De mooiste plekken om te suppen in Nederland

door | jun 30, 2020 | Suppen | 0 Reacties

Nederland is een fantastisch land om te verkennen vanaf het water. Hier lees je de mooiste plekken om te suppen in Nederland.

Sinds ik in maart mijn supboard heb gekocht, heb ik al een aantal mooie tochten gesupt. Dit jaar is het aantal supboard verkopen vertienvoudigd en dat snap ik wel. Wat een heerlijke sport is suppen toch! Om een beetje mijn supliefde te delen, heb ik hier een lijst met de mooiste plekken om te suppen in Nederland. Neem snel een kijkje en wie weet sta jij binnenkort ook snel op een board!

Als ik op een locatie wil gaan suppen, dan let ik altijd op een paar dingen. Wat zijn de beste plaatsen om op te stappen en kan ik daar ook parkeren? Als ik ga suppen, dan blaas ik mijn board altijd op met de elektrische pomp. Ik wil dan dus wel zo dicht mogelijk bij het water parkeren, zodat ik niet kilometers hoef te lopen met mijn board. Been there, done that, ik had de blauwe plekken om het te bewijzen.

Daarom heb ik hier een overzichtje met wat mijn favoriete supplekken in Nederland zijn.

Suppen bij Kinderdijk

Zonsondergang bij Kinderdijk

Normaliter is Kinderdijk natuurlijk vol met toeristen. Door de corona crisis was dat de afgelopen maanden niet geval. Het bezoekerscentrum was dicht en daardoor kon je ook vrij parkeren op locatie. Het was een ideale plek om te parkeren, je board op te pompen en te water te gaan. Toen ik eind mei 2 keer ging suppen daar, trok ik dan ook veel bekijks.

Vanaf 24 juni is het bezoekerscentrum weer geopend en kan je daar niet parkeren tot zeker 20:00. Ik heb gehoord dat het na 20:00 weer gratis kan parkeren en nog steeds kunt opstappen. Je moet wanneer je hier wilt gaan suppen, wel opletten voor de rondvaartboten, zij hebben altijd voorrang.

Check voordat je hier gaat suppen vooral even wanneer de rondvaart boten varen en waar je het beste kunt parkeren. Wanneer je met de fiets gaat en met de hand oppompt, dan kan je natuurlijk altijd gaan suppen bij Kinderdijk. Maar controleer dan ook nog even de rondvaartboot tijden.

Opstapplek

Bezoekerscentrum Kinderdijk.

Kinderdijk vanaf het water

Suppen bij het Amsterdamse bos

Suppen in het Amsterdamse bos

Het Amsterdamse bos is natuurlijk een fantastische plek om even aan de stad te ontsnappen. Er zijn verschillende grote grasvelden waar je kan liggen, er is een strandje waar je kan zwemmen en laten we het ook hebben over het pannenkoekenhuis Meerzicht. Het Amsterdamse bos heeft veel mooie plekjes, maar niets is zo mooi als het water.

Er zijn verschillende kanten van het bos waar je heen kan. Het is mogelijk om verschillende rondjes te varen. Let wel op dat niet elk water wat je op Google Maps ziet begaanbaar is. Je kan bijvoorbeeld niet van Meerzicht richting het Bostheater varen. Ook mag je op de Bosbaan niet komen.

Opstapplek

  • Duizendmeterweg
  • Boeierspad

Suppen op de Kromme rijn

Suppen langs de Kromme Rijn

De Kromme Rijn gaat van Wijk bij Duurstede naar Utrecht. Als je met de stroming mee wilt varen, raad ik je aan om die volgorde te onthouden, anders kan de stroming best sterk zijn! Er zijn verschillende opstappunten te vinden langs de route. Ik begin vaak in Werkhoven, ga dan naar Odijk, Bunnik en Rhijnauwen. Je zou dan ook door kunnen varen naar het centrum van Utrecht.

Vooral het stuk van Werkhoven naar Odijk en van Bunnik naar Rhijnauwen zijn aan te raden. Het nadeel van deze route is dat het niet in een rondje te varen is. Je moet dus altijd zorgen dat je vervoer terug hebt naar waar je opstapt. Het voordeel van deze route is dat hij langs een busroute ligt. Je zou vrij gemakkelijk met de bus terug kunnen gaan naar waar je bent opgestapt en waar de auto dan staat.

Opstapplaatsen

  • Werkhoven ter hoogte van Beverweerd.
  • Odijk ter hoogte van Scouting Odijk
  • Bunnik ter hoogte van Grotelaan en Tolhuislaan (alleen mag je hier niet met de auto komen)
  • Rhijnauwen bij Theehuis Rhijnauwen

Suppen in Den Bosch

Suppen Den Bosch

Den Bosch is natuurlijk een mooie stad die omringt is met water. Je kan in Den Bosch een mooie ronde om de stad heen maken. Het is erg verleidelijk om de binnenstad in te gaan, maar dit is helaas verboden in de varen. In de winter mag je de Binnendieze niet bevaren in verband met de vleermuizen. De rest van het jaar mag je er niet komen, omdat het alleen toegankelijk is voor rondvaartboten.

Toen ik was suppen in Den Bosch met Diana, hadden wij het verbodsbordje niet gezien en hebben wij toch de hele stad door gesupt. Een hele bijzondere ervaring, nog meer toen we erachter kwamen dat we er eigenlijk niet mochten komen. Vanaf 1 juli gaan de rondvaartboten weer varen en kan je er dus echt niet meer komen.

Het leuke van rond Den Bosch varen is dat je een hele afwisselende tocht hebt. Je komt langs een haven, langs de binnenstad, langs streetart en nog meer weidse natuur. Ter hoogte van de toegangspoorten van de Binnendieze zijn een aantal steigertjes waar je ook kan aanmeren om even te lunchen. Je moet bij deze route wel een paar keer overlopen.

Opstapplaats

  • Wilhelminaplein
  • Citadellaan ter hoogte van de roeivereniging

Suppen bij Loosdrecht

Loosdrecht is een groot gebied waar je verschillende routes zou kunnen doen. Zo heb ik een keer 12km gesupt vanaf de Strook in Breukeleveen richting de Vecht. Bij veel routes moet je een grote plas op Loosdrecht oversteken. Ik raad je altijd aan om dit aan het begin van je tocht te doen, omdat je dan nog energie daarvoor hebt.

Je hebt ook een route van 4km die begint bij het Vuntusstrandje. Deze is ook te doen vanaf verschillende supscholen in de buurt. Het voordeel van deze route is dat er geen gemotoriseerd verkeer mag komen. Je zal hier dus vooral kanoërs en suppers tegenkomen.

Op een mooie zomerdag kan je op Loosdrecht bij een eilandje aanleggen en heerlijk een zelf meegebrachte lunch nuttigen. Er zijn verschillende eilanden vrij toegankelijk

Suppen in Loosdrecht

Opstapplekken

  • Vuntusstrandje
  • Paviljoen De Strook in Breukeleveen

Andere route?

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie andere routes. Zo kan je door de grachten van Utrecht suppen, bij de Biesbosch, bij Giethoorn, Naarden-Vesting. Je kan echt bijna overal suppen. Wanneer je een plek in gedachten hebt, zoek dan een kano route op, daar staan ook altijd opstapplaatsen op genoemd.

Suppen bij de Biltsche Grift

Wil jij ook suppen?

Dat kan, er zijn natuurlijk genoeg supscholen in Nederland te vinden. Van bovengenoemde locaties kan je bij het Amsterdamse Bos, de Kromme Rijn en Loosdrecht makkelijk een supschool vinden! Wil je liever zelf een board aanschaffen? Ik heb zelf een board van de Decathlon, namelijk deze Itiwit. Het is een betaalbaar board, namelijk € 299,-. Je moet dan wel nog een peddel en pomp erbij komen. Je zal dan in totaal ongeveer € 400. Het is een perfect board voor beginners. Heb eje een groter budget? Dan zou ik aanraden om deze Moai te kopen.

Wil je niet zelf een board kopen en een keer met mij op pad? Kijk dan hier wat de opties zijn.

Dit waren de mooiste supplekken in Nederland, ideaal als je je thuisland wilt gaan verkennen door te suppen in Nederland. Welke plekken mogen echt niet ontbreken op deze lijst? Wat is volgens jou de mooiste supplek van Nederland?

Sla dit artikel op in Pinterest zodat je het altijd kunt terugvinden

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
15x gekke feitjes
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Begin een capsule wardrobe
Hoe gaat dat, ontspullen?
Altijd je locatie delen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter