Weekoverzicht #91: suppen in Giethoorn en dag rijangst!

door | jul 20, 2020 | Persoonlijk | 6 reacties

Weekoverzicht #91: suppen in Giethoorn en dag rijangst!

De week begon heel rustig met een aantal dagen thuiswerken, maar al gauw kreeg het een wat drukker karakter. Ik ging een dagje suppen in Giethoorn, plande een afspraak in om van mijn rijangst af te komen, begon een aan huisoppasklus in Rotterdam én had een rijles. Ik denk dat ik deze week echt serieuze stappen heb gemaakt om van mijn rijangst af te komen. Kijk je mee naar deze heerlijke week?

Maandag

een dagje thuis blijven

Het was een andere maandag dan anders, ik hoefde namelijk vandaag niet mijn zusje naar Den Bosch te brengen. Ik was dus de hele dag thuis en aan het werk. Ik had weer een gesprek met een VA en had daardoor weer veel motivatie om aan de slag te gaan. Het was ook nog steeds een zonnige dag, waardoor ik ook in de tuin wilde zitten.
Op Zondag was er opeens een oppasproject voor de komende week op mijn pad gekomen, waardoor ik deze avond ook even videobelde met mijn aankomende oppasproject.

Dinsdag

Een druilerige thuisdag

Deze dag had ik niet echt foto’s gemaakt, omdat het weer een standaard dag achter de laptop was. De foto’s die ik wel had, waren er 1 van een challenge. Ik zit al jaren in een facebookgroep waar we met 150 mensen heel leuk contact hebben. Vandaag stond er in de groep een foto die we moesten namaken met het eerste wat we konden vinden. Ik had op de planning staan om mijn nagels te laken, dus pakte de nagellak. Normaal zou ik deze foto niet kiezen voor een weekoverzicht, maar ik had gewoon niks anders van deze dag.

Ik heb deze dag weer een VA gesprek gehad, maar ook nog een coach gesprek. Het was een heerlijke druilerige dag waarop ik hard heb gewerkt. Echt een dag waarop ik lekker productief ben geweest. Ik hou wel van die dagen waarop het wat regenachtig is. Tibbe iets minder, want dan ligt ie de hele dag binnen en moet hij verplicht met mij knuffelen.

Ook heb ik vandaag een afspraak gemaakt voor een opfrisrijles om mijn rijangst eindelijk eens aan te pakken!

Woensdag

suppen in Giethoorn

Ook deze woensdag was anders dan de andere woensdag. Waar we normaal de dag beginnen met een skypemeeting met de Skypies, stapte ik vandaag op dat moment in de auto naar Giethoorn om met dezelfde meiden te gaan varen. Diana en ik hadden onze supboarden mee en de andere zaten in een opblaasbaar elektrisch bootje! De weersvoorspelling was niet heel mooi geweest, maar toen we op het water stapten, werd het eigenlijk met de minuut beter.

We hebben vooral de hele dag op het meer gedobberd en gekletst. De vaart naar Giethoorn was heel erg druk en vooral met bootbestuurders zonder ervaring. Ik heb nog nooit zoveel aanvaringen gezien als die dag. Ik zou ook echt niet willen aanraden om te gaan suppen in Giethoorn.

skypies op het water

Het was heel leuk om eindelijk deze meiden in het echt te zien. Ik vond het wel nog steeds heel spannend om met een grotere groep mensen af te spreken. Je vergeet soms toch even de maatregelen. Doordat ik op mijn eigen supboard zat, kon ik gelukkig heel goed afstand houden.

Donderdag

Tijdens het suppen in giethoorn was ik behoorlijk verbrand, mijn hele gezicht deed deze dag nog pijn. In de ochtend had ik een coachingsgesprek en daarna ben ik naar beneden gegaan om boekjes voor te lezen aan mijn nichtje. In de loop van de middag ging ik naar mijn zusje toe om haar nog even te helpen met wat kleine dingetjes. Het was wel leuk om het konijn ook weer even te zien. Daarna moesten we gauw weer naar Den Bosch rijden. Je dacht toch niet dat ik een week niet in Den Bosch zou komen. Dit keer bracht ik alleen mijn zusje naar werk, dus het was echt even heen en weer rijden voor me.

Vrijdag

oppasadres

Op Vrijdag was mijn tas volledig ingepakt en vertrok ik in de ochtend richting Rotterdam. Dat is namelijk mijn thuis voor de komende weken. Het was de eerste keer dat ik met de trein ging en eerlijk, ik vond het rete spannend. Gelukkig was het nog steeds redelijk rustig in de trein en viel het me mee om mijn mondkapje op te hebben. Het was eigenlijk best te doen.

Nadat ik de treinreis had overleefd, ging ik gauw kennismaken met Poes. We hadden een uurtje om even gauw te knuffelen, want ik werd binnen een uur opgehaald voor mijn opfris rijles. Het leek me slim om dat meteen te doen, zodat ik er niet echt over kon nadenken en meteen moest rijden. Ik merkte dat ik het wel spannend vond, dat ik ging rijden in een onbekende stad. Toch ging het rijden best goed, ik merkte dat het schakelen opzich wel weer vanzelf ging, alleen het laten opkomen van de koppeling ging niet zo goed. Ik heb de auto echt een aantal keer laten afslaan. Volgens mijn instructeur kwam dat omdat ik geen gevoel had. Ik vond het wel heftig dat hij dat meteen zei, maar hij bedoelde dat ik geen gevoel in mijn voeten had, omdat ik gympen aanhad. Dat was ik even vergeten, dat dat niet handig was.

Ik heb geen vervolg les ingepland, mede omdat ik het gevoel heb (ha, ik heb toch gevoel!) dat ik het eigenlijk best wel kon. Ik had niet een instructeur nodig om in te grijpen, meer om me te laten zien hoe het moest. Missie geslaagd al zeg ik het zelf.

Na mijn rijles kwamen mijn ouders langs om nog even mijn eetspullen langs te brengen. Ik maakte toen meteen de afspraak met mijn vader dat ik zondag een stukje met de camper zou rijden. Na alle stress van die dag van het treinreizen en autorijden, besloot ik om de rest van de dag niet te werken en gewoon op de bank te ploffen met Netflix.

Zaterdag

werken in Rotterdam

Dit was een heerlijke werkdag. Ik begon met een kopje koffie in het zonnetje op het balkon. Terwijl ik daar zat, keek ik even in mijn mail en zag ik dat ik binnen een uur een afspraak met een VA had staan. Ik gebruik een tool waarmee mensen afspraken in mijn agenda kunnen inplannen. Meestal kan dat vanaf de volgende dag, maar doordat ik vrijdag de hele dag offline was geweest, had ik het nog niet gezien. Ik moet nog even bedenken hoe ik zorg dat ik meldingen krijg van zulke afspraken. Ik krijg het liefst een notificatie op mijn telefoon. Eigenlijk staan alle notificaties uit op mijn telefoon, dus ik moet even bedenken hoe ik dit ga doen. Ik had de afspraak gelukkig op tijd gezien, dus het was geen enkel probleem. Het was een mooie start van mijn werkdag. Ik werkte tot een uur of 4 en toen ging ik lekker op de bank zitten knuffelen met Poes.

Zondag

wandelen door Rotterdam

Ik begon de dag met lekker uitslapen, knuffelen met de poes in bed en mijn ochtend routine. Met mijn kopje koffie lekker op de bank zitten lezen en schrijven in mijn dagboek. Ik deed een paar dingen die op mijn to do list stonden, maar had verder geen behoefte om te werken. Het is natuurlijk zondag, dus dat hoeft ook niet, maar omdat er nog een paar dingen afgerond moesten worden deze week, begon ik toch met wat kleine dingetjes. Het was ook een heerlijk moment om even te gaan schrijven in mijn dagboek, om de koers van mijn business weer even verder uit te denken. Ik doe dat elke keer stapje voor stapje. Ik heb de grote lijnen uitgedacht, maar die kleur ik pas later in met een concreet plan. Die manier werkt voor mij heel fijn, omdat ik op het moment van het maken van de grote lijnen vaak nog geen idee heb hoe hetgeen daadwerkelijk moet. Die inspiratie komt vaak later.

Na toch nog even achter mijn laptop te hebben gezeten en wat werk te verrichten, ging ik lopen door Rotterdam. Ik moet weer terug naar ‘huis’ zodat ik op maandag weer mijn zusje naar werk kon brengen. Het was leuk om allerlei stukken van Rotterdam te zien die ik niet kende, maar ik merkte ook de drukte. Vanaf het moment dat ik de Erasmusbrug overliep, werd het echt veel drukker. Op dat moment nam ik me voor om niet meer in het centrum te komen.

Na een treinreis die me weer makkelijk af ging, maar waarin ik wel verbaasd was over het aantal mensen dat geen mondkapje draagt of het verkeerd draagt. Ik had mijn ouders niet laten weten hoelaat ik thuis zou zijn en toch stond mijn vader me op te wachten met de camper. Ik had immers beloofd dat ik naar huis zou rijden van het station. Mijn vader kan mijn locatie altijd in Google zien en dat komt soms heel handig uit. Dit keer zorgde het ervoor dat ik met de camper moest rijden. Gelukkig is het bekend terrein en daarom had ik het ook beloofd te doen. Het ging me heel goed af. Alleen het achteruit inparkeren op de oprit durfde ik nog niet helemaal aan.

Al met al was het een behoorlijk drukke week. De week begon erg rustig met een aantal dagen thuis werken, maar vanaf Woensdag begon de drukte eigenlijk al. Eerst met suppen in Giethoorn en daarna naar Den Bosch en Rotterdam. Het is een week waarin ik wel stappen maakte om van mijn rijangst af te komen. Daar vertel ik later wel meer over.

De komende week heb ik een hele rustige week op de planning staan. Veel thuiswerken in Rotterdam en af en toe een uitje.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?6 Reacties

 1. Marlou

  Super goed die rijles, en dat het je zo veel vertrouwen (terug) heeft gegeven. Lijkt me extra spannend in een andere stad, echt knap!

  En dat oppashuis… zou zo geloven dat het jouw huis was, wat een Veerlehuis!

  Antwoord
  • Veerlez

   Het ging me echt om het vertrouwen terug krijgen en weten dat ik de auto gewoon de baas ben en dat lukte. Dus hoevaak ik hem ook heb laten afslaan, het ging echt om vertrouwen winnen. Nu moet ik elke week in de camper blijven rijden om het te blijven oefenen!
   Achteraf gezien vond in het rijden in een andere stad echt rete stressvol, maar het zorgde er ook voor dat er minder ruimte voor zenuwen was. Wellicht dat ik binnenkort toch voor de zekerheid nog een lesje in Utrecht doe ☺️
   En ja hé? Dat huis schreeuwt mij, ik voel me er zo thuis! Dat wist ik meteen toen ik de foto’s zag ☺️

   Antwoord
 2. Angélica

  Woehoe Den Bosch, the place to be! 😉
  Wat een leuk huis waar je oppast!
  En wat goed van je les ook, extra dapper dat je dat ook nog eens in een vreemde stad doet.

  Antwoord
  • Veerlez

   Haha over een kwartier ben ik weer onderweg naar Den Bosch!
   Het is zo een heerlijk huis, ik wil echt alle plantjes stekken, maar waarvoor 🤷‍♀️
   Ik had eigenlijk te weinig nagedacht dat mijn rijles meteen in een andere stad zou zijn, die zenuwen kwamen later pas, maar hielpen ook als afleiding dat het minder om het rijden ging, dus was ook wel fijn. Volgende keer wel op eigen bodem lessen ☺️

   Antwoord
 3. Jenn

  Giethoorn, prachtige omgeving hoor, maar inderdaad heeeel druk als het een beetje mooi weer is. Als je het toch nog een keer over zou willen doen, probeer het dan in ieder geval buiten de vakantie, maar beste uberhaupt buiten de zomer 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Ja inderdaad, buiten de zomer heb je wel een punt. In de avond was het al een stuk rustiger, dat gaf ook wel hoop. Maar voor mijzelf heb ik nu zoiets van, been there done that, never again! 🙂

   Antwoord

Laat een reactie achter