Weekoverzicht #9: een ijsje, een ree en volop genieten

door | sep 11, 2016 | Persoonlijk | 4 reacties

weekoverzicht9
Dit was een geweldige week om buiten door te brengen. Heb jij ook zo kunnen genieten van het mooie weer? Ik in ieder geval wel! Ik heb deze week zeker niet stil gezeten. Ik heb een wandeling gemaakt, gezwommen in de Maarseveense Plassen en een behoorlijk interessante documentaire gekeken. Kijk je mee naar mijn weekoverzicht?

Hoogtepunten

Zondag was ik naar de spelletjesmiddag bij KoffieLeute Brauhaus. Ik noemde het al in mijn 31 dingen update, het is de plek om nieuwe spelletjes te leren spelen. Er is vanuit Subcultures iemand bij die de spelen uitlegt! Op de foto staan Hive, een soort schaak met insecten en links Fluxx de Firefly editie!

Op maandag ging ik met een vriend wandelen, heerlijk even wandelen en goede gesprekken voeren. We zagen ook nog een ree staan. Een mooie herinnering om altijd om je heen te blijven kijken.


Zie je hem? Kijk anders hier voor de uitvergroting.

Later die week liep ik samen met mijn moeder door Bilthoven heen en zag ik in een leegstaande winkel nog een restant van deBeschaving promotie liggen. Dat vind ik dan wel weer heel mooi om weer tegen te komen, een aantal maanden verder.

Ik geniet de laatste weken enorm van alle fietstochtjes die ik maak. Dit keer fietste ik vanaf mijn ouders huis naar mijn huis, lekker op een slakkentempo, slippers aan het stuur, blotte voeten op de trappers. Dat is toch genieten?

Genieten was sowieso wel het thema van deze week. Donderdag was echt een optimale geniet dag. Heerlijk chillen langs de waterkant bij de Maarseveense Plassen. Het zonnetje op mijn huid, druifjes, boek erbij, af en toe een ijsje. En af en toe een plons in het water. Zo mag de komende week ook worden!

Had ik al gezegd dat ik zo kan genieten van dit zonnige weer? Benen in de zon, gedachten op nul en eindeloos over het water kijken. Zucht.

Met dit warme weer probeer ik zoveel mogelijk buiten te zijn, maar dat hadden jullie vast wel door. Dat kan haast niet anders als je bovenstaande foto’s hebt bekeken. Daan vindt het niet zo fijn dat ik zoveel buiten ben en koestert de momenten dat ik thuis ben enorm. Ze komt dan ook vaak hinderlijk voor mijn laptop zitten. Nu ligt ze, terwijl ik dit in bed lig te typen, tegen mijn been aan.

Focus van de week

Deze week stond in het teken van flow. Ik volg de weg die mijn gevoel me geeft, ik doe waar ik op dat moment zin in heb. Deze week bestond uit veel ontspannen momenten. Ontspannen tijdens een fijne wandeling, chillen bij het water, weer 45 km fietsen op een dag of een boek lezen in het park. Ik mocht deze week gewoon genieten van de vakantie die ik heb. Het is zo mooi dat precies nu ik vrij heb, de zomerse zonnige dagen daar opeens zijn. Die dagen waar ik al maanden zo naar verlang. Daarom mag ik nu even ontspannen en hoef ik nog niet te focussen op de toekomst. Ik mag meegaan met de flow.

Realisatie van de week

Iedereen kijkt vanuit zijn eigen referentiekader. Niet iedereen begrijpt dat ik momenteel echt even de tijd nodig heb om thuis te zitten en me te focussen op wat ik wil. Het kan ook lastig zijn om te begrijpen dat ik er voor kies om nu even geen werk te hebben. De reactie van mensen komt voort uit hun eigen referentiekader, hun eigen angsten of verwachtingen die ze voor jou hebben. Niet iedereen hoeft op één zelfde golflengte te zitten.

Hoe gaat het met The Journey?

De hele week had ik allerlei plannen. Ik wilde in November naar IJsland en dan naar San Francisco en Yellowstone. Maar toen bleek het in november niet zo mooi weer te zijn in Yellowstone. Vervolgens wilde ik meteen maar nu naar IJsland, want de tickets waren voor deze week ook niet zo duur, maar het is daar maar 12 graden en hier 30, dus dan blijf ik liever nog even hier. Ik wilde op surfkamp, maar dat sloot net niet meer aan bij mijn agenda voor de komende week. Ik wilde van de week naar Londen voor de meetup met Jess Lively, maar blijkt dat ze volgende week een meetup in Amsterdam heeft. Dus dan voelt Londen een beetje overdreven.

Ik wil vooral heel graag weg, op reis, maar iets zegt mij dat ik nu nog maar even hier moet blijven. Ik maak in ieder geval geen overhaaste beslissing, ik wacht tot mijn intuïtie echt ja zegt.

Inspirerende documentaire

Ik wilde nog een documentaire kijken omdat dat ‘moest’ voor mijn 31 dingen lijst. En dit is dan precies waarom ik deze lijst heb gemaakt. Ik doe dingen die ik anders wellicht niet zou doen. Ik zou deze docu misschien niet zo snel hebben aangezet. Ik keek door het lijstje en Tony Robbins sprong er meteen tussen uit. Ik heb zijn naam al verschillende keren gehoord in andere masterclasses of podcasts. Ik wist niet zo goed wat ik er van moest verwachten, ik ging er zonder oordeel in. En ik moest al bij de eerste minuut huilen. Het raakte me, kijk maar naar de trailer.

Het gaat, wat mij betreft, om puurheid. De verhalen raken je, je staat stil bij je eigen leven. Het leert je dingen en motiveert je om je leven aan te pakken. Het zorgt ervoor dat ik in de komende dagen nog duidelijker aan mijn gameplan wil gaan zitten!

Favoriete quote

Weten en niet doen, is niet weten

– Stephen Covey

Een quote die motiveert om niet alleen allemaal kennis op te doen over hoe ik mijn leven wil aanpakken, maar om die kennis ook om te zetten in actie. Want dat, dat is momenteel mijn valkuil.

Dat was mijn week, ik hoop dat je er van hebben genoten. En dat je maar net zo een fijne week hebt gehad als ik! Vertel me, hoe was je week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Maandoverzicht van oktober 2022
Suppen in de winter
Beste tips voor roze haar
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
9 boeken voor een betere money mindset

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. sannedelafosse

  Veerle! Wat super goed en fijn dat je zo geniet van je vakantie zeg, en wat mooi ook dat je zo mee gaat in de flow en doet wat je gevoel je zegt.
  En ahhhhhh haha af en toe een plons in het water, wat heerlijk zeg.
  Geniet ervan, aankomende week wordt het weer zo mooi geloof ik (heb je dan nog vakantie?)
  Liefs

  Antwoord
  • Veerlez

   Het is heerlijk om op dit moment zo vrij te zijn en vooral nu met dit weer! Ik heb eigenlijk non stop vakantie omdat ik nu geen werk meer heb. Maar ik mag van mijzelf komende week nog écht genieten en me nergens zorgen over maken, werken komt daarna wel weer! Geniet jij ook nog maar van je vakantie! En als je naar Utrecht komt, laat het maar weten, ik heb alle tijd 😉
   Liefs

   Antwoord
 2. gerhildemaakt

  Spelletjes spelen, wandelen, ijsjes eten, heerlijk! Mijn vakantie is net begonnen. We gaan vooral in het huis werken (verbouwingen), maar ik wil toch ook een beetje van het goede weer genieten eigenlijk.

  Antwoord
  • Veerlez

   Ga inderdaad lekker genieten , las anders één uur per dag in waarop je niet met het huis bezig mag zijn, maar tijd hebt om te genieten! Een ochtend wandeling of juist een avond wandeling. En het huis verbouwen zorgt op de lange termijn ook voor genieten, wellicht met nog ook fijne momenten tijdens het verbouwen! Geniet van al het moois!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. September maandoverzicht - […] heerlijk ontspannen wandelen met een vriend bij Landgoed Sandwijck en Landgoed Beerschoten. In het weekoverzicht van die week kon…
 2. 31 things before i turned 31 - […] Ik heb ze in verschillende posts genoemd. Drie documentaires voor een lach en een traan & weekoverzicht 9. Conclusie:…

Laat een reactie achter