#Pluk het geluk!


Saskia van iliveformydreams.com startte het project #Pluk het geluk. Omdat ik een positief mens ben en dat graag wil overbrengen op anderen was het dan ook geen moeilijke keuze om mee te gaan doen met dit project. Ik besloot dat de Sundays Finest daar wel 5 weken plaats voor kon maken. De komende 5 zondagen staan dan ook in het teken van #Plukhetgeluk!

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is
Ik denk dat ultiem geluk voor mij een vrijheid is. Rust in mijn hoofd, de tijd en ruimte om creatief bezig te zijn, mezelf niet te hoeven verantwoorden naar anderen en gewoon kan gaan en staan waar ik wil. Geluk is heel erg verschillend. Soms ben ik op het gelukkigst wanneer ik lekker warm bij de kachel met mijn kat zit te knuffelen en het andere moment ben ik gelukkig als ik in de auto door Frankrijk in de zon rij. Ik denk ook dat geluk zit in het in je element zijn, wanneer je doet waar je van geniet, dan ben je gelukkig. Voor mij is dat ook schilderen, dingen organiseren, mensen helpen of met vrienden afspreken. Zoveel dingen waar ik gelukkig van word.

In mijn element bij een concert met vrienden en aan het werk in mijn atelier.

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Dat hangt heel erg van mijn bui af. Als ik moe ben dan maak je mij het blijdst met op de bank hangen met een serie of film. Maar als ik wat meer energie heb, dan sta ik het liefste te schilderen in mijn atelier of te werken op een festival.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Dat ik ben gaan hardlopen, sinds ik ben gaan hardlopen leef ik veel gezonder. Mijn conditie is zoveel beter, dat is ongelofelijk. Van elke dag een astma aanval tot bijna een jaar geen. Ik kan opeens rennen naar de bus zonder dat ik het uur daarna nog loop de hijgen. Hardlopen heeft er voor gezorgd dat ik lichamelijk beter in mijn vel zit, maar ook geestelijk. Het hardlopen is een uitlaatklep, een geniet moment en iets om me op te verheugen.

Wat is jou ultieme geluks motto?
Ik ben van mening dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. En onderstaande quote past daar bij. Door aardig te zijn voor je medemens, wordt jou eigen leven ook fijner. Dus kom maar op met die confetti!

Afbeelding van chicfetti.com

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Grappig dat je het vraagt. Ik ben momenteel heel erg bezig met georganiseerder zijn. Ik ben het boek Getting things done van David Allen aan het lezen omdat ik graag meer structuur wil. Ik merk dat mijn hoofd bijvoorbeeld nog veels te vol zat ‘s avonds om nog iets te doen. Nu ben ik mijn huis en mijn werk beter aan het indelen zodat ik meer orde in de chaos heb. Als ik meer overzicht heb, heb ik ook weer meer ruimte om te schilderen. Ik wil graag weer creatiever bezig zijn. Lekker schilderen in mijn atelier, dingen maken, knutselen. You name it.

Als je 1 ding kon kiezen: Hoop, geloof of liefde welke zou het dan zijn en waarom?
Dit vind ik een hele moeilijke, want ik denk dat deze drie eigenlijk aan elkaar verbonden zijn. Ik ben een positief persoon en heb daardoor altijd hoop. Je moet in jezelf geloven om iets te kunnen bereiken en dus gelukkig te zijn. Liefde die je voelt voor jezelf of anderen, dat is een machtig gevoel. Ik denk dat als ik écht moet kiezen; ik voor liefde ga. Liefde maakt de wereld zoveel mooier.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Ik zou iedereen willen meegeven om te genieten van de kleine dingen. Zit het even niet mee? Zoek naar de silver lining, hij is er, écht! Mocht het even niet lekker gaan, maar dan aan het eind van de dag een lijstje, met alle mooie en fijne dingen van die dag. Desnoods is het alleen je kopje koffie in de ochtend, of juist het kopje thee in de avond. De begroeting van de buschauffeur of het feit dat je televisieserie een nieuwe aflevering heeft. Alles, zo klein als het is, kan je een vleugje geluk geven, je moet het alleen wel zien!

Ik vind het een heerlijke tag om aan mee te doen, het focust op de positiviteit, doe jij ook mee?

22 thoughts to “#Pluk het geluk!”

  1. Ja he, ik vind het ook zo leuk, vooral leuk om te zien hoe anders iedereen het invult, zo mooi! En zoveel positiviteit die hierdoor vrij komt 🙂 Heerlijk!

  1. Inderdaad precies dat!
   Ik merk dat een rustige planning ook essentieel is, als ik na een lange werkdag nog teveel afspraken heb staan, dan voelt het alsof ik geleefd word en geniet ik niet meer van de kleine dingen. 🙂

  1. Dankjewel, ik geniet ook echt van het project! Al die verschillende invullingen, dat zet je ook weer aan het denken, dat waardeer ik zo aan dit project 🙂

 1. Pingback: #Pluk het Geluk 2
 2. Pingback: #Pluk het Geluk 4
 3. Pingback: #Pluk het Geluk 5

Laat een reactie achter