Weekoverzicht #66: kippen voeren en tochten lopen

Weekoverzicht #66: kippen voeren en tochten lopen

Weekoverzicht #66: kippen voeren en tochten lopen

Deze week begon in het zonnige zuiden terwijl ik een weekendje vrij had. Vanuit daar trok ik naar de stad in het noorden, waar het weer beduidend slechter was. Gelukkig klaarde het in de loop van de week weer op en was het een zonnige dag toen we naar Roque Nublo gingen lopen.

Zondag

Halverwege mijn ontbijt dienst mocht ik weg, omdat ik had geregeld dat mijn collega’s mijn dienst zouden overnemen. Ik kon namelijk een lift krijgen van mijn twee Deense vrienden.
Ik zat achterin met mijn glittertrui en elke keer als er zon in de auto scheen, veranderde de auto in één grote disco. Overal was gekleurde reflectie (Marlou, jij zou dit fantastisch vinden!)

De jongens brachten me naar Mogán, waar ik de bus nam naar Puerto de Mogán. Daar haalde Hannah en Kadin me op met de auto. We hadden namelijk overnachting in Puerto Rico geboekt, zij waren daar al een nacht, ik bleef één nacht achter op de Finca, omdat ik de ontbijt dienst had.

Nadat ze me hadden opgepikt, gingen we meteen naar het strand.
Daar had ik deze fluffy vriend!
We sliepen in een één kamer appartement met zijn 5en. We zijn ten slotte toch allemaal gewend om een kamer met anderen te delen.

Puerto Rice is echt een resort plek, niet een plek waar ik nog een keer naar toe zou gaan.

Maandag

Maandag reden we via Maspalomas omdat we Jack daar moesten afzetten, die moest namelijk weer terug naar Finca om het avondeten voor te bereiden. Vanaf Maspalomas gaat er een bus waarmee je nog net op tijd kan komen. We lunchten langs het strand bij de palmbomen.
Het weer in Maspalomas was nog oké, maar het werd al bewolkter, voor deze dagen was namelijk slecht weer voorspeld. Het waren niet de allerbeste dagen om vrij te hebben!
Toen we de huurauto hadden terug gebracht en Hannah op de airport bleef, vertrok ik met Kadin en Adrien naar Tropical Hostel in Las Palmas. Daar was ik nog niet eerder geweest en het hostel beviel me enorm.
Ze hebben een hele ruime keuken en daarmee is alles ook erg georganiseerd. Iedereen krijgt zijn eigen bak waar hij of zij eten in kan doen. Ook in de koelkast heb je je eigen bak, wat ervoor zorgt dat je je eten nooit kwijt raakt, dat is wel een dingetje in een hostel!
Ik had een tijdje op het balkon van Tropical gezeten, tot ik ging eten. De rest deed mee met het diner van het hostel, ik besloot weer naar Mr Kale te gaan en een boekje te lezen tijdens het eten.

Dinsdag

Het was een koude dag, dus ik had niet echt zin om naar het strand te gaan. Adrien stelde voor om een work out te doen, dus dat deden we. 5 km hardlopen en daarna nog allerlei oefeningen en weer terug lopen.
Hier was de rest een oefening aan het doen, ik kon die niet doen omdat we niet genoeg stokken/elastieken hadden, dus ik deed hem daarna.
In de avond gingen we met een groepje weer naar Mr Kale.
Daar stond dit op de kaart, ik heb toch het idee dat ze iets anders bedoelen.

Woensdag

Ik stond woensdagochtend weer vroeg op om richting Finca te gaan, daardoor had ik de hele keuken voor mijzelf.
Ik nam de bus naar Cruz de Tejeda en moest vanaf daar een half uur naar beneden lopen.
De wandelpaden staan over het algemeen heel erg goed aangegeven!
Eenmaal ‘thuis’ konden we weer lekker voor de kippen zorgen! Het is elke keer zo genieten om de kippen achter je aan te hebben lopen.
Er was weer een mooie zonsondergang, ik vraag me af of ik hier ooit klaar mee kan zijn.

Donderdag

Donderdagochtend had ik de ontbijt dienst en daarmee was ik de rest van de dag vrij. Het was een enorme koude dag, wat er in resulteerde dat ik de hele dag bij de haard heb gezeten, in een dekentje gewikkeld.
Tussendoor had ik nog een perencake gebakken, maar die was een beetje tegen gevallen.
Ik had het geluk dat mijn collega’s er de hele dag voorhebben gezorgd dat de open haard bleef branden. Hierdoor kon ik me focussen op het beginnetje van mijn Gran Canaria Travel Guide.

Vrijdag

Vrijdag had ik schoonmaak dienst terwijl we geen check outs hadden, dat resulteerde erin dat ik het hele terrein heb geveegd. Ik voelde me ook wel een schapenhoeder in mijn poncho en met mijn bezem.
De zonsondergang was weer fantastisch, ik vond het zo een mooi gezicht dat dit stel hier een drankje aan het doen was.
In de avond hadden we één grote jamsessie. Om één of andere reden hebben we altijd hele muzikale gasten.

Zaterdag

Zaterdag was een beetje een gekke dag, na het ontbijt moest de hele ruimte leeg omdat er een groep in moest. Alle stoelen en banken moesten dus naar buiten en Beertje vond dat wel zo fijn. In de favoriete stoel zitten in de zon.
Na het leeghalen van de ruimte gingen we met een groepje wandelen, we gingen namelijk naar Roque Nublo.
Al daar hebben we natuurlijk een groepsfoto genomen. Het lijkt een beetje alsof Daniel er niet bij hoort, omdat hij op een andere steen was gaan zitten.
Ik was enorm trots op mijzelf dat ik het gehaald had, ik had namelijk al vrij snel een astma aanval. Na mijn tijd in Slovenië had ik misschien wel een conditie, maar die is na mijn 2 weken ziek zijn in Malaga totaal verdwenen, zo bleek vandaag.

One thought to “Weekoverzicht #66: kippen voeren en tochten lopen”

Laat een reactie achter