Weekoverzicht #96: suppen in de Utrechtse binnenstad

door | aug 24, 2020 | Persoonlijk | 2 reacties

Weekoverzicht #96: suppen in de Utrechtse binnenstad

Dit wasde week waarin ik eindelijk een sup tocht ging maken die al een tijdje op mijn wishlist stond, ik ging namelijk suppen door de Utrechtse binnenstad. Het was een tocht van 16 kilometer omdat mijn oppashuis zich niet vlak langs het water bevond. En het water dat dichtbij was, alleen met een omweg aan de utrechtse grachten is verbonden. Het was een intense suptocht, maar ook een enorm mooie.

Verder werkte ik de hele week aan mijn coachingsbusiness en kocht ik een cursus over money mindset. Daar leer je meer over in dit weekoverzicht.

Maandag

wakker worden op mooie locatie

Het vorige weekoverzicht eindigde met het feit dat ik een tent had neergezet op een plek. De volgende ochtend werd ik dan ook wekker op deze mooie plek. De ochtend begon wat mistig, maar trok al gauw open. Heerlijk rustgevend om in een tent op zo een locatie wakker te mogen worden.

Het was een heerlijk rustige dag waarop niks hoefde. Ik moest alleen nog even naar huis rijden. Heel fijn om een dag met complete rust te hebben.

Dinsdag

thuiswerken en poes knuffelen

Het was een thuiswerkdag, waarop ik voor het eerst in een aantal dagen weer achter mijn laptop zat. Een ideale dag om allerlei kleine taakjes te doen waar ik al een tijdje tegenop zag. Ik heb mijzelf deze dag beheerder af gemaakt van alle facebookgroepen waar ik vanuit mijn festivalwerk aan verbonden was. Dit stelde ik al een lange tijd voor me uit. Ik kon mijzelf namelijk niet verwijderen als beheerder omdat ik mijn facebook wachtwoord niet meer uit mijn hoofd wist. Deze dag nam ik eindelijk de tijd om even in mijn passwoorden kluis te zoeken naar het juiste wachtwoord. Eindelijk zijn nu ook écht de laatste loodjes van het festivalwerk afgerond.

Woensdag

Booijmans in Ahoy

Na de wekelijkse skypecall, kwamen mijn ouders mij ophalen, we gingen namelijk naar de Booijmans expositie in Ahoy. Daar was een expositie die is ontstaan tijdens de corona crisis. Doordat de musea lange tijd niet mochten ontvangen (en Booijmans eigenlijk sowieso dicht is ivm verbouwing) en ook Ahoy leeg stond door de corona maatregelen, is er een tentoonstelling ontstaan.

In hal 1 van Ahoy kon je met een elektrische auto rondrijden langs een expositie. Deze hal stond vol met video, lichtinstallaties en sculpturen. Wanneer je zelf geen elektrische auto had, kon je gratis gebruik maken van verschillende auto’s. Mijn ouders en ik vonden het juist wel tof om met onze eigen auto daarheen te gaan. Het was een bijzondere ervaring om met zijn allen rond te rijden in Ahoy om kunst te kijken.

ingeschreven voor de cursus

Na de expositie met mijn ouders, moest ik weer naar huis fietsen. Het was een heerlijk zonnige dag, waardoor ik nog even langs het water in de stad ben gaan zitten. Terwijl ik daar zat, keek ik een aantal instagram stories. Daar besloot ik om mee te gaan doen met de cursus Moneyfesteren kun je leren. Deze cursus van Willemijn Welten gaat over jouw Money Mindset. Vandaag is de laatste dag dat je je kunt aanmelden voor de cursus.

Donderdag

werken bij het Huis

Deze dag had ik afgesproken met Marjolein om te gaan werken bij Het Huis. De eerste keer dat ik van huis vertrok, was ik gehaast en een uur te vroeg. Daarna kon ik gelukkig op uitgerust vertrekken en was ik alsnog iets aan de vroege kant. We hebben een heerlijke productieve dag gehad bij het Huis. Bij het afrekenen werd ons nog verteld dat het de laatste week was dat je kon flexwerken bij het huis. Ze gaan zich meer richten op de verhuur, zodat ze zich nog beter aan de corona maatregelen kunnen houden. Zoals het werd uitgelegd klonk het heel erg logisch. Wel jammer, want het Huis is een heerlijke werkplek.

Vrijdag

suppen in de utrechtse binnenstad

Op Donderdagavond bleek dat dit nog de enige écht mooie dag van de week en waarschijnlijk de rest van de maand zou worden. Ik besloot dan ook om het water op te gaan met mijn supboard. Deze stond tenslotte nog in de gang en daar wil ik wel gebruik van maken. Ik besloot om deze keer te gaan suppen door de Utrechtse binnenstad. De Utrechtse grachten lenen zich er uitstekend voor. Het nadeel van het water op gaan op een mooie dag, is dat het heel druk is met andere bootjes, waar niet iedereen even vaardig is met zijn vaartuig. Elke keer op het water zie ik weer bizarre dingen gebeuren. Dit was de reden waarom ik tot nu toe nog niet eerder de gracht op gegaan was.

Het nadeel was dat ik vanaf mijn oppashuis nog best ver van de stad afzat. Om te gaan suppen in de Utrechtse binnenstad, moest ik eerst het Merwedekanaal af om via de jutfaseweg bij de grachten te komen. In totaal werd mijn tocht 16 kilomter. Ik had best grote stukken wind tegen, dus het was best een beproeving.

Ik had geluk dat mijn zusje ongeveer halverwege te hulp schoot door mijn waterflessen te komen vullen.

Zaterdag

uitrusten na het suppen

De dag na zo een lange suptocht kan ik écht niks inplannen. De spierpijn was veel minder doordat ik nu een betere peddel heb, maar het is alsnog een enorme slag op mijn lichaam. Daarom besloot ik de hele dag niks te doen en te gaan puzzelen. De poes genoot van alle aandacht, maar wilde ook tijdens het puzzelen blijven knuffelen.

Zondag

klaar met puzzelen

Dit was wederom een dag dat ik niks had ingepland. Mijn dag bestond uit een beetje plannen in mijn bullet journal, knuffelen met de poes en de puzzel afronden. Ik had dit weekend ook een Patrick Dempsey televisie avond. Ik begon met de laatste afleveringen van Devils (op Videland) en ging daarna verder met The Truth about the Harry Quebert Affair, ook op Videoland. Beide zijn aanraders!

De komende week zit ik voor het laatst in mijn huisje in Utrecht, daarna verhuis ik naar Hilversum. Ook heb ik deze week een volle agenda met betrekking tot mijn coachingsbusiness.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Fearless Adventure Podcast

Koffie drinken?

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Anderen lezen:

Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De Beste tips om te Ontspullen
3 IJslandse series op Netflix
Habit Tracker + printable
Geld verdienen met Pinterest
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Bezoek mijn andere blog

Geld Verdienen met Pinnen

Other Language?2 Reacties

 1. Angélica

  Ik wilde bijna zeggen ‘jij staat ook nooit stil he!’ maar toen zag ik gelukkig je weekend 😉 Maar toch, je bent en blijft een bezig bijtje. 16km suppen… respect hoor wow!

  Antwoord
  • Veerlez

   haha jouw reacties op mijn weekoverzichten zorgt er wel voor dat ik weet hoe hard ik werk en dat ik ook zeker af en toe even down time mag hebben 🙂

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #97: in elke stad een ander katje - […] dag zat ik nog steeds een beetje in de funk van afgelopen weekend. De uitputting van het suppen zat…

Laat een reactie achter