#Pluk het Geluk 5

plukhetgelukDe vierde week alweer van dit geweldige project van Saskia. Tot nu toe heeft het project me een hoop positiviteit gebracht. Het zette me aan het nadenken in de eerste week door middel van een vragenlijst, in de tweede week herleefde ik allerlei fijne vakanties opnieuw doordat ik foto’s terug zocht die voor mij geluk weergaven en derde week inspireerde het me om aan het tekenen te gaan, aangezien ik bijvoorbeeld mijn ouders in het zonnetje wilde zetten. Vervolgens ging het vorige week over alles wat me aan het lachen brengt. Deze week gaat het over Durven, dromen, doen!

Ik hou ervan om kleine en behapbare dromen te hebben, dit voorkomt enige teleurstelling. Daarnaast is het veel makkelijker te behalen en heb je dus eerder een succeservaring. Dit is dan ook waarom ik mijzelf maanddoelen stel. Je bent dan op korte termijn bezig met je doelen. Je raakt ze daardoor minder snel uit het oog. Hieronder een aantal doelen die iets te groot zijn voor mijn doelen per maand en daardoor geschikter zijn als jaar doelen.

Nashville

Dat ik enorm fan ben ben van Nashville, zowel de serie als de muziek, heb ik al vaker verteld. Het is dan ook één van mijn grootste dromen om richting Nashville te gaan en daar te genieten van alles om me heen. Ik zou 100 paar cowboyboots kopen en urenlang in kroegjes zitten om naar de muziek te luisteren. Heerlijk in het gras een boekje zitten lezen of rondwandelen door de stad waar zoveel muzikale historie hangt.

Wist je bijvoorbeeld dat Taylor Swift op haar 14e naar Nashville verhuisde met als doel om door te breken? Of dat The Black Keys, Johnny Cash, Kelly Clarkson, Miley Cyrus, Sheryl Crow, Kings of Leon, Lady Antebellum, Donna Summer, Blake Shelton, Oprah en Reese Witherspoon verbonden zijn aan Nashville. Ze hebben er allemaal langere tijd gewoond of zijn er zoals Miley Curys geboren. Een stad met veel grootsheid, nog maar reden om er naar toe te gaan.

Ik hoop om in 2015 of 2016 eindelijk een keer mijn favoriete stad te bezoeken. Het idee is nu om tegen die tijd alleen daarheen te gaan. Maar ik weet niet hoe fijn ik het ga vinden om alleen te reizen. Daardoor is het mijn plan om dat volgende maand gewoon te doen. Deze week ga ik mijn reisje richting Valencia boeken, om mijn eerste solo vakantie een feit te maken. Gewoon doen!

Hardlopen

In 2012 en 2013 was ik zeer actief met hardlopen. Maar eigenlijk heb ik sinds ik de de 8km van de TCS Marathon liep, mijn loopschoenen nauwelijks meer aangetrokken. Ik kreeg last van mijn astma, het kwam niet uit met mijn planning of ik had gewoon geen zin. Ik heb nog wel een aantal keer gelopen, ik liep bijvoorbeeld nog mee met de Utregse Meidenloop 5km. Maar die keren in 2014 zijn wel op 2-3 handen te tellen. Ik roep al sinds december dat ik rond februari/maart weer zou beginnen met lopen. Ik wilde wachten tot het slechte weer voorbij was, zodat ik niet in de sneeuw hoefde te lopen. En ik vind daglicht heel belangrijk,want met mijn nachtblindheid vind ik het nogal gevaarlijk om in het donker te straat op te gaan.

Maar zo kan ik altijd genoeg redenen vinden om niet te hoeven lopen. Toen mijn broer laatst zei dat ik niet zo moest zeuren en gewoon actie moest ondernemen, was dat precies de trap onder mijn kont die ik nodig had. De volgende dag trok ik eindelijk mijn hardloop schoenen aan en luisterde ik weer naar Evy.

Maar hoe ga ik er nou voor zorgen dat ik dit vol hou? Ik probeer om loopdates met anderen in te plannen, beloon mezelf door op andere plaatsen dan mijn standaard rondje in Utrecht te lopen en loop met een doel, namelijk de Singelloop in september. Dit jaar wil ik de 10km gaan lopen! Dus ik moet nog even blijven oefenen.

Carrière

Eerlijk gezegd heb ik me hier nog nooit mee bezig gehouden. Ik heb voor een studie gekozen waar je eigenlijk niet heel veel mee kan. Naja, je kan er veel mee, áls je er een baan in kan vinden. En laten die banen nou net niet voor het oprapen liggen. Dus werken als creatief therapeut kan ik eigenlijk wel van mijn lijstje afstrepen.

Gelukkig ben ik organisatorisch erg sterk en heb ik geluk gehad met mijn bijbaantje, werken bij een congresbureau. Ondertussen werk ik daar alweer 4 jaar waarvan het laatste jaar 3/4 dagen in de week. Ik vind het heerlijk om daar te werken, helaas heb ik nog steeds geen vaste aanstelling. En die onzekerheid zorgt ervoor dat ik op zoek ben naar iets vasters.

Het liefst doe ik werk waar mijn administratieve en organisatorische eigenschappen goed naar voren komen. Ook hoop ik op een baan waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar ook nog geen maatschappelijk verantwoord bezig ben. Want ik wil natuurlijk bijdragen aan deze wereld. Voor nu haal ik veel satisfaction uit mijn vrijwilligerswerk bij Humanitas en kan ik mijn creativiteit hier op mijn blog kwijt. Maar als ik ooit een baan vind waarin ik dat allemaal kan combineren, dan zal ik dolgelukkig zijn.

Groen leven

Ik vind het steeds belangrijker om goed voor de wereld om mij heen zorgen. Ik ben er eigenlijk dagelijks wel mee bezig, met afval scheiden, het gebruiken, weggeven of te consuminderen. Het liefste zou ik willen dat iedereen om mij heen daar ook zo actief mee bezig is. Een mooie droom lijkt mij zo.

De blog

Ik merk dat ik het heerlijk vind dat ik de laatste tijd zoveel met mijn blog bezig ben. Ik ben druk aan het nadenken wat ik er allemaal mee gaan doen en hou dan ook van dat brainstormen. Het lijkt me leuk om, als mijn agenda het eindelijk toelaat, eens een kop koffie met andere bloggers te gaan drinken om te praten over hoe zij bloggen of welke plannen zij hebben. Lijkt dat jou ook wat? Laat het me weten, dan kunnen we misschien binnenkort een afspraak inplannen!

Dit waren mijn dromen, wat is jou droom die je binnenkort gaat waarmaken?

11 thoughts to “#Pluk het Geluk 5”

  1. Wat een mooie invulling is dit weer. Tof ook zeg, dat je de 10km wilt gaan lopen! Zelf wil ik deze km-ers behalen met skaten. Dat wordt dan mijn PR. Ik hoop dat je ooit dé baan vind waar je alles kan combineren en waar je voldoening uit haalt!

    Ik wil je bedanken voor je fijne deelname en alle mooie invullingen die je hebt gemaakt!

  2. Wat een mooie doelen allemaal! Vooral dat alleen op vakantie gaan, wat tof dat je dat gewoon gaat doen! Ik zou dat ook graag een keertje willen, misschien in 2015 dan maar?

    1. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat zijn, ik heb zojuist mijn eerste solo vakantie geboekt! 🙂 Spannend!

  3. Hey Veerlez, bedankt voor je reacties op mijn blog. Leuk! 🙂
    Ik zag bij je beschrijving dat je Creatieve Therapie hebt gestuurd. Toevallig, want dat heb ik in een ver verleden ook gedaan. Wel de richting drama, maar soit. 🙂

  4. Pingback: #fitforspring

Reacties zijn gesloten.