Weekoverzicht #24: het begin van het nomade bestaan

Afgelopen week heb ik natuurlijk iedereen in spanning gelaten, zou het gelukt zijn met de verhuizing. Wat een cliffhanger was het! Deze week zie je de afronding van mijn verhuizing en het begin van mijn nomade bestaan. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Zondag

Zondag was de laatste dag dat ik in mijn huis kon zijn en daarmee moesten alle laatste loodjes gedaan worden. De kringloop had mij afgelopen week laten zitten met een bank, stoel en kast. Vandaag moesten deze allemaal weg. Ik had een plan gemaakt met hoe we alles op de sloop zouden kunnen krijgen. Mijn vader stond vroeg op de stoep om deze mooie stoel op te halen om naar de sloop te brengen. Terwijl we op de sloop waren, kreeg ik een berichtje dat iemand de bank wel wilde hebben! 
Doordat er iemand de bank kwam ophalen, liep alles wat voorspoediger dan ik had verwacht. Linda was komen helpen met de laatste schoonmaak en ik besloot haar mee uit lunchen te nemen bij de Foodclub aan de Amsterdamsestraatweg.
En toen was het zover, het huis was leeg! Het avontuur kan beginnen.
Ik draaide voor de allerlaatste keer de deur achter me dicht en ben die avond de sleutels gaan inleveren. Na bijna 10 jaar ben ik geen inwoner van Utrecht meer.

Maandag

Op maandag heb ik lekker de hele dag in huis rondgekeuveld. Ik heb een beetje zitten werken, maar was ook wel bezig met alles een plekje geven in mijn tijdelijke onderkomen. Tibbe vindt het in ieder geval spannend dat ik zoveel thuis ben.

Ik realiseerde me vandaag wel dat ik eigenlijk op mijn 33e er bewust voor gekozen heb om weer bij mijn ouders te gaan wonen. Ik sta officieel bij mijn ouders ingeschreven en de komende tijd bivakkeer ik daar nog. Dat was niet helemaal wat ik had bedacht toen ik mijn huur opzegde. Komende weken is het prima, maar ik wil toch de plannen om elders te wonen ook concreet maken.
‘s Savonds hadden we de eetclub waar Saskia deze heerlijke bietenovenschotel in elkaar had getoverd. Ik heb er nu nog zin in!

Dinsdag

Dinsdag was ik het eerste wakker van de familie en begon ik de dag met het kippenhok open doen. Dit gaat mijn heerlijke ochtendritueel worden in de komende weken, bereid je dus maar voor op veel kippen en Tibbe in de weekoverzichten.
Vervolgens was dinsdag een heerlijke productieve dag. Het begon met een netwerkgesprek met Celeste. We hadden het vooral over festivals omdat ze één van de mensen is die mij zou kunnen over gaan nemen bij verschillende festivals. Maar we hebben ook allebei de droom verwezenlijkt van het nomade bestaan. Celeste is druk bezig met de plannen om een eigen camper te gaan (ver)bouwen en daar hebben we het veels te kort over gehad. Wat lijkt me dat een heerlijk idee! Na dat gesprek heb ik samen met Nynke en Marjolein bij de Social Impact Factory gezeten. Heerlijk bijkletsen en ondertussen ook nog iets gedaan krijgen.
Elke dag als ik thuis kom, ziet de straat er weer totaal anders uit. Aangezien we toch geen weg meer hebben, laten de werklui de graafmachines gewoon midden op de weg staan.
Tibbe begint met de jaren steeds gezelliger te worden. Het is echt een knuffelkat, bijna elke avond komt hij wel op schoot liggen bij mijn moeder. Ik hoop dat de komende tijd hij ook weer een beetje opwarmt en bij mij op schoot komt.

Woensdag

Woensdag was een heerlijke productieve dag op het Amsterdam Fringe kantoor. We begonnen de dag met taart omdat het team compleet is en we vanaf nu ook weer gaan vergaderen. Door iedereen samen in de ruimte te hebben, is er al zoveel overleg en maken we echt sprongen met het festival. Heerlijk om te zien. Na een lange werkdag liep ik om 6 uur weg bij het kantoor met knallende koppijn. Ik besloot ondanks de donderwolken naar het station te lopen om even wat frisse lucht te krijgen.

Een collega vroeg even tussen neus en lippen door of ik binnenkort op haar katten wil passen en dat bleek perfect in mijn planning te passen. In Mei ben ik dan ook in Amsterdam te vinden. 

In mijn wandeltocht naar het station, liep ik langs een poke perfect en kon ik mooi mijn favoriete poke bowl halen.
Ik was onderweg naar de borrel voor Grasnapolsky medewerkers! We deden kutzooibingoen het was gewoon een feestje om elkaar weer te zien.
Ik had nog steeds knallende hoofdpijn dus ik taaide vroeg af. Wel blij met de Grasnapolsky fthermosles die ik nog kon kopen!
Ik deed nog even gauw mee met bellenblazen in de photobooth en ben er toen snel tussenuit gepiept. 

Donderdag

Tibbe vond de furby heel interessant die mijn nichtje had gevonden.
Hier was ik onderweg naar Arnhem, lekker met een kopje thee in de trein. De hoofdpijn was nog aanwezig, ik begon me sowieso steeds beroerder te voelen. Alle stress van het verhuizen begon toch merkbaar te worden. 
Na een lange dag werken voor Hoogte80 liep ik iets voor 6 weer naar het station.
Eenmaal thuis kwam Tibbe zowaar op schoot zitten toen ik op de bank lag met een dekentje. Of naja, hij bleef zitten toen mijn moeder hem daar neerzette.
Ik maakte lekker een kop thee voor mijzelf en OPickwick stelde mij een interessante vraag, warop iedereen het antwoord wel weet.

Vrijdag

De ouders vertreokken op vakantie en daarmee zag de kapstok er opeens wel heel leeg uit.
Ondertussen voelde ik me nog beroerder door een sinusontsteking en lag ik lekker de hele dag op de bank te werken. Ik heb best wat achter de schermen gedaan aan mijn websites, veel op Pinterest gedaan en klaar gezet voor de komende maanden. Daarna ben ik verder gegaan met de DVDbox van Veronica Mars.
Tibbe heeft lekker de hele dag naast me in zijn bakje gelegen. 

Zaterdag

Ik ben zaterdag nog even naar buiten geweest om boodschappen te doen, maar verder heb ik de hele dag achter de laptop gezeten. Ik heb de structuur van mijn e-book omgegooid. Ik wist opeens hoe het wel moest. Dit betekend wel veel extra tijd die ik ga nodig hebben voor mijn e-book. Maar het begint wel echt mooi te worden!
Tibbe kroop nu alweer voor de tweede dag op rij bij me op schoot, helemaal uit zichzelf. Hij vindt het ook heel leuk om naar Veronica Mars te kijken. Vlak na deze foto was hij alweer weg, het is toch nog iets te onwennig bij mij op schoot. Een half uur later kwam hij binnengelopen met een muis, blijkt Tibbe me toch te waarderen.

Ondanks dat het eigenlijk een gemiddelde week qua afspraken en drukte was, voelt het alsof ik een hele vermoeiende week gehad heb. Alle verhuisstress kwam eruit en dat is lichamelijk te merken.

Komende week heb ik weer een gemiddelde week, festivalwerk en afspraken. Ik hoop vooral lekker verder te kunnen gaan met mijn e-book!

One thought to “Weekoverzicht #24: het begin van het nomade bestaan”

Laat een reactie achter