Weekoverzicht #90: het aannemen van een Virtual Assistant en het beginnen met een podcast

door | jul 13, 2020 | Persoonlijk | 1 reactie

Weekoverzicht #90: het aannemen van een Virtual Assistant en het beginnen van een podcast

Het was een week met veel ontwikkelingen waarvan ik niet had verwacht dat ik deze stappen deze week al zou zetten. Ik begon mijn zoektocht in het aannemen van een virtual assistent en begon de brainstormen over het beginnen met een podcast. Daarnaast ging ik een middag naar het strand en werkte ik veel vanaf mijn zolder. Lees je mee met dit weekoverzicht?

Maandag

werken in Coffeelab Den Bosch

Zoals elke week begon mijn week met het rijden naar Den Bosch. Terwijl mijn zusje aan het werk was, ging ik weer naar Coffeelab om daar te werken. Het was erg toevallig dat Milou er ook zat te werken, dus we kletsten kort en gingen daarna beide aan de slag. Angélica werkt (nu nog) bij Coffeelab en kwam na haar dienst even bij mij zitten kletsen.

Het was een heerlijke productieve middag waarin ik begon met het bijwerken van mijn mailbox en een omslag foto maakte voor mijn Pinterest profiel. Natuurlijk was dit ook de dag dat mijn weekoverzicht online kwam. Je kan hier het weekoverzicht van verleden week lezen: Weekoverzicht #89: een gouden hotelkamer en regenachtige suptocht

Dinsdag

oppasdag

Deze dag begon met een coachingsgesprek van afgelopen week wat verzet was. Het was een heerlijke bijeenkomst, waar de tijd weer echt voorbij vloog. Ik geniet zo van deze coachingsgesprekken, het is zo leuk om contact te hebben met ondernemers. Toen ik beneden kwam waren mijn beide zusjes op bezoek. De oppasdag was gewisseld, waardoor mijn nichtje er vandaag was in plaats van de donderdag. Drukke boel, maar wel heel gezellig.

Mijn nichtje belde mij op maandag al even om te laten zien dat ze een nieuwe trui en pet had. Beide waren typische Veerle producten, dus ik snapte helemaal waarom mijn nichtje ze aan me wilde laten zien. Ze had ze vandaag natuurlijk beide mee/aan. Ik mocht de pet zelfs even op en ben nu op zoek naar een volwassen versie van deze pet. Dus mocht je zo een pet zien, laat het me vooral weten.

Woensdag

Het begin van de zoektocht in het aannemen van een virtual assistant

Tijdens de skype call met de meiden, kwamen mijn ouders zeggen dat ze vertrokken. Zij gingen een paar daagjes op pad met de camper, terwijl ik op het huis en de dieren pas. Het was een heerlijk motiverende call deze week, we zijn allemaal heel hard aan het werk geweest in de afgelopen maanden en we zien echt allemaal onze business groeien.

Tijdens deze call meeting sprak ik mijn voornemen uit om deze week me te gaan verdiepen in het aannemen van een virtual assistant, zodat ik een aantal taken kon gaan uitbesteden. Ik kan wel wat hulp gebruiken bij het schrijven van mijn teksten en ik heb een hoop kennis over te dragen over Pinterest marketing. Daarom is een ruil met gesloten beurs makkelijk mogelijk. Ik plaatste een oproepje in Ambitieuze Meisjes en Businiss Babes en kreeg een behoorlijk aantal reacties. Van 5 tot half 8 ben ik nonstop bezig geweest met het reageren op deze dames. Daarna besloot ik de laptop dicht te klappen en te genieten van de film Cocktail die op tv was.

Donderdag

Tibbe dag

Vol goede energie begon ik aan de dag. Ik had de eerste kennismakingscall staan met een virtual assistant die me zou kunnen gaan helpen met het controleren en redigeren van mijn teksten. Ik gaf mezelf meteen een hoop huiswerk mee om mee aan de slag te gaan, zodat zij daarna ermee verder kon. Halverwege de dag opende ik mijn mailbox en trof ik een aantal mailtjes aan waar ik niet heel erg blij van werd.

Stom toch, hoe zoiets af en toe een effect kan hebben op je hele humeur en planning. Ik besloot in de sauna te gaan en een serie te gaan kijken. Mijn werk zou er de volgende dag ook nog wel zijn. Ik heb Undercover op Netflix gekeken. Ik weet dat ik daar een beetje late to the party mee ben, maar wat een serie. Ik heb genoten! Elke aflevering heeft een behoorlijke cliffhanger waardoor je elke keer door blijft kijken. Ik heb ingesteld dat Netflix niet automatisch doorspeelt en je dus elke aflevering bewust moet starten. Het idee is natuurlijk dat je daarmee minder zal bingewatchen, maar ik merk dat het in realiteit geen enkel verschil maakt. Ik WIL elke aflevering meteen zien.

Vrijdag

Het beginnen met een podcast

Ook de vrijdag begon ik met een gesprek met een virtual assistent die voor mij zal gaan werken. Dit was echt een kennismaking waar ik meteen helemaal vol energie vandaan kwam. Soms heb je gewoon met mensen het gevoel dat je elkaar al eeuwen kent en dat je weet dat het goed zit. Zo’n klik hadden we meteen.

De rest van de dag heb ik op de bank zitten werken aan verschillende projecten. Ik heb een aantal opzetjes geschreven voor artikelen op beide blogs. Daarnaast ben ik meer vorm aan het geven aan mijn podcast. Ik liep al een tijdje met het idee om te beginnen met een podcast, maar deze dag maakte ik ook de visual van de podcast en nam ik 2 afleveringen op.

Ik ben nog wel zoekende naar welke onderwerpen ik precies wil behandelen, maar daar zal ik binnenkort een ander artikel over schrijven.

Zaterdag

bezoek aan het strand

Ik begon de dag weer met een gesprek met een virtual assistant. Bij elk gesprek kom ik vol energie eruit en heb ik zo veel zin om meteen samen te gaan werken. Het is zo een leuke manier om met mensen te connecten en elkaar verder te helpen groeien. Deze ochtend was het gesprek zo leuk dat we 2 uur lang aan het kletsen waren. Het hielp natuurlijk ook dat we elkaar in de festival wandelgangen wel eens waren tegengekomen. Die raakvlakken scheppen toch al meteen een band.

In de middag besloot ik naar het strand te rijden. Dat was ik eigenlijk ook vrijdag al van plan, maar toen zat ik zo in het enthousiasme van het starten van een podcast dat ik niet ging. Het was heerlijk om even een uurtje over het strand te wandelen, mijn voeten in het zand en water te hebben en gewoon even uit te waaien. Terwijl ik daar zat, luisterde Marjolein de eerste afleveringen van mijn podcast en werd ik nog enthousiaster. Terwijl ik hier zat, nam ik mij voor om vaker zulke momentjes voor mijzelf in te plannen. Meer doen waar ik écht van geniet en oplaad.

bezoek aan het strand

Zondag

Chillen in de zon

Dit was een heerlijke dag waarin ik even geen enkele afspraak had staan. De afgelopen dagen had ik best veel gesprekken, zowel coachingscalls als gesprekken voor de zoektocht van het aannemen van een virtual assistant. Ik zette mijn juridische documenten op mijn website. In de afgelopen weken heb ik een jurist die documenten laten opstellen voor Geld verdienen met Pinnen. Het is een fijn gevoel dat ik nu gewoon Algemene voorwaarden heb om naar te verwijzen en goed heb nagedacht over hoe alles werkt. Een goede basis voor een snel groeiend bedrijf!

Ik heb de rest van de dag lekker in de tuin gezeten en met Tibbe geknuffeld. Mijn zusje kwam nog langs en toen we haar naar huis brachten, heb ik nog even in de camper gereden. Ik heb het niet vaak over mijn rijangst, maar die is er wel. Dit is de zomer dat ik die rijangst vaarwel ga zeggen en misschien zelfs met de camper op pad kan!

Het was een bijzondere week waarin ik stappen met mijn bedrijf zette, waarvan ik niet wist dat ze al zo snel uitgevoerd zouden worden. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met een virtual assistant en heb de komende week ook nog een aantal gesprekken. Het lastige van het aannemen van een virtual assistant is dat je echt een klik met iemand wilt hebben, maar ook verschillende werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Elke virtual assistant heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en daarmee sluit ik niet uit dat ik met meerdere mensen ga werken. Ook het beginnen van een podcast is een stap die ik niet verwacht had zo snel al te gaan zetten. Ik dacht eigenlijk dat het nog even op zich zou laten wachten en ik een beter idee had, maar ik denk dat het ook prima nu kan.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
3 IJslandse series op Netflix
Habit Tracker + printable
Geld verdienen met Pinterest
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?1 Reactie

  1. Angélica

    Wajoooo lekker bezig! Ziet er uit als een goede en zeer productieve week 😀

    Antwoord

Laat een reactie achter