#Pluk het Geluk 2


Het is tijd voor de tweede week van het Project: Pluk het Geluk van Saskia. Wat een heerlijk project is dit toch. De onderwerpen zetten je aan het denken en zorgen ook voor actie. Het onderwerp van deze week is Fotos van Geluk. Dus ik denk al een week lang na over verschillende foto’s die er gemaakt zijn in de afgelopen jaren. Nu ben ik mijn foto archieven ingedoken en merk ik toch dat er al snel een bepaald thema in mijn foto’s is geslopen, zie jij het ook?

Foto’s van Geluk


Doordat ik eigenlijk geen foto’s van mijn familie of vrienden online wil plaatsen zonder hun toestemming, maak ik het mijzelf wel moeilijker om foto’s te vinden voor het project. Waarschijnlijk zou ik toch andere afbeeldingen hebben gekozen, wanneer ik foto’s met mijn vrienden of familie wel zou gebruiken. Dan zouden er festival foto’s tussen zitten of kiekjes van ons hele gezin bij elkaar of een mooie foto van mij met mijn oma samen. Maar nee, ik kies ervoor om alleen mijzelf online te zetten, waardoor de foto’s toch een ander thema krijgen. Ik heb vandaag vooral gekozen voor foto’s die op vakantie genomen zijn. Zoals ik vorige week al zei is vrijheid voor mij een groot onderdeel van geluk. Als je op vakantie bent, hoef je nergens rekening mee te houden en ben je gewoon op het moment op een plaats en daar geniet je van. Daarom neem ik je deze week mee in de vakanties van de afgelopen jaren.


Deze foto’s zijn gemaakt in Monument Valley, toen wij in 2012 met het gezin een maand lang door Amerika reden. Het was een maand vol mooie herinneringen, vrijheid door het rondreizen, mooie landschappen en leuke grapjes met mijn lieve familieleden. Nu, alweer twee en een half jaar later, hebben wij nog steeds grapjes die terug gaan naar die ene vakantie.


Deze foto’s hadden eigenlijk het thema, maar ik zie dat ik uiteindelijk twee foto’s van vakanties van Texel heb gekozen. Puur toevallig, ik koos foto’s met vrolijkheid op vakantie. Links is een foto uit 2011 toen ik met mijn ouders en zusjes in Salamanca was. De middelste foto is uit 2007 en gemaakt op het strand van Texel bij de Koog. Ik was met mijn zusjes aan het dollen met al het schuim dat op het strand lag. De rechter foto is ook gemaakt bij de Koog, in de zomer van 2009 toen ik met mijn vriendje van toen een weekend op Texel was. We besloten nogal impulsief een weekend naar Texel te gaan, het was mooi weer, dus we zetten de fietsen in de auto en pakte ons tentje. We sliepen bij een boer op het terrein en fietste het hele eiland over. Een heerlijk gevoel van vrijheid.


Deze foto’s had ik eigenlijk uitgekozen voor mijn ode aan Texel. Ik hou enorm van het eiland, ik kom er al zolang als ik me kan herinneren, minimaal 1x per jaar. Ik geloof dat 2014 het eerste jaar ooit is dat ik niet op het eiland geweest ben. Deze foto’s heb ik gemaakt in 2013, toen ik met liefdesverdriet besloot een dag uit te waaien op Texel, mijn toevluchtsoord. Het hielp, want na die dag was ik totaal uitgerust en weer tevreden met hoe alles was.


Deze foto’s van geluk zijn iets dichter bij huis. Deze foto’s staan symbool voor de geweldige tijd die ik heb in mijn vrijwilligerswerk. Deze foto’s zijn natuurlijk gemaakt bij het Nederlands Film Festival, waar ik tijdens het gala vaak met een gouden kalf op de foto ging. In 2013 mijn laatste jaar, was dat niet gelukt, waardoor ik met een zelfgemaakt kalf op de foto ging. De humor die we hadden met onze groep vrijwilligers bij het Nederlands Film Festival was altijd geweldig, ik ben blij dat ik deze mensen nu oprecht mijn vrienden kan noemen.

Als jij foto’s van geluk zou uitzoeken, hoe ziet dat er voor jou uit?

11 thoughts to “#Pluk het Geluk 2”

    1. Ik had nog zoveel meer foto’s willen kiezen, maar die komen vast nog wel een andere keer voorbij 🙂 En dankje, ben benieuwd naar jou invulling 🙂

  1. Pingback: #Pluk het Geluk 4
  2. Pingback: #Pluk het Geluk 5

Laat een reactie achter