Start Running… again!

door | nov 7, 2014 | 2014, Running | 0 Reacties


In mijn November Goals had ik het niet genoemd, maar eigenlijk wil ik al lange tijd het hardlopen weer oppakken. Sinds ik vorig jaar in oktober 8km rende, heb ik eigenlijk niet écht meer gelopen, af en toe een verdwaalde maandag. Toch liep ik in mei 2014 nog de Utregse Meidenloop, zonder daar écht voor te trainen. Mijn conditie was nog redelijk alle inspanningen daarvoor.

Maar sindsdien heb ik niet meer gelopen. Ik had nog steeds de illusie dat ik zou gaan lopen, dus ik had mijn hardloopkloffie mee naar Zuid Frankrijk, maar ik heb daar natuurlijk niet gelopen. Deze week schreef Anne (Etalles) een blog over dat ze weer wilde gaan beginnen met hardlopen. En dat motiveerde me om ook daadwerkelijk weer te beginnen. Ik plaatste een tweet, zodat ik er niet meer onderuit kwam.

Taylor Swift

Maar de volgende ochtend baalde ik al van dat ik die geplaatst had. Het was hartstikke koud buiten en ik wilde eigenlijk helemaal niet naar buiten. Ik zat lekker binnen en mijn kachel deed het éindelijk weer! Ik had het nieuwe album van Taylor Swift op staan en wilde dat liever luisteren dan te gaan hardlopen.

Dus ik besloot te gaan zoeken hoe ik naar Taylor Swift kon blijven luisteren tijdens het hardlopen, maar wel in mijn oren kon blijven horen wanneer ik moest lopen en wanneer ik mocht wandelen. Ik vond het volgende:

Op Girlscene vond ik een manier hoe dat met Runkeeper ging, maar het vergde wel veel voorwerk.
Op Just Running vond ik een artikel over de App van Evy.

Runkeeper en schema’s

Ik twijfelde wat ik wilde doen. De App van Evy had ik al eerder gebruikt, maar ik was er niet kapot van. De schema’s waren alleen te gebruiken na een in-app aankoop. Ik wilde er geen geld voor betalen, dus ik besloot voor Runkeeper te gaan. Ik vond het teveel werk om het evy schema in te gaan voeren, zoals ik op Girlscene las. Ik zocht een training en vond deze gratis training.

Renschema

Ik ben lekker mijn standaard parcours gaan lopen in Utrecht. Doordat ik niet had gelezen wat de training in hield, begon ik gewoon met lopen waardoor ik opeens 5 minuten aan het lopen was. Toen ik jaren geleden begon met hardlopen, kon ik nog geen minuut rennen zonder dat ik een steek in mijn zij kreeg. Maar er is blijkbaar nog wel een restje van mijn conditie blijven hangen. Toen ik besloot even te wandelen, kwam er een piepje, wat bleek aan te geven dat ik vanaf daar moest beginnen met lopen. Ik was net gaan wandelen, dus dat ben ik even blijven doen. Ik heb dezelfde route vaak gelopen toen ik startende was met het hardlopen, waardoor ik wist waar ik ongeveer moest gaan wandelen en waar ik weer moest gaan lopen. Ik geloof dat ik hierdoor ongeveer les 9 van evy heb gelopen.

Hoe ging het?

Het ging eigenlijk heel erg goed, ik hield het allemaal prima vol en was daarna erg tevreden. Ik merkte wel dat ik de rest van de dag wat trillerig was, dus ik moet volgende keren wel iets rustiger aan doen. Ik had genoeg kleding aan tijdens het lopen, maar had wel een koud hoofd. Volgende keer even een band om mijn hoofd doen, kijken of dat verschil maakt. Ik vond het werkelijk waar heerlijk om weer te lopen, het voelde geen moment alsof ik het niet zou kunnen volhouden. Ik ben erg tevreden dus! Tijdens het hardlopen hoorde ik Taylor in mijn oren zingen en vervolgens leek het nog op het hardlopen te slaan ook.

I never miss a beat
I’m lightning on my feet

En nu is het hopen dat ik het vol ga houden, het scheelt dat ik nu het schema al in Runkeeper heb voorgeprogrammeerd staan. Helaas kan je die training alleen beginnen op een zondag. Dus het aanpassen aan de juiste dagen lukt nog niet. Maar ik krijg komende zondag een melding dat ik een training gepland heb staan. Dus dan loop ik dan gewoon de tweede training. Ik heb de trainingen al helemaal in mijn agenda ingepland, dus aan tijdgebrek kan het dit keer niet liggen. Nu maar hopen dat ik mezelf kan blijven motiveren. Ik probeer het in ieder geval door het andere mensen te laten weten, zodat ze zouden kunnen vragen hoe het was. Toch een kleine stok achter de deur.

Ik hoop dat ik dat voor anderen ook een stok achter de deur zou kunnen zijn. Zou het voor jou helpen? Denk je dat het gebruiken van social media jou kan helpen met het nakomen van planningen? Heb je ook moeite met het beginnen van hardlopen?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
3 IJslandse series op Netflix
Habit Tracker + printable
Geld verdienen met Pinterest
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter