik op Fuerteventura aan kwam en dit was het moment dat ik écht even mocht ontspannen. Ik ging elke avond vroeg naar bed, lag vaak op de bank een boekje te lezen en deed vooral zo min mogelijk.

De natuur op dit eiland is zo divers, er zijn zoveel mooie vulkanen en vergezichten. En dan heb ik alleen nog de noord-west kust gezien. De rust die op dit eiland heerst, was een zeer welkome verrassing.

Nog dagelijks spreek ik de mensen die ik in dit hostel heb ontmoet en een lange tijd heb ik terug verlangd naar deze plek. Ik durf wel te zeggen dat ik op Fuerteventura mijn diepste connecties heb gemaakt.

Alle blogposts die ik hierover geschreven heb:
Weekoverzicht #59: Zonsopkomst op Gran Canaria en roadtrip op Fuerteventura
Weekoverzicht #60: Geen afscheid willen nemen
Ik blijf nog even!

Facts

Langste trip: Mijn Follow the Sun tripje was met 73 dagen net iets langer dan mijn 2 maanden in Slovenië.
Verste locatie: Gran Canaria
Meeste vertraging: Van Fuerteventura naar Amsterdam, wel 30 minuten! En zonder die 30 minuten had ik waarschijnlijk mijn vlucht niet gehaald!
Langste reis: De busreis van Split naar Utrecht, met een tussenstop in München. In totaal heb ik 25u in de bus gezeten.
Beste Hostel: Ik vind dit best een moeilijk antwoord op de geven, maar ik denk dat mijn favoriete hostel toch wel het hostel in Fuerteventura was. Het was een klein hostel (14 bedden), met 3 badkamers, een keuken met oven én een zwembad. Het Surfers Retreat hostel in Corralejo is echt een aanrader!
Bijzonderste plek om te overnachten: Tijdens het Amsterdam Fringe Festival heb ik in het Krasnapolsky hotel geslapen.
Leukste activiteit: Skydiven in Slovenië
Grootste mijlpaal: Triglav beklimmen
Mooiste land: Slovenië
Mooiste zonsopkomst: gelijkstand tussen Triglav, Slovenië en Pico de las Nieves, Gran Canaria
Mooiste zonsondergang: Split, Kroatië
Grootste tegenvaller: ziek zijn in Malaga
Korte bezoek aan een stad: München, ik was er 7 uur voordat ik weer een bus verder naar Utrecht nam.

Ben je benieuwd hoe mijn voorgaande jaren in reizen waren? Lees hier mijn overzicht van 2017 en 2018!

Plannen voor 2020

In 2020 begin ik met twee maanden in Gran Canaria, ik werk dan in een hostel en zal genieten van het fantastische berguitzicht. Daarna ben ik voor 3 maanden in Nederland. Hopelijk ga ik daarna weer voor 2 maanden naar Slovenië. Voor Amsterdam Fringe Festival zal ik dan weer terug in Nederland zijn en wat ik daarna ga doen, is nog één groot raadsel.

Pin it

Alle highlights van mijn 2019 in reizen!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Wat heb je nodig om te beginnen met suppen?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Suppen in de winter
De mooiste plekken om te suppen in Nederland
De Beste tips om te Ontspullen
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter