Weekoverzicht #94: een broedse kip en buiten slapen

door | aug 10, 2020 | Persoonlijk | 1 reactie

Weekoverzicht 94: een broedse kip

Deze week is rustig verlopen. Ik heb veel last gehad van hoofdpijn waardoor ik niet extreem veel gewerkt heb, ik kom uit op 26 uur. Het was de week waarin ik een konijn verhuisde, dagelijks met een broedse kip in mijn handen zat en veel zwembaden heb opgezet. Een week waarin je de verkoeling op bleef zoeken en oneindig veel ijsjes mag eten. Kijk je mee naar hoe ik de hitte heb doorstaan?

Maandag

Tibbe knuffelen

Dit was wederom niet een standaard maandag. Waar het eigenlijk op maandag een vast iets is dat ik naar Den Bosch ga om mijn zusje naar werk te brengen, ging dat deze week niet door. Eigenlijk had ik een werkafspraak in Den Bosch staan, maar ik besloot om die afspraak online te laten plaats vinden. Het was een heerlijk inspirerende middag waarna ik weer vol energie zat om allerlei dingen anders te doen in mijn business. Met de aankomende hitte leek het me fijn om zoveel mogelijk tijd nog buiten door te brengen nu het nog dragelijk was.

Dinsdag

fietsen naar de moestuin

Op dinsdagochtend begon ik de ochtend met een uurtje Pinterest coaching. Het is zo leuk om te merken dat steeds meer vrouwen mij weten te vinden voor een uur business coaching. Ik krijg er ook altijd zoveel energie van. Die energie kon ik de rest van de dag niet kwijt in mijn business, want ik had genoeg andere plannen. Ik fietste naar mijn zusje om samen voorbereidingen te treffen om haar atelier deze zomer te gaan schilderen. We kochten verf en andere benodigdheden. Daarna fietste ik met een mooie omweg terug naar het ouderlijk huis. In de avond gingen we naar de moestuin om de planten water te geven. Mijn ouders gaan namelijk met vakantie en zowel ik als mijn zusje passen op hun huis in die week. Bij het huis hoort ook de moestuin, dus ik moest even instructies krijgen wat ik precies, wanneer en waar moest water geven.

Woensdag

hoofdpijn

Deze ochtend werd ik wakker met enorme hoofdpijn en voor mijn gevoel keek ik ook hartstikke scheel. Ik heb de hele dag rustig aan gedaan, schermen vermijd en mijn bril gedragen. De hoofdpijn trok helaas niet weg.

Gelukkig kon het ook met mijn planning om een dag écht rustig aan te doen. In de ochtend had ik nog mijn podcast over rijangst gepubliceerd en een bijpassend blogartikel.

Donderdag

konijn en buiten werken

Ook op donderdag had ik nog last van de hoofdpijn, dat nam helaas niet weg dat ik wel een afspraak had die ik niet wilde afzeggen. Ik ging namelijk mijn zusje ophalen samen met haar konijn. Met de hittegolf is het niet fijn vertoeven in haar appartement en het huis van mijn ouders is redelijk koel. Het was wel pittig om met de warmte en de hoofdpijn auto te rijden, maar het ging me goed af.

In de avond had ik nog een afspraak voor een mogelijke klant voor mijn coachingstraject. Ik wilde tijdens dit gesprek niemand tot last zijn en wel een goede internet verbinding hebben. Dat resulteerde er in dat ik een mooi plekje op de oprit maakte. Het was een geslaagde call, want ze heeft JA gezegd tegen het coachingstraject!

Vrijdag

voetenbadje voor verkoeling

Tot nu toe was ik in de warmte behoorlijk binnen gebleven. We hebben een koel huis, waardoor het eigenlijk prima te doen is. Elke dag wordt het iets warmer en je wilt toch wat frisse lucht en verkoeling opzoeken. Het konijn heeft dat goed voor elkaar en die ligt altijd op een koele ondergrond.

Voor de verkoeling heb ik het zwembadje van mijn nichtje gevuld en heerlijk in de schaduw met de voetjes in het water naar een podcast zitten luisteren. Het is misschien maar goed dat er geen wifi in de tuin is, anders zou ik zo gaan zitten werken met mijn laptop boven het voetenbadje.

In de avond reed ik nog even naar Utrecht om de sleutel op de halen voor mijn huis voor de komende 3 weken.

Zaterdag

kippen en zwemmen

Ëén van onze kippen is broeds en die moeten we dus elke dag apart zetten zodat ze niet gaat zitten broeden. De andere kippen hebben daar anders last van. Dat betekent dus dat ik elke dag met een broedse kip door de tuin loop.

Ik heb nu ook het grotere zwembad opgezet in de achtertuin om nog meer verkoeling op te zoeken. Wat is het toch heerlijk om dat gewoon in je tuin te kunnen opzetten. Het was ook met enige voorbedachte rade, zodat mijn nichtje er in zou kunnen komen spelen.

Zondag

Buitenleven

De afgelopen nacht had ik op mijn supboard in de achtertuin geslapen. Wel op mijn kapotte supboard, wees niet bang. Ik lag heerlijk in de achtertuin en Tibbe kwam er zelfs bij liggen. Om half 7 in de ochtend begon het te regenen (!!) en ging ik toch maar naar binnen.

We hebben een heerlijke dag gehad. Mijn broer, schoonzusje en nichtjes kwamen op bezoek om de verkoeling op te zoeken. Het was heel gezellig om bij te kletsen met mijn broer en schoonzusje en ook weer eens met mijn nichtje te kunnen spelen. De afgelopen maand was ik telkens elders op de oppasdagen, dus ik had haar al even niet gezien.

Ik moet zeggen dat ik er ook een beetje tegenop zag om het ouderlijk huis te verlaten, om naar mijn oppashuis in Utrecht te gaan. Ik zit de komende weken in een huis waar ik al jaren over de vloer kom. Eind mei zat ik hier ook al een paar dagen. Ik ken het huis goed en weet dus ook hoe warm het hier kan worden. Die hitte, daar keek ik niet zo naar uit. Gelukkig heeft het huis een balkon waar het in de ochtend goed vertoeven is. Daarnaast maakt de knuffelige kat het ook wel goed.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?1 Reactie

  1. Angélica

    Ik zeg het altijd weer maar je bent weer lekker bezig geweest voor je bedrijd! Tof! En buiten slapen is zo gek nog niet 😉

    Antwoord

Laat een reactie achter