Weekoverzicht #89: een gouden hotelkamer en regenachtige suptocht

door | jul 6, 2020 | Persoonlijk | 2 reacties

Weekoverzicht #89: een gouden hotelkamer en regenachtige suptocht

Het was weer een zeer afwisselende week. Deze week sliep ik in een gouden hotelkamer en ging ik een suptocht doen. Deze suptocht viel volledig in het water en mijn ouders kwamen me zelfs redden. Het was een week vol plannen maken. Er kwam opeens een e-book uit mijn vingers, terwijl het niet helemaal op de planning stond. Kijk je mee naar dit weekoverzicht?

Maandag

Maandag den bosch

Zoals elke week bestaat mijn maandag met Tibbe knuffelen (terwijl ik dit schrijf, ligt ie weer naast me op de bank) en met mijn zusje naar haar werk in Den Bosch brengen. Het duurt ongeveer anderhalf uur voordat ik de auto parkeer op een gratis plek in de stad en dan wandel ik met een podcast in mijn oren naar het centrum. Ik heb elke week de tijd voor de belangrijkste boodschappen, maar vooral om ergens te gaan lunchen en werken. Deze week zat ik bij Coffeelab (zoals bijna elke week) en had ik weer de pannenkoeken. Doordat ik een tafeltje had gekregen waar je niet met laptop mag werken, heb heerlijk in mijn bullet journal zitten werken. Ik nam lekker de tijd in mijn dagboek te schrijven en een mooi plan te maken voor de komende maanden.

Ik geniet elke maandag van de tijd die ik met mijn zusje spendeer en de tijd die ik voor mijzelf heb. Na deze lange dag, ben ik wel altijd helemaal gesloopt als ik thuis kom. Ik moet nog steeds wennen aan de ruim 3 uur autorijden.

Dinsdag

slapen in een gouden hotelkamer bij Badhu

Ondanks dat dinsdag een hele druilerige dag was en het voornamelijk geregend heeft, was het wel een hele fijne dag voor me. Dit was namelijk de dag dat ik een kamer had geboekt in het Badhu hotel in Utrecht. Dit hotel is gemaakt in een voormalig badhuis en heeft allerlei gekleurde kamers. Alles in deze kamers is in één kleur. Omdat het hotel later in deze maand van eigenaar gaat wisselen en het écht al jaren op mijn bucketlist staat om hier een keer te slapen, boekte ik de gouden hotelkamer.

In deze kamer heb ik heerlijk kunnen werken. Het werkt voor mij echt heel goed om af en toe in een andere omgeving te kunnen werken. Daarom werkt het voor mij ook zo goed om als nomade rond te reizen. Het voornemen kwam zeker om vaker (gouden) hotelkamers te gaan boeken. Zie jij het zitten om in een gouden hotelkamer te slapen?

Woensdag

spaans leren en wandelen

Ik werd natuurlijk wakker in mijn gouden hotelkamer. Na de woensdagse skypesessie met de skypies, stond mijn taxi alweer voor. Mijn ouders kwamen me, gezien de regen, ophalen. Het was alweer de 100e dag dat ik opeenvolgend aan mijn Spaans werk in Duolingo. Hier ben ik mee begonnen als quarantaine hobby. Ik sprak eigenlijk geen woord Spaans en toch heb ik de afgelopen winter bijna vier maanden in Spanje gezeten. Een mooi moment om te beginnen. Denk je dat ik de 200 ga halen?

In de middag klaarde het weer een beetje op, dus ik besloot een wandeling te maken in het bos achter ons huis.

Donderdag

suppen in de regen

Op donderdagen werk ik meestal alleen in de ochtend, aangezien mijn nichtje dan bij ons is. Doordat ik deze periode in Nederland ben, zie ik mijn nichtje elke week en dat is echt te merken in onze band. Heel fijn om te zien. Tibbe geniet ook van de gezelligheid als het nichtje er is. We waren op de linker foto restaurantje aan het spelen op de oprit, Tibbe kwam er gezellig bij liggen.

In de avond besloot ik te gaan suppen, zoals de zien op de rechterfoto. Het zou droog blijven dus ik was optimistisch om een leuke tocht te kunnen maken. Ik stapte op bij de Rijnstroom in Utrecht en was van plan richting het centrum te gaan. Binnen een paar minuten bleek al dat de route die ik pakte, daar helemaal niet uit kwam. Ik maakte een tocht over de Uithof, met veel lage bruggetjes en begroeiing. Uiteindelijk begon het heel hard te regenen, het kwam écht met bakken uit de lucht. Toen het echt langere tijd los ging, was ik op ongeveer 10 minuten van de auto vandaan. Dat zou ik nog wel even snel kunnen afmaken, ware het niet dat er een afzetting in het water was. Om in de stromende regen de hele route terug te doen, onder bruggetjes waar je liggend net doorheen kon, voelde niet heel goed. Ook had ik tijdens deze tocht een enorme hoofdpijn gekregen, die met de minuut erger leek te worden. Ik besloot mijn ouders te bellen. Binnen een paar minuten stonden mijn ouders langs de waterkant om me te helpen. Een half uur later was ik totaal verkleumd met een beginnende migraine thuis.

Vrijdag

rustig aan dag

Ook op vrijdag voelde ik nog aan alles in mijn lichaam dat ik rustig aan moest doen. Ik voelde me nog steeds verkleumd en ook de hoofdpijn was nog niet verdwenen. Uit gewoonte ging ik in de ochtend achter de laptop zitten om te werken, maar dat voelde totaal niet goed. Ik gaf mijzelf toestemming om een dag niet te werken en kroop op de bank. Na een rustige ochtend voelde ik me iets beter en schreef ik zelfs bijna de hele tekst voor een nieuw e-book. Het idee voor het e-book was een week eerder gekomen. Eigenlijk was ik niet van plan het op korte termijn te gaan uitwerken. Maar soms moeten ideeën uit je hoofd om verder te kunnen.

Later in de middag klaarde het op en gingen mijn moeder en ik naar de moestuin. Ik had mijn moeder beloofd om deze week weer te helpen met het onkruid te wieden op de paden. Zo gezegd, zo gedaan. Het was lekker om even buiten bezig te zijn, maar het was wel nog vermoeiend.

Zaterdag

trouwdag

Dit was de heugelijke dag dat mijn ouders alweer 40 jaar getrouwd zijn. De plannen waren oorspronkelijk om met zijn allen een week weg te zijn, maar die plannen waren al snel geannuleerd door de komst van mijn tweede nichtje. We konden deze heugelijke dag natuurlijk niet voorbij laten gaan en daarom had ik in de ochtend de woonkamer versiert. Verspreid over de dag aten we taart met verschillende broers en zusjes. Na een heerlijke en lange familie dag ging ik verder met het werken aan mijn e-book. Het e-book begint met een voorblad al wat meer vorm aan te nemen.

Zondag

Plannen maken en tibbe knuffelen

Eigenlijk stond er een suptochtje op de planning, maar door het slechte weer was het beter om niet te gaan. Het werd een rustige dag zonder echte planning. Ik heb heerlijk op de bank liggen lezen. Het boek Solo Reizen van Liesbeth Rasker is uit. Een heerlijk boek als je aan het nadenken bent om alleen op pad te gaan. Voor iemand als ik, die eigenlijk altijd alleen op pad gaat, is het iets minder interessant.

Zondag is een ideale dag om terug te blikken op de afgelopen week en om de rest van de week te plannen. Ik merk dat ik toch altijd wat moeite heb om een hele week vooruit te plannen, meestal kijk ik naar de komende 3 dagen. Wel geef ik de week een focus mee. Het is altijd een beetje zoeken naar wat jouw eigen manier van plannen is.

Het was een heerlijke week, vooral door het slapen in de gouden hotelkamer. In deze week werden echt de plannen concreet en staat mijn hoofd weer de juiste kant op.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Begin een capsule wardrobe
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Altijd je locatie delen
9 boeken voor een betere money mindset
Geld verdienen met Pinterest

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. nicolekatje

  Een goeden dag u hebt een leuke website ik kom hier zeker vaker kijken.

  Antwoord
  • Veerlez

   Aaah dankjewel, wat een leuk compliment!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #90: het aannemen van een Virtual Assistant en het beginnen met een podcast - […] Het was een heerlijke productieve middag waarin ik begon met het bijwerken van mijn mailbox en een omslag foto…

Laat een reactie achter