Suppen in de winter

door | nov 7, 2020 | Suppen | 0 Reacties

Wat voor kleding draag je als je gaat suppen in de winter? Hier lees je alles over veilig suppen in de winter.

Ook in de winter kan je heerlijk suppen. Als er een blauwe lucht is, is het heerlijk om het water op te gaan. Natuurlijk kan het wel koud zijn, maar daar kan je je naar kleden. Alle tips voor suppen in de winter lees je hier! Het gaat in op welke kleding je kan dragen, maar ook welke andere dingen je aan moet denken.

Er zijn natuurlijk al vaker artikelen over suppen verschenen op dit blog. De laatste weken krijg ik steeds vaker de vraag of ik ook ga suppen in de koudere maanden en of dat eigenlijk wel mogelijk is. Het leek me tijd om daar een artikel over te schrijven. Hier vertel ik alles over hoe je warm blijft tijdens het suppen.

Is suppen een zomer sport?

Nee, absoluut niet! Suppen kan zowel in warm als koud weer. Het is alleen een kwestie van de juiste spullen hebben. In IJsland suppen ze tenslotte ook, daar is het water altijd aanzienlijk kouder dan bij ons in Nederland. De buitentemperatuur kan natuurlijk wel invloed hebben in hoe lang je wilt gaan suppen of dat je überhaupt niet naar buiten wilt, maar het is in ieder geval altijd mogelijk. Zolang de zon schijnt, ga ik naar buiten.

Wanneer je vaker op een supboard hebt gestaan, weet je van jezelf of je wel eens het water in valt of niet. Wanneer je niet het water in valt, kan je prima met gewone warme kleren het water op stappen. Wanneer je nog wel eens in het water valt, dan kan je denken aan een wetsuit.

Welke kleding kan je aan bij suppen in de winter?

Winter suppen

Als je gaat suppen in normale kleding, dan raad ik aan om hetzelfde aan te doen wanneer je normaliter naar buiten gaat. Laagjes. Op het water wil je ook altijd laagjes aan doen. Je zult het uiteindelijk wel warm krijgen door de beweging, dus dan wil je ook zeker iets uit kunnen trekken.

Wanneer ik ga suppen in de herfst, trek ik het liefst mijn neopreen supbroek aan. Hierdoor heb ik het al stukken warmer en maakt het niet uit als mijn benen nat worden. Een trui met een thermoshirt is op warme herfstdagen prima.

In de winter trek ik daar een winterjas over aan.

Wat doe je dan aan?

Mijn ervaring leert dat je er vooral voor wilt zorgen dat je voeten, handen, hoofd en nek warm blijven. Wanneer je daar op let, dan kan je prima uren het water op.

Wanneer je net als ik niet in het water valt, hoef je eigenlijk geen droge kleren mee te nemen. Ik zorg er meestal voor dat ik in de auto een set warme kleren heb liggen, voor als ik op de terug weg ga. Toch zorg ik wel dat ik een handdoek mee heb in mijn waterdichte tas en nog een extra trui of regenjas. Mocht ik onverwacht het water in vallen, dan heb ik in ieder geval iets warms bij me. Het voordeel van een regenjas is dat je sneller warm wordt dan wanneer je een trui aan doet.

Waar moet je nog meer aan denken als je gaat suppen in de winter?

Het wordt natuurlijk sneller donker, dus zorg ervoor dat wanneer je het water op gaat, je ook na hebt gedacht over je verlichting. Je wilt niet onverlicht op het water ronddobberen. Er zijn verschillende manieren van verlichting op je supboard monteren. Je kunt denken aan fietsverlichting monteren, denk er wel aan dat je dat dan het beste aan je board kunt monteren en niet aan jezelf.

Je kan verlichting aan het net op de punt monteren en aan de achterkant waar je leash ook zit.

Zorg dat je sterkte verlichting gebruikt en niet het gemiddelde fietslampje. Je wilt op het water écht goed verlicht zijn en vanaf een afstand zichtbaar. De verlichting die de meeste suppers gebruiken, is deze verlichtingset. Het is zeker prijzig, maar je zichtbaarheid is zeker ook wat waard! Het is dus echt een investering als je in de winter wilt gaan suppen.

Denk ook goed na over reflecterende kleding. Je kunt ook reflectieklippen op je kleding monteren.

Wanneer je weet dat het donker kunt worden, raad ik je ook aan om een zaklamp mee te nemen, dan weet je zeker dat je ook signalen kunt geven, mocht er onverhoopt iets fout gaan.

Suppen in de herfst

Dit is mijn ervaring met suppen in de herfst en winter. Ik ben benieuwd of jij nog goede tips hebt als je in de koudere maanden het water op gaat! Laat ze vooral achter in de reacties, dan blijf ik dit artikel ook updaten!

Bewaar dit artikel op Pinterest

Wat voor kleding draag je als je gaat suppen in de winter? Hier lees je alles over veilig suppen in de winter.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Het verhaal van een vleesboom
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?
Schildersezel
Weekoverzicht #33: Ik vertrek.. Slovenië
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Beste tips voor roze haar

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter