#fitforspring

door | feb 18, 2015 | Running | 15 reacties

Veerlez_running

Vorige week vertelde ik over mijn eye opener, het moment dat mijn broer mij op de feiten wees. Met stil zitten kom je niet verder. Je kan blijven zeuren, maar daar schiet je niks mee op! Je moet wat doen. Dus een dag nadat hij mijn ogen opende, trok ik voor het eerst weer mijn hardloopschoenen uit de kast.

Ik begon weer met trainen, luisterde braaf naar Evy en genoot van elke seconde. Ik schreef mijn doelen op papier voor de laatste week van het #Plukhetgeluk project. Een dag later boekte ik mijn weekje vakantie naar Valencia. Een luxe hotel, met een zwembad. Dus mijn bikini gaat hoe dan ook in mijn koffer. Maar mijn lichaam is nog niet helemaal klaar voor dit reisje. Ik geloof dat dit niet bij de redenen staat waaraan ik merk dat ik bijna 30 ben, maar ik merk het aan mijn lichaam. Ik was altijd gezegend met een lichaam waar ik niet veel voor hoefde te doen.

Helaas moet ik nu zeggen dat er toch een klein buikje in de ontwikkeling zit. Dus om toch een lichaam te hebben waarin ik mijzelf in bikini durf te vertonen. Ga ik de komende maand een aantal dingen doen.

Strakke buik challenge

In september vorig jaar startte Jacqueline van Dijk de Strakke buik challenge, ondertussen heeft ze elke maand een challenge. Nu in februari heeft ze een Pilates challenge, waar je 5 euro voor moet betalen.

De strakke buik challenge bestaat uit 30 video’s die op Youtube staan en makkelijk in of om je huis zijn uit te voeren, het kost niet veel tijd en hebt er niet veel voor nodig. Ik heb in september ook al mee gedaan en vond het een heerlijke challenge omdat het zo leegdrempelig was. Het enige lastige was dat op dag 2 ik een trap nodig had voor mijn challenge, daar zit ik met mijn gelijkvloerse woning. Maar als dat het enige is, dan klinkt dat toch als muziek in de oren.

Dus de komende maand, elke dag een oefening.

Rennen met Evy

Je zag het waarschijnlijk wel aankomen, ik ga dus ook weer lopen met evy. 3x per week lopen en dan zijn mijn werkdagen mijn rustdagen. Op werkdagen loop ik gemiddeld nog best veel, dus ben ik alsnog sportief bezig. Ook begin ik vanaf nu weer met een gedeelte op de fiets naar werk te gaan. Meer beweging kan nooit kwaad toch?

Om mijzelf te blijven motiveren wil ik ook gaan proberen om vaker met iemand te gaan lopen, een loopafspraak is een stak achter de deur. Maar soms is het best lastig om een loopafspraak in te plannen, dus dan kan met mijzelf een afspraak om op een bepaalde plek te gaan lopen ook extra motiverend werken. Een mooie, nieuwe omgeving is tenslotte altijd fijn!

Quotes

Laatste weken ben ik weer iets actiever geworden op Pinterest, volg je me daar al? Momenteel ligt mijn focus even op quotes en nu specifiek quotes die met hardlopen of fitness te maken hebben.

Nou ben ik benieuwd of jij al bezig bent met je lichaam in shape te krijgen voor het mooiere weer wat er vást weer aan komt. En op welke manier doe jij dat het liefst?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
DIY: Theelichthouders
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?15 Reacties

 1. luusjeindelucht

  Goed bezig! Een loopmaatje is altijd leuk natuurlijk, geeft weer extra motivatie 🙂 Ben wel heel benieuwd naar de challenges van Jaqueline. De pilates sla ik even over, want kan helaas niet met mijn rug. Een maandje wachten dan maar.

  Antwoord
  • Veerlez

   De filmpjes van Jacqueline van zowel de strakke buik als strakke billen staan gewoon op Youtube! Zeker het checken waard!

   Antwoord
 2. Jessica

  Aah ja ik moet al tijden weer beginnen met sporten. Zeker gezien er veel kilootjes bij zijn gekomen toen ik vier maanden moest bankhangen na een operatie. Maar gezien er alweer 3,5 maand voorbij is waarin ik wat had kunnen doen aan sporten, tsjah… Het wordt tijd :p.

  Antwoord
  • Veerlez

   Zie dit dan maar als je wake up call! Hup, gewoon vandaag beginnen, desnoods elke avond een minuut planken, het scheelt al zoveel 😉

   Antwoord
   • Jessica

    Haha :D. Ik heb de link naar die filmpjes op Youtube opgeslagen, misschien ga ik daar wel mee beginnen 🙂

    Antwoord
    • Veerlez

     Gewoon doen! Het zijn kleine oefeningen en het maakt een wereld van verschil! Ik vind het heerlijk!

     Antwoord
 3. loesjezaakjes

  Ik wou vanaf januari het lopen weer oppikken maar ik liep in België op een Finse piste omdat dat beter is voor mijn voeten en knieën en hier heb ik zo geen piste :'( Misschien moet ik er mij toch maar eens aan wagen op de onverharde wegen hier. Maar ik was wel afgevallen door geen geraffineerde suikers te eten (en ook geen kunstmatige zoetstoffen), ik was 6 kilo afgevallen, ook liep ik 3x per week 30 min.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja de suikers wil ik ook op gaan letten, daar ga ik per maart aan beginnen 😉 Goede tip! Thanx!

   Antwoord
 4. Angélica

  Goed bezig! Zag net al op Nike + dat je weer begonnen was 😀 Ik ben ook weer bezig, maar nog wel op de loopband omdat ik het buiten eeeeecht nog te koud vind. Wil zelfs op mijn vakantie over een paar weken gaan hardlopen! 😉 Ben benieuwd!

  Antwoord
  • Veerlez

   De kou valt eigenlijk nog wel mee, ik moet alleen zorgen dat ik niet te lang uitloop, want dan krijg ik het wel koud (en spierpijn enzo)
   Het lijkt me ook ideaal om op een loopband te lopen, maar ik wil niet naar een sportschool! Jij bent ook echt zo goed bezig met het hardlopen, daar werd ik een beetje jaloers op haha, goede motivatie om het dus weer op te pakken 😉

   Antwoord
 5. Hanna

  Ook ik ben drie weekjes geleden begonnen met mijn lichaam summerproof maken. Ik moet zeggen het is lastiger dan ik had verwacht. Leuk artikel en je hebt me de motivatie gegeven die ik net even nodig had!

  Antwoord
  • Veerlez

   Wat leuk! Dat is waarom ik de blogjes schrijf, om elkaar te motiveren! 🙂

   Antwoord
 6. Stephanie - Fashion is my only religion

  Ik ben zelf de laatste tijd ook terug hard bezig met sporten! Je moet jezelf gewoon soms een trap onder je kont geven haha! Veel success ermee 🙂

  Antwoord
 7. Sas

  wat een fijn motiverend blogje! Ik ben zelf begonnen met skaten, echter zit het weer niet zo mee. Wil ook al weken beginnen met planken maar ben gewoon te lui haha :’)

  Antwoord
  • Veerlez

   Planken is de eerste paar keer vooral even doorzetten, maar je merkt echt dat het werkt! Dus begin maar gauw! Gewoon met 2x 30 sec! Je kan het!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sundays Finest - […] liefde nog steeds mijn leven beïnvloed! Hergebruik je eten Positiviteit Lekkere Lees Blogs #fitforspring 7 manieren om nieuwe films…

Laat een reactie achter