Tailwind, essentieel voor je Pinterest Strategie

door | apr 9, 2018 | Pinterest | 0 Reacties

Tailwind, de beste pinterest tool
Pinterest Marketing is een belangrijk onderdeel wanneer je een blog hebt. Je kan veel bezoekers krijgen door Pinterest. Ook is er geld te verdienen via Pinterest. Dat zijn twee belangrijke redenen om actiever over Pinterest te worden. Tailwind is de tool wanneer je niet de tijd hebt om de hele dag op Pinterest te zitten. Ik vertel je hier wat Tailwind allemaal kan en hoezo je dit moet gebruiken.

Wat is Tailwind?

Tailwind is, kortgezegd, een tool die je kan gebruiken om je Pinterest te laten groeien. Door verschillende functies is het een fantastische manier om je Pinterest business geautomatiseerd te laten werken. Het heeft een Planner, het heeft groepen waarin je je pins kan delen en fantastische statistieken. Dit is alles is al genoeg reden om Tailwind te gebruiken voor je Pinterest Strategie. Ik zal nu iets specifieker uitleggen hoezo je echt niet zonder Tailwind kunt.

Profiel Analyse

Op je Dashboard in Tailwind is het kopje Complete your account. Hier staat een percentage genoemd en daarmee kan je in één oogopslag zien hoe jouw Pinterest account er voor staat. Deze functie geeft aan welke borden er nog geen omschrijving hebben en welke borden nog niet ingedeeld zijn in een categorie. Zoals laatst al in Hoe geld te verdienen met Pinterest te lezen was, is het erg belangrijk dat je profiel goed gevuld is met keywords. Deze Keywords moet je ook goed verwerken in je bordomschrijvingen, zodat je borden beter gevonden kunnen worden. Wanneer je borden beter gevonden worden, zal je profiel ook hoger ranken en zal je eerder in de smartfeed van anderen terecht komen.

Tailwind Statistieken

Het is een beetje gek, maar Tailwind heeft betere statistieken dan Pinterest zelf. De statistieken van Pinterest gaan in op hoe vaak je pins getoond worden en wie je publiek is, maar focussen niet op of je account daadwerkelijke groeit. Je kan niet in één oogopslag zien of je account het deze week beter doet dan de vorige. Er zijn verschillende plaatsen in Tailwind waar je goede informatie uit kunt halen. Ik zal ze hier opsommen.

Hoe zie je de statistieken in Tailwind?

 • Profile Performance: Hier kan je in een duidelijk overzicht zien hoeveel pins je per week of dag hebt gedaan, hoeveel repins je krijgt en hoe je account scoort qua viraliteit en engagement.
 • Board Insights: Welke borden krijgen de meeste repins, welk bord presteert eigenlijk niet echt. Welke groepsboarden zorgen voor veel traffic en welke hebben eigenlijk een te lage engagement.
 • Pin Inspector: Wat zijn je populairste pins? Vanuit deze functie kan je makkelijk je populaire pins repinnen of toevoegen aan tribes.

Tailwind Communities

Je kan lid worden van 5 communities (voorheen bekend als tribes) en dan mag je per maand 30 pins in de pins plaatsen. Elk account heeft deze aantallen tenzij je extra gaat betalen om meer te kunnen plaatsen. Elke tribe heeft zijn eigen regels. Meestal moet je 1 pin repinnen om zelf een pin te mogen plaatsen. Zorg dus dat je ook actief andermans pins deelt. Door deze regel, is de kans vrij groot dat jouw pin ook door anderen gedeeld wordt.
Ook moeten je pins in tribes bijna altijd verticaal zijn. In sommige tribes mag je geen affiliate pins plaatsen, dus controleer de regels goed voor je lid wordt van een tribe.

Wanneer ik op zoek ben naar goede tribes, dan kies ik voor tribes waar je direct lid van kan worden, die actief zijn en veel leden hebben. Er zijn ook tribes die zich specificeren in viral pins. Wanneer je een groep vind die specifiek voor viral pins is, dan is het slim om uit die groep veel te pinnen, die pins doen het over het algemeen goed, dus zullen meer engagement opleveren.

Wanneer je je eigen tribe maakt, telt deze niet mee in de 5 tribes. Het kan dus gunstig zijn om je eigen tribes te maken.

Tribes waar ik lid van ben:

 • All things Planning & Bullet Journal
 • Beautiful Printables
 • Nederlandse bloggers
 • Travel viral pins (500+)

Wat is zo fijn aan Tribes?

 • Het is een fijne manier om nieuwe content te vinden.
 • Mensen delen sneller je pins, dus ook je affiliate pins worden sneller gedeeld en verschijnen vaker op Pinterest

Scheduler

De Scheduler van Tailwind is misschien nog wel de beste functie van Tailwind. Je kan pins inplannen zodat je niet alles handmatig hoeft te doen. Het is ook handig wanneer je 1 pin op verschillende borden wilt laten terugkomen, je kan deze dan in één keer inplannen en met een interval plaatsen. Wanneer je tailwind aanmaakt, mag je eerst 100 pins gratis pinnen om te kijken of het voor je werkt. Maar een kleine waarschuwing vooraf; zodra je geautomatiseerd gaat pinnen, wil je eigenlijk niet anders meer.

Smart Scheduler

How to use the Optimized Timeslots in Tailwind?

Tailwind heeft een slimme planner. Wanneer je nieuwe tijdslots in je planning gaat toevoegen, dan zegt Tailwind welke tijdstippen voor jouw account het beste werken. Dit is ook gebasseerd op de tijdzone waar je zelf in zit. Het kan dus zijn dat je pins het het beste doen midden in de nacht, omdat Amerika dan actief op Pinterest zit. De donkergroene tijden zijn de best werkende, reeds ingeplande tijdstippen. De lichtgroene zijn ook al ingepland en de witte zijn suggesties om in te plannen.

Tailwind Browser Extensie

Nog een functie die je leven op Pinterest stukken makkelijker maakt, is de Extensie die je aan je browser kunt toevoegen. Hierdoor kan je met 1 druk op de knop van elke website pins inplannen. Je kan ook meerdere pins inplannen, wanneer je bijvoorbeeld op Pinterest aan het browsen bent en op je knop klikt. Het is een makkelijke functie om in één keer heel veel pins in te plannen. Lees hier meer informatie hierover.

Boardlists

How to use boardlists in Tailwind?

Wanneer je veel borden op Pinterest hebt, is de kans groot dat één pin op meerdere borden tot zijn recht komt. Tailwind heeft een handige functie waardoor je heel makkelijk deze borden in een groep kunt voegen. Dit is vooral handig wanneer je gebruikt maakt van een hoop groepborden. Je maakt een groep aan en wanneer je dan je pins inpland op Tailwind, hoef je alleen die groepsnaam in te vullen en dan word je pin meteen op alle borden ingepland.

Ga je Tailwind gebruiken?

Klik dan hier om je account aan te maken. Wanneer je er voor kiest om te betalen voor een abonnement, dan krijg je de eerste maand gratis én ontvang ik ook korting op mijn abonnement. Je begint eerst met 100 pins gratis om te kijken hoe je het vindt werken. Als je het daarna niks vindt, zit je nergens aan vast. Wanneer je er voor kiest om een Plus abonnement te nemen, kan je er voor kiezen om 15 euro per maand te betalen of 10 euro wanneer je per jaar betaald. Er zijn ook nog Tribe Powerups zodat je lid kan worden van meer tribes en meer mag posten.

Pin it

Deze post bevat een affiliatelink.

Tailwind, de beste pinterest tool Tailwind, de beste pinterest tool Tailwind, de beste pinterest tool

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

 1. Wat is een goede Pinterest Strategie? - […] Tailwind heeft een handige tool die je kan gebruiken om je profiel keyword proof te maken. Daarover lees je…
 2. Waarom je nu moet beginnen met geld verdienen via Pinterest - […] meer over Affiliate Marketing Lees meer over Geld verdienen met Pinterest Lees meer over Tailwind Lees meer over hoe…

Laat een reactie achter