2017 in reizen

door | jan 3, 2018 | Persoonlijk, Travel | 2 reacties

Ik nam mij voor om elke maand een reiservaring te hebben, om nieuwe plekken in Nederland of het buitenland te ontdekken. Ik heb in totaal meer dan 2 maanden in het buitenland gespendeerd. In 2017 heb ik fantastische plekken bezocht, nieuwe mensen ontmoet en vrienden in het buitenland opgezocht. Het was een fantastisch reislustig jaar en ik kan niet wachten tot het eerste tripje in 2018 ook weer een feit is. Kijk je mee naar mijn 2017 in reizen?

De statistieken

Dagen in het buitenland: 74
Aantal landen bezocht: 12
Nieuwe landen bezocht: 5

Krakow, Polen


Wat keek ik toch uit naar dit tripje. Samen met mijn beste vriendinnetje op Srprs.me reisje, 2 daagjes weg en niet weten waar we heen zouden gaan. Dit reisje leverde veel hilariteit op, wat hebben wij gelachen. We hebben ons hele tripje gefilmd, wat vooral voor ons zelf erg grappig was. De daadwerkelijke video laten we maar niet publiekelijk zien, aangezien het waarschijnlijk alleen grappig was als je er bij was. We hebben heel Krakow doorgelopen, heerlijk gegeten en fantastische street art gezien. Een hilarisch verrassingsreisje.

Berlijn, Duitsland


Al liftend ging ik samen met mijn beste vriend in april naar Berlijn. Ik was nog niet eerder in Berlijn geweest en had ook nog niet eerder gelift. Wat een ervaring was dat! Ik wist niet zo goed wat ik er van kon verwachten, ik had zeker niet verwacht dat liften heel veel werk zou zijn. Dat het regelen van een lift veel werk zou zijn, dat dacht ik wel, maar dat het onderhouden van gesprekken in de auto dat zou zijn, dat had ik wat onderschat. Totaal uitgeput kwam ik in Berlijn, maar wat een fijne stad is het toch. We waren er natuurlijk veels te kort, het was een mooie kennismaking.

Sofia, Bulgarije


Dit tripje is toch wel de aanstichter geweest van mijn reislustige jaar. Ik was een weekje in Bulgarije, een trip die ik alleen ondernam. En deze week ben ik compleet verliefd geworden, op het land, de mensen en de omgeving. Ik ging stappen, dronk cocktails overdag, bezocht een fort en een verlaten hotel, zag een lichtshow en genoot volop van het onderweg zijn in mijn eentje. In Veliko Tarnovo besloot ik dat ik hoe dan ook terug wilde komen en dat dat in oktober zou zijn. Dit is ook meteen het bewijs dat concrete doelen stellen echt het beste werkt. Ik wist dat ik terug zou gaan, ik wist wat mijn ideale reisdag zou zijn. Dus ik zou écht terug gaan naar Bulgarije.

Florence, Italië / Binn, Zwitserland


Dit jaar mocht ik met mijn ouders mee naar Florence. Zij waren met de camper heen gereden en mijn zusje en ik vlogen hun kant op. We waren een paar dagen in de hitte van Florence. In juli is het natuurlijk hoogzomer in Italië. Met temperaturen van 40 graden was het soms dan ook lastig vol te houden. Het was dan ook een verademing toen we richting Zwitserland reden. Niet alleen omdat het daar koeler is, maar ook omdat Zwitserland een gevoel van thuiskomen geeft. De mooie omgeving, de rustgevende mensen en het nostalgische geluid van een bus die toetert voor hij de bocht om komt.

Gent, België


Het voordeel van in je eentje op reis zijn, is dat je makkelijk mensen ontmoet in je hostel. Des te leuker is het als je die mensen daarna kan gaan opzoeken, zo kwam ik dan ook in Gent terecht, tijdens de Gentse feesten. Een ideale gelegenheid om belgische biertjes te drinken en pizza te eten.

Zurich, Zwitserland


In augustus stond er een heuze roadtrip op de planning. Ik ging met 2 vriendinnen een 3de vriendin opzoeken die in Zwitserland woont. Gewoon wéér een reisje naar Zwitserland dit jaar. Het was een heerlijk kort tripje, waarin we een te lange hike hebben gelopen en hebben gechilled terwijl we de Limmat afdreven.

Barcelona, Spanje

Weer een verrassingsreisje, ditmaal gepland door mijn reisgenoot. Ik had geen flauw idee waar we heen gingen en zo kwamen we opeens in Barcelona uit. Het was eind september nog een perfecte temperatuur en het was dan ook genieten om in de zee te zwemmen. Doordat ik opeens in Barcelona was, kon ik opeens een vriendinnetje opzoeken wat daar woont en wat ik al jaren niet gezien had. Een fantastisch tripje om even bij te komen van alle drukte van de maanden ervoor.

Balkantrip

Bulgarije


Ik begon mijn Balkantrip in oktober in Sofia. Daar ontmoette ik een leuke club duitsers waarmee ik leuke hikes heb gelopen. Één van de redenen dat ik terug kwam, was om de Seven Rila Lakes te bezoeken en dat was ook het enige wat ik van te voren gepland had. Dat moest en zou ik doen.

De volgende stop van mijn trip was Veliko Tarnovo, waar ik in mei ook al heen was geweest. Toen was ik niet naar het Buzludza monument geweest en daar moest en zou ik dit keer wel heen gaan. In Veliko Tarnovo ontmoette ik een Nieuw Zeelander die mij daar graag mee naar toe nam, ondanks dat hij er zelf al geweest was. We kwamen in een heuse sneeuwstorm terecht en door alle gladheid ging ik onderuit. Door de val op mijn stuitje heb ik de komende dagen weken last gehad met lopen en vooral zitten.

Diezelfde avond ging ik met onze fijne groep nog the light and sound show in Veliko Tarnovo kijken. Dat vroeg om een mooie groepsfoto, we hadden een thema avond ervan gemaakt, allemaal een hoed op en gaan.

Istanbul, Turkije


Behalve Bulgarije stond er niet zoveel vast op mijn trip. Vrij impuslief besloot ik om één van mijn reisvrienden te volgen naar Istanbul. Ik had geen flauw idee wat ik van deze stad moest verwachten en eigenlijk weet ik dat nog steeds niet. Ik ontmoette een fantastische groep mensen waar ik tot op de dag van vandaag nog contact mee heb.

De reis vervolgde vervolgens weer naar Bulgarije, waar ik mijn verjaardag vierde. Vervolgens ging ik naar Servië om een vriend op te zoeken, die daar ondertussen al 2 jaar woont. Ik sloot mijn reis af in Budapest, waar ik samen met 2 mensen van de Istanbul groep een fantastisch laatste weekend had. Dat verzachtte de pijn een beetje aangezien ik een 20 uur durende busreis naar huis had.

Portugal

Ik was net 2 dagen thuis en ik wist al meteen dat ik weer weg wilde. Het voelde nog niet goed om thuis te zijn, ik wilde nog meer onderweg zijn. Toen besloot ik om nog een paar dagen naar Portugal te gaan, beginnende in Faro en eindigend in Porto, de rest zou ik daar wel zien.

Algarve


Meteen de eerste avond ontmoette ik een leuke groep waar ik me bij aansloot. Naast dat het een fantastische groep was, was het ook nog eens handig dat ze aan auto hadden gehuurd en we daarmee de Algarve konden gaan ontdekken. En wat zijn er een hoop mooie plekken te ontdekken in de Algarve. Maar over de specifieke punten kan je natuurlijk ook al lezen in mijn november maandoverzicht.

Peniche


Dat ik naar Peniche wilde, stond vast! Daar waren we in 2016 geweest en het is echt een fantastisch surf stadje. We waren nog geen uur in Peniche en we waren al op het strand in onze surfoutfits.

Zurich, Zwitserland


Door een leuke kortingsactie van Flixbus stonden er in de laatste maand van 2017 nog leuke reisjes op de planning. Zo gingen we opeens voor 16,70 retour naar Zurich om toch nog een keer dat vriendinnetje op te zoeken.

Berlijn, Duitsland


Ook bezocht ik Berlijn voor een tweede maal dit jaar. Met fijne burgers, cocktails en museumbezoekjes was het een heerlijk lang weekend.

Leipzig, Duitsland


Voor het laatste reisje van 2017 ging ik een vriendinnetje in Leipzig opzoeken, wederom door een goedkope Flixbus actie. Ik zat weer een nachtbus, voor de 5de keer in 3 weken, dat was misschien wel iets teveel van het goede. Toch wen je er behoorlijk aan en ontwikkel je een goede routine. Het weekend dat ik in Leipzig was, was dat weekend dat het zo ontzettend heeft gesneeuwd. Een mooie afsluiter van mijn 2017 in reizen, al zeg ik het zelf!

Heb jij in 2017 veel reizen gemaakt?

Deze post bevat een affiliatelink.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. iliveformydreams.com

  Oh wauw. Prachtige foto’s van heel wat mooie reizen afgelopen jaar.
  Op naar nog meer mooie reizen, foto’s en vooral herinneringen.

  Fijn 2018 gewenst!

  Antwoord
 2. Angélica

  Heerlijke reizen heb je gemaakt, wat was je veel weg dit jaar joh! Fijn 🙂 En Bulgarije, jaa <3 Wat een verrassing he?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. 2019 in reizen - […] je benieuwd hoe mijn voorgaande jaren in reizen waren? Lees hier mijn overzicht van 2017 en […]

Laat een reactie achter