Weekoverzicht #8: focus, inzichten en een museum

weekoverzicht8
Het was wel weer eens tijd voor een weekoverzicht. Maar wel een weekoverzicht in de nieuwe stijl. Ik schreef in mijn post Toekomstdromen | The Journey dat ik mijn progress wilde vastleggen. Dat leek mij niet beter te kunnen dan in een weekoverzicht. Kijk je mee wat deze week mij gebracht heeft?

Het gaat nog even zoeken zijn naar een geschikte manier om mijn week gecombineerd met mijn proces weer te geven. Deze week wil ik een korte schets van mijn week laten zien. Je ziet een klein gedeelte in foto’s, maar leest vooral de lessen die ik deze week heb geleerd. De realisaties die mijn ogen deden openen.

Hoogtepunten


Het was nog even mooi weer, dus ik ging chillen bij het water en Pokémons vangen met mijn zusje. Ze vond 20 euro op straat en daarom besloten we pizza te gaan eten. Ik heb de neiging om wanneer ik ga eten, mijn haar vast te doen. Ken je dat? Over het algemeen is het heel praktisch om dat te doen, maar als er een foto van je wordt gemaakt, is het niet zo flatteus.

Met het mooie weer ben ik ook even naar mijn ouders gefietst om met Tibbe te knuffelen. Hij had me blijkbaar gemist, want hij kwam gezellige kroelen en dat doet hij anders nooit.


Ik kwam er bij toeval achter dat er een Constant tentoonstelling in het Cobra Museum was, deze tentoonstelling is maar tot 25 september. Genoeg reden dus om te zorgen dat ik er meteen heen ging. Het blijkt een samenwerking te zijn met het Gemeentemuseum in Den Haag. Daar wil ik dus ook nog heen voor 25 september! Ik ben al jaren fan van Constant. Ik kan niet zo goed omschrijven hoe het komt, maar zijn (vooral latere werken) raken me enorm. Ik heb altijd een verbondenheid gevoeld met zijn werken.


Het werd dan ook een leuk geintje om de foto’s die bij de werken stonden, na te maken. Deze foto van Aldo van Eyck bij het werk dat hij samen met Constant heeft gemaakt. Het is nu na gebouwd in het Cobra museum! Zeer indrukwekkend


En dit is Constant bij zijn werk wat hij gemaakt heeft in de periode dat hij geïnspireerd werd door Mondriaan.

Focus van de week

Ik zag vorige week een stukje van de musical Rent op de Uitmarkt. Ik had eigenlijk niet verwacht dat een musical zo bij me binnen kon komen, maar het blijft al de hele week door mijn hoofd heen schieten. Het liedje wat bleef hangen ging over dat je vandaag leeft. En dat vat zo mooi samen waar ik al tijden tegen aan loop, ik blijf dingen uitstellen. Ik heb al sinds 2005 op mijn bucketlist staan dat ik naar Amsterdam wil fietsen, het heeft 11 jaar geduurd voor ik dit gewoon heb gedaan. Ik heb nooit de stappen ondernomen om dit eerder te doen. Ik dacht altijd ‘dat komt later wel’ maar als je dat bij alles denkt, dan gebeurt er dus niks. Dus, je leeft vandaag. Voer alles zo snel mogelijk uit, onderneem de stappen om het te doen.

Realisatie van de week

Hoe vaker je iets doet, hoe normaler het wordt. Je went aan iets hoe vaker je het doet. Neem nou weer het fiets voorbeeld. De eerste keer was het nog heel spannend om die lange fietstocht te gaan doen. Op de terug weg was het al veel minder spannend. En nadat ik het stuk 2 keer gefietst heb, voelt het opeens heel normaal om te denken ‘zal ik anders even naar Amsterdam fietsen?’ Je maakt een nieuwe nulmeting. Hoe langer je iets uit stelt, hoe enger het wordt. Hoe vaker je iets doet, hoe normaler het wordt. Dus waarom maken wij het onszelf zo verdomd moeilijk?

Hoe gaat het met The Journey?

Het is oké om nu niet te weten wat er gaat komen. Anderen snappen het niet, of willen weten hoe mijn agenda eruit ziet. Maar voor mij is het nu nog niet de tijd om een beslissing te maken. Ik weet nog niet of ik werk wil zoeken of een ticket wil boeken. Ik weet het vanzelf als de tijd daarvoor rijp is.

Inspirerende posts

 • Melle herinnert ons eraan dat je je succes zelf maakt en ook de kleine dingen succesvol kan zijn. Ze geeft ons meteen een opdracht om hier goed over na te denken.
 • Ik ontdekte dit blog van Mylene via Melle, en wat schrijft zij fijn. Ze heeft het over verschil tussen niet gelukkig en ongelukkig zijn. Goede stof om over na te denken.
 • Sabine geeft een mooi beeld van hoe bulletjournalling eruit kan zien! Dit is een techniek die mij erg veel overzicht geeft.

Favoriete quote

Do you give up what you want most for what you want now?

En daarmee zijn we alweer aan het einde gekomen van deze week. Hoe is jou week verlopen?

8 thoughts to “Weekoverzicht #8: focus, inzichten en een museum”

 1. Wat een leuk weekoverzicht! Het inzicht vind ik ook echt heel mooi. Helemaal waar. Ik kan daar soms ook zo tegenop hikken en als je het dan eenmaal doet is het helemaal niet erg. Goede reminder 🙂 En dankjewel voor de vermelding! Zo leuk dat ik je op die manier kan inspireren 🙂

  1. Dankje, ik vond het wel spannend om een weekoverzicht op deze manier te doen! En fijn om te lezen dat ik jou daar ook weer net even iets bewuster mee maak! Laten we elkaar op deze manier blijven prikkelen 🙂

 2. Ha, wat leuk om al die Cobra-foto’s na te kunnen maken 🙂 En moooooi he, Sabine’s bujo.
  Ik ben benieuwd wat er allemaal op je af gaat komen de komende maanden, waar je eindigt enzo. Maar ben ervan overtuigd dat het alleen maar fijn gaat worden 🙂

  1. Ik wil wel vaker dat soort foto’s namaken, dit was echt een impuls, waardoor de uitvoering wellicht beter had gekund, maar het was zeker leuk!
   Jou bujo is ook zo mooi hoor, met je handschrift en waterdruppels etc 🙂 Ik vind mijne weer veels te slordig haha

   & het gaat een mooi proces worden en ik ga jou daar gewoon lekker in meenemen 😉 We gaan leuke maanden tegemoet!

  1. Dat zou je zeggen he? Helaas viel de pizza een beetje tegen, maar we zouden eigenlijk niet samen eten, dus doordat we de 20 euro vonden, hadden we opeens samen gezelligheid. Dus dat de pizza niet zo lekker was, dat was bijzaak 🙂

Laat een reactie achter