Travel resources

Everything you need to start planning your Trip. How to book your cheaptest tickets or hotels. Where to start blogging about your travels etc.

Everything you need to start planning your Trip. How to book your cheaptest tickets or hotels. Where to start blogging about your travels etc. Het is een sport om je reis zo goedkoop mogelijk te plannen. Hier heb ik dan ook een lijst samengesteld van alle websites en tools die ik gebruik om zo goedkoop mogelijk mijn reizen te kunnen plannen.

Vluchten

Om een zo goedkoop mogelijke vlucht te boeken, check ik altijd verschillende vluchtvergelijk services. Ik gebruik het liefste Skyscanner en Kiwi. Er zijn ook altijd kortingen te vinden, dus google dat ook zeker voordat je boekt. Het schijnt dat dinsdag de beste dag is om te boeken en je het beste minimaal 6 weken voor je vertrekt moet boeken om een zo voordelig mogelijke deal te scoren. En vergeet natuurlijk niet in een Incognito scherm te boeken!

Skyscanner

Google Flights

Momondo

Kayak

Expedia

Kiwi
Accommodatie

Er zijn verschillende manieren om op een goedkope plek te slapen. Je kan allerlei hotel vergelijkingssites gebruiken, zoals Booking en Trivago. Je kan er ook voor kiezen om in Hostels te slapen. Er zijn verschillende kortingsacties in omloop zoals bijvoorbeeld de Balkan Backpackers. Controleer ook altijd de site van het hostel of je niet goedkoper uit bent wanneer je direct boekt. Je zou ook kunnen denken aan Airbnb, Homestay of Couchsurfing.

Booking.com

Trivago

Hotels.com

Agoda

HomeAway

Hostelworld


HI Hostel

YHA Hostels

Airbnb

Homestay

Couchsurfing


Transport

Naast goedkoop vliegen is het ook fijn om je goedkoop te verplaatsen op de plek van bestemming. Je kan natuurlijk een auto huren, maar je kan ook met openbaar vervoer gaan. Vooral wanneer je je in Oost Europa bevind, is met de bus gaan, vaak goedkoper.

Flixbus

Greyhound

Megabus

Rail Europe

Eurail

Uber

 


Tripplanning

Maar wat ga je daadwerkelijk doen wanneer je op reis bent? Om je reis zo goed mogelijk in te vullen, kan je gebruik maken van verschillende sites. Naast deze opties, gebruik ik het allerliefste Pinterest. Daar staan boordevol ideeën op.

TripAdvisor

CityPASS

WWOOF

Lonely Planet

 


Digital Nomad Resources

Wanneer je dan daadwerkelijk onderweg bent, wil je wellicht ook je reis vastleggen. Dat kan je doen met een blog of op social media. Hier zijn een paar manieren om dat mee te doen. Ook wanneer je een blog wilt beginnen, zijn hier links naar sites waar je mooie thema’s vandaan kan halen.

Superstar Blogging

Supertar Blogging Logo

Dreamhost

Bluehost

Amazon

Envato

CreativeMarket