Waarom je nu moet beginnen met geld verdienen via Pinterest

door | okt 24, 2018 | Money, Pinterest | 2 reacties

Waarom je vandaag nog moet beginnen met geld verdienen via Pinterest

Dit is het juiste moment om te beginnen met affiliate marketing. De kerst komt er bijna aan en je hebt nu nog genoeg tijd om een following op te bouwen op Pinterest. Het duurt namelijk even om je Pinterest een goede basis te geven om er geld mee te verdienen. En je bent nu precies op tijd daarvoor! Het is dus tijd om te beginnen. Ik zal je hier uitleggen wat je moet doen om geld verdienen via Pinterest!

Hoe moet je beginnen?

 • Maak een Pinterest account aan.
 • Maak het een business account, zodat je statistieken in kunt zien.
 • Bedenk wat voor een borden je aan wilt maken. Kies 3 topics en focus daar op.
  Bijvoorbeeld: Leuke cadeaus voor tijdens de kerst, kerst kleding, bullet journal, recepten
 • Meld je aan voor affiliatie programma’s, je leest later welke programma’s handig zijn voor welke onderwerpen
 • Pin de productfoto’s direct op je Pinterest met de affiliate links

Welke affiliatie programma’s moet je je voor aanmelden?

 • Je kan je ook rechtstreeks aanmelden bij andere programma’s

  • Linkpizza Dit is vooral een handig programma wanneer je een blog hebt. Wanneer je de Linkpizza plugin op je blog installeert, maakt dat automatisch affiliate link van alle links waarmee geld te verdienen is.
  • Bol.com
  • CreativeMarket Een fantastisch affiliate programma wat een goede commissie heeft en zich vooral focust op digitale producten, zoals wordpress themes, fonts en image sets

Start pinning!

Zodra je bent toegelaten tot een affiliatie programma, kan je beginnen met pinnen van content waarmee je geld verdiend. Het is slim om daarvoor al te beginnen met repinnen van populaire pins, zodat je alvast een following kan opbouwen. Zorg dat alles wat je pint, relevant is voor de borden die je wilt opbouwen. Je account zal namelijk groeien binnen die onderwerpen.

Wat je gaat doen is dat je de producten die je aanraadt gaat pinnen op je bord. In sommige affiliateprogramma’s kan dat heel makkelijk. Bij CreativeMarket staat er bijvoorbeeld bij elk product een Pin knop bij, die meteen naar jou affiliatelink linkt. MagicLinks heeft een plugin die je kan installeren zodat je makkelijk direct kan pinnen. Bij andere programma’s moet je handmatig de links maken.

Op Pinterest werkt het het beste om je eigen pins vorm te geven, maar wanneer je net begint kan dat wat overwhelming zijn. Je kan dus ook gewoon beginnen met direct pinnen vanaf de productpagina’s vanuit het affiliate systeem.

Mocht je hulp nodig hebben met het vormgeven van eigen pins, dan leg ik dat uit in mijn cursus over geld verdienen met Pinterest.

Hoeveel moet je pinnen?

Het is slim om consequent te beginnen met pinnen. Begin bijvoorbeeld met 10 pins per dag verdeeld over een aantal uur. Wanneer je niet de tijd hebt om nonstop op Pinterest te zitten, kan je ook gebruik maken van Tailwind. Tailwind is één van de Pinterest partners en is een scheduleling tool. Je kan zorgen dat Tailwind voor je post op de tijden dat voor jouw account het beste zijn. De eerste 100 pins zijn gratis en daarna betaald je 15 dollar per maand, wat neerkomt op 13 euro. Wanneer je je via mijn link aanmeld en je begint met betalen, krijgen we beide een maand gratis. Dus meld je aan via deze link.

Waar moet je verder op letten?

 • Hou rekening met de Keywords. Ik leg dat uit in dit artikel.
 • Hou rekening met dat de ideale Pin de verhouding 2:3 heeft. Ik gebruik tegenwoordig 600px bij 900px. Verticale afbeeldingen werken nog steeds het best, Maar vierkante afbeeldingen kunnen tegenwoordig ook, met de opkomst van Pinterest.
 • Let niet teveel op de statistieken, dat zal je in het begin vooral demotiveren. Pinterest heeft een aantal weken nodig te groeien. Wanneer je nu begint, ben je precies op tijd voor de kerstdrukte!

Begin vandaag nog!

Lees meer over Affiliate Marketing
Lees meer over Geld verdienen met Pinterest
Lees meer over Tailwind
Lees meer over hoe je de beste Pinterest Strategie maakt

Pin it

Waarom je vandaag nog moet beginnen met geld verdienen via Pinterest

Deze post bevat een affiliatelink.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Beste tips voor roze haar
4 beste Nederlandstalige meditatie apps
Maandoverzicht van juni 2022
6 tips voor de perfecte to do list
Het verhaal van een vleesboom
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. thisis-san

  hey ik heb een vraagje:
  hoe moet je je eigen pins op een groepsbord krijgen??
  ik hoop dat je me wilt helpen. ik had het ook al opgezocht op internet maar ik kan het nergens vinden.
  thisis-san

  Antwoord
  • Veerlez

   Om op een groepsbord te pinnen, moet je eerst toegelaten worden tot een groepsbord. Wanneer je een groepsbord hebt gevonden wat aansluit bij je onderwerp, kan je door op de leden van het groepsbord te klikken, kijken wie de baas van het bord is. De bovenste persoon is de eigenaar van het bord. Soms staat er in de omschrijving ook hoe je toegelaten kan worden. Wanneer je toegelaten bent bij een groepsbord, dan werkt het hetzelfde als wanneer je op een gewoon eigen bord pint! Hoop dat dit je iets heeft geholpen!

   Antwoord

Laat een reactie achter