Weekoverzicht 23

Weekoverzicht #23: weg opbrekingen, de verhuizing en het e-book.

Weekoverzicht 23

Het was een drukke week, want mijn huisje moest echt leeg worden. Ondertussen wilde ik ook nog wat werk verzetten en had ik de nodige afspraken staan. Ik was druk bezig met het vormgeven van mijn e-book en werkte op een heel leuk feestje in de garderobe. Kijk je mee met mijn weekoverzicht?

Zondag

Zondagochtend begon met een ritje naar mijn oude huis. Ik had dit weekend mijn hele inboedel op Gratis af te halen in Utrecht staan en ik had een appje van mijn oudhuisgenoot gekregen. Ze wilde graag een ladeblokje wat perfect in de keuken paste hebben. Hij was te zwaar om op de fiets mee te nemen, dus ik bracht hem met de auto langs. Het was zo leuk om weer in mijn oude huis te zijn, de plek waar ik toch 6 jaar gewoond heb. Toen ik binnenstapte, was de gang nog precies hetzelfde als hoe ik het had achtergelaten. 
Ik besloot mijn bed alvast uit elkaar te halen en daarmee begonnen ook de twijfels of ik mijn bed niet moest opslaan. Het is eigenlijk zonde om een goed bed weg te doen, wanneer er niks mis mee is. Sinds deze dag slaap ik dus met de lattenbodems op de grond. Niks mis mee.
Al vanaf ik in dit huis kwam wonen, stond er een grote garderobekast in de woonkamer. Ideaal om heel veel spullen in kwijt te kunnen. Hij werd opgehaald door iemand die hem graag wilde hebben. Ik realiseerde me daarna pas hoeveel ruimte deze kast eigenlijk innam. De grote leegte die deze kast naliet, kon ik perfect opvullen met mijn racefiets.

Maandag

Het is pas een week dat Daan niet meer bij mij woont. Ik denk dat ik dat moeilijk vind dan zijzelf. Ik ging op bezoek en merkte dat Daan nog wel een beetje boos op me was.
Ze weigerde de slaapkamer uit te komen en wilde eigenlijk ook niet onder het bed vandaan komen. Ik merkte wel dat ze enorm op mijn stem reageert en elke keer in twijfel is als ze me hoort. 
Na een tijdje was ze op het bed gaan liggen, maar ze dacht nog steeds ‘wat moet je van me?’
Maar gelukkig, na een tijdsbestek van 2 uur was ze toch wel ontdooit en bleef ze me kopjes geven. De wijze les is eigenlijk dat ik haar nooit mag storen in haar ochtendslaapje.
Ik kon Daan makkelijk gaan knuffelen omdat ik de auto nog had. Deze moest ik maandag weer terug brengen en daarom kon ik nog even met Tibbe kroelen.
Maandagavond besloot ik impulsief dat er weer een stuk van mijn haar af moest. Het was door al het verven in september best wel dood geworden. Het bijpunten van 2 weken geleden, had niet heel veel effect gehad. Dus ik besloot er nog een behoorlijk stuk af te halen.
Er is weer best een stuk af, al valt dat in de lengte niet heel erg op. Het grootste verschil is dat ik weer enorme laagjes erin heb zitten. Vooral aan de voorkant is dat zichtbaar. Ik ben zeer tevreden, dit ga ik zeker vaker doen.

Dinsdag

Ik stond dinsdagochtend lekker vroeg op om nog snel het boek Je moet (bijna) niks van Lianne Keemink uit te lezen. Deze moest ik namelijk vandaag weeer inleveren bij de bieb. Het is een heerlijk boek wat lekker wegleest en een mooie reminder is wanneer je vaker zelfhulp boeken leest.
Vervolgens ging ik door naar het Stadskantoor om mijn nieuwe rijbewijs op te halen. Ik kan er de komende jaren weer tegenaan.
De rest van de dag zat ik samen met Nynke te werken bij Karibu. Een heerlijke plek waar je kan zitten werken, mits je achter de plantenmuur gaat zitten. Dat zijn namelijk de plekken als je met je laptop wilt werken. Het is een streng beleid, maar vervolgens mag je er de hele dag zitten en hoef je niet zo veel te bestellen.

Woensdag

Woensdag had ik een werkplek geregeld via Seats2Meet en liep ik richting mijn werkplek. Deze muurschildering van Jan de Man was de afgelopen dagen al vaak voorbij gekomen op social media en zit om de hoek bij mijn huis. Dit was een mooie gelegenheid om hem even van dichtbij te bewonderen. 
Ik ging weer eens bij de Social Impact Factory zitten, lekker centraal gelegen bij het station. Het is een fijne plek met veel licht en je kan de hele dag gratis koffie pakken. Ideaal toch?
Ik werkte daar weer verder aan mijn e-book. Ik schrijf vanuit Geld verdienen met Pinterest een e-book over affiliate marketing op Pinterest.
Toen ik klaar was met werken bij Seats 2 Meet kreeg ik een appje van mijn vader. De straat ging vrijdagochtend open en we moesten dus daarvoor nog verhuizen. Mijn planning volledig in de soep. Ik besloot eten te laten bezorgen en snel verder te gaan met mijn spullen inpakken.
Toen mijn ouders kwamen om spullen op de halen, stond mijn huis helemaal in dozen klaar. Met een goeie verdeling: links ging naar mijn ouders, rechts naar de kringloop en alles bij het raam naar het grof vuil.

Donderdag

Donderdag moest ik voor 8 uur ‘s ochtends het grof vuil buiten hebben staan. Ze konden tussen 8 en 16u komen en waren er natuurlijk al voor 9en! Vervolgens kwam ook nog de kringloop langs en die namen niet alles mee wat ik voor hen had klaargezet. Mijn hele planning nog een keer in de soep.
Ik ging naar mijn ouders om mijn spullen uit de auto te laden en alles een plekje te geven. Er lag al een hoop asfalt langs de straat. Dat zag er precies hetzelfde uit als ik me voelde. 
Na alles uitpakken en nog even met mijn nichtje spelen, was het tijd om naar Amsterdam te gaan. Naar het optreden van KT Tunstall in Paradiso. Elk concert van KT is altijd een feestje, ik zal er dan ook altijd heen gaan als ze in NL speelt en ik er ook ben.

Vrijdag

Vrijdag werd ik wakker in Amsterdam, ik moest deze avond werken in Amsterdam, dus was het logisch om daar te blijven slapen. Ik kon weer bij mijn oom terecht en heb daar heerlijk de middag zitten werken. Ik realiseerde me dat ik nog geen resultaat van mijn haar had laten zien.
Ik moest nog even een boodschap doen en besloot even langs het Flevopark te fietsen. Wat is het daar toch mooi!
Mijn oom heeft al een aantal jaar zijn racefiets ongebruikt in de berging staan. Ik besloot te banden op te pompen om te kijken of deze het nog deden. Nu maar afwachten of ze vol blijven of langzaam leeg lopen. Binnenkort dus ook maar eens een rondje erop fietsen.
‘s Avonds moest ik werken als garderobe meisje bij het Cineville 10 jaar feestje. Het thema was Grand Hotel Budapest, wat een heerlijk thema.

Zaterdag

Na een korte nacht (5 uur!) was het tijd om terug te gaan naar Utrecht om de laatste loodjes van mijn huisoplevering te doen. Ik ging bij mijn ouders de auto halen en deed ondertussen de Nijntje Doe Boek quest. We móesten dit boekje vinden voor mijn nichtje.
In mijn huis moest ik nog de bank, de stoel en een kast kwijt raken. De kringloop wilde ze niet meenemen en elke keer is het gedoe wanneer ik een afspraak heb via Marktplaats. Vandaag had ik wéér een no show. Ik werd er een beetje moedeloos van en maakte een plan om het allemaal naar de stort te lopen (!!). Ik moest op zondag al deze spullen nog kwijtraken én alles schoonmaken, dat zag ik niet echt meer zitten.
Ik besloot een pizza te halen om mijzelf even te trakteren. Het laatste (avond)maal in mijn stekkie. Dat waren de laatste loodjes in mijn huisje.
Bij mijn ouders aangekomen keek ik samen met mijn vader naar The Grand Hotel Budapest, geinspireerd door het feestje en het feit dat hij die avond ervoor op televisie was geweest. Wat blijft het toch een heerlijke film. Na de film vroeg naar bed, want zondag had ik nog een hoop te doen in mijn huisje.

Volgende week zal je zien hoe ik mijn huisje heb opgeleverd en hoe de eerste week als nomade me bevalt. 

Tot volgende week!

6 thoughts to “Weekoverzicht #23: weg opbrekingen, de verhuizing en het e-book.”

    1. haha wat een cliffhanger he? Hoe het is opgelost zien we volgende week 😉 Maar nee, op de valreep had ik gelukkig iemand die hem alsnog kwam halen. Anders lagen de hondjes al klaar om hem mee naar het afvalscheidingsstation te brengen!

  1. Balen datje planning een paar keer omgegooid moest worden, maar je lijkt er nog redelijk kalm onder, gelukkig. Ik had vorige week mijn bank tafel en stoelen op MP gezet. De biedingen waren laag, de mensen waren bot. Ik was heel blij toen bleek dat mijn overbuurjongen interesse had. Ben je nu van je bank af?

    1. Het helpt wel dat ik de helft van dit weekoverzicht maakte, terwijl ik al wist dat het gelukt was 😉 Dat maakte me een hoop rustiger. Ik heb in de afgelopen week wel een aantal tranen gelaten van frustratie. Kwam inderdaad vooral door al het Marktplaats gedoe, wat ben ik blij dat ik daar nu helemaal vanaf ben! De bank is uiteindelijk gelukkig nog opgehaald, dat scheelt een hoop! Fijn dat het bij jou ook met de buurjongen opgelost kon worden. Lukt het bij jou een beetje met leeghalen?

      1. Kan ik me voorstellen. Alles jn combinatie met je vertrouwde plek leeghalen is toch best pittig. Al mijn grote meubels worden overgenomen, dus ik hoef nog vooral kleinere dingen in te pakken. Succes met je laatste dingen regelen!

Laat een reactie achter