Weekoverzicht #62: een kattige kerst

door | dec 29, 2019 | Persoonlijk | 4 reacties

Weekoverzicht #62: een kattige kerst

Dit weekoverzicht zit vol met katten, naast de gebruikelijke Tibbe hebben we deze week ook nog Daan en kitten Freek. Het was natuurlijk ook kerst en dat betekend dat we een hoop verjaardagen hebben. We waren dan ook veel samen met de familie! Kijk je mee naar mijn kerst in Nederland?

Zondag

Tibbe knuffelen
Zoals elke dag begint mijn dag met Tibbe samen op de bank. Vaak ligt hij al te wachten tot ik beneden kom, zodat we even kunnen knuffelen.
opgeruimde zolder
In de ochtend heb ik verder mijn zolderhoekje even opgeruimd. Alle spullen in de wasmand zijn de spullen die weer mee gaan naar Gran Canaria. Dat is het voordeel van dat het een graad of 20 kouder is hier, ik draag verschillende garderobes, dus kan het makkelijk apart houden. Geen gestuntel met wasplanningen voordat ik vertrek dit keer,
in het donker naar huis lopen
In de middag was ik koffie gaan drinken met Marjolein, daar had ik geen foto van gemaakt, waardoor mijn volgende foto pas weer was toen ik naar huis liep door het donker.

Maandag

verrassings badpakket
Op maandag was mijn moeder jarig! Ik zou samen met haar boodschappen gaan doen voor de komende dagen. De ketel is ons huis deed het ondertussen al 3 dagen niet en daardoor zaten we niet alleen in de kou, we konden ook niet douchen. Mijn zusje had het idee om mijn moeder naar haar huis te brengen, zodat mijn moeder daar in bad kon met dit verrassingspakket.
brood uitzoeken in de winkel
Dat resulteerde er wel in dat mijn zusje en ik samen de boodschappen moesten doen. Het was hartstikke druk en we konden niet echt vinden waar we naar op zoek waren.
Bosco bigband op de gevel van Afas circustheater
In de avond gingen we met het hele gezin naar Dennis van Aarssen en de Bosco bigband. Mijn zwager speelde namelijk in bigband en dit was zijn laatste show. Mijn vader voelde zich op het laatste moment niet goed, waardoor hij niet mee ging. Dat zorgde ervoor dat wij opeens zelf moesten bedenken waar we heen gingen en waar we moesten parkeren. Mijn moeder, zusje en ik kwamen daardoor 5 minuten voor aanvang binnen. Het was een hele leuke avond en Dennis heeft een fantastische stem. Een aantal van zijn nummers komen duidelijk in mijn playlisten te staan.

Vandaag kwam ook mijn weekoverzicht #61: de eerste week weer in Nederland online. Een terugblik op mijn eerste week in Nederland.

Dinsdag

Kitten freek in een reismandje
Op dinsdag was het de dag dat we kitten Freek gingen ophalen, deze ging een aantal dagen bij Beatrijs logeren. Freek is nog geen 12 weken en kon nog niet echt miauwen, hij zat meer te piepen in zijn reismandje.
aan het werk achter de laptop
Nadat ik Freek naar Beatrijs had gebracht, had ik de rest van de dag niet echt plannen, wat er in resulteerde dat ik weer lekker met mijn websites aan de slag kon. Ikheb namelijk recent het domein FearlessAdventure.nl gekocht. Dat gaat mijn engelstalige (reis)blog worden. Daarvoor ben ik nu dus elke dag hard aan het werk om de site te vullen en de layout helemaal in orde te krijgen.
tibbe op schoot
’s Avonds lag ik lekker met Tibbe en een dekentje op de bank. De ketel is ondertussen een soort van gemaakt, dus we kunnen semi warm de kerstdagen in. Maar elke avond lig ik wel met mijn dekentje op de bank, zodat Tibbe erbij kan liggen.

Woensdag

Voor de kerst hebben wij een kerstboom aan de muur
Het is kerst!
kerstkaart met Daan
Ik kreeg van Ellen deze kerstkaart met Daan erop. Het blijft het enige minpunt aan de levensstijl die ik heb, dat mijn kat niet meer bij mij kan wonen.
wandelen in het bos
Ik ging aan het begin van de middag traditiegetrouw met mijn vader een rondje lopen in het bos achter ons huis. Het blijft een fantastisch bos, ookal was het wat blubberig deze keer.
knuffelen met Freek
Daarna ging ik naar Beatrijs, zodat ik nog een beetje met baby Freek kon knuffelen.

Donderdag

kerstboom van spelletjes
Op donderdag was Beatrijs jarig en kwam het hele gezin dus naar het ouderlijk huis. Ik had de tafel half gedekt zodat we eventueel spelletjes konden spelen én een kerstboom van spelletjes gebouwd. We hebben uiteraard geen enkel spel gespeeld. Mijn zusje Lidewij heeft wel de helft van mijn spellen meegenomen.
lichtgevende schoenen
In ruil daarvoor mocht ik Lidewij haar disco schoenen aan! Dat is toch fantastisch?
kerst afwas
Dit was de ravage na ons 3 gangen diner met 4 toetjes. Gelukkig had mijn vader een hele planning en waren de soepkommen alweer schoon toen we klaar waren met eten.

Vrijdag

zonnebril klepje
Op vrijdag ging ik weer veel auto rijden. Ik heb tot nu toe bijna elke dag veel in de auto gezeten. Vandaag was het een zonnige dag, waardoor ik een zonnebril op wilde hebben. Mijn zonnebrillen liggen al klaar in het krat op zolder, wat mee gaat naar Gran Canaria. Gelukkig had mijn vader dit fantastische klepje nog in de auto liggen.
knuffelen met Daan
Ik ging naar Gouda om met mijn kat Daan te knuffelen. Ze is sinds ik haar heb weggebracht naar Ellen, een beetje bang voor me. Volgens mij heeft ze de dag dat ik haar vorig jaar kwam ophalen bij Ellen nog in haar hoofd zitten. Daan heeft jarenlang op straat geleefd en is daardoor nogal angstig aangelegd. Dit was de eerste keer sinds ze niet meer bij mij woont, dat ik haar écht mocht aaien.
knuffelen met Daan
Ze kwam uiteindelijk zelfs bijna naar me toe. Helaas bewoog Ellen precies in de woonkamer, waardoor Daan een beetje schrok. Toen had ik helaas geen tijd meer om nog meer te knuffelen. Maar ik heb mijn eigen kat weer mogen knuffelen, victory!
Baby freek
Ik zei dat ik niet genoeg tijd had en dat kwam omdat ik weer naar Freek toe moest.
Freek terug in het reismandje
Het was namelijk weer tijd voor Freek om naar zijn eigen huis terug te gaan. Ik denk dat hij erg tevreden was bij Beatrijs, want hij vond het niet heel fijn om weg te gaan.

Vandaag kwam ook mijn artikel online over mijn favorieten van 2019. Ik kreeg een hoop leuke reacties erop en heb dan ook weer een hoop te zien en lezen in 2020!

Zaterdag

zonsopkomst
Zaterdagochtend begon als een hele mooie dag. Het was -2 toen ik wakker werd en er was een fantastische zonsopgang gaande.
vorst aan de grond
Je kon aan de hele tuin zien dat het vroor.
Amsterdam Light Festival
Ik ging naar Amsterdam om met Kaity af te spreken, die ken ik uit Slovenië en ze was in Amsterdam. We hadden samen een kop thee gedronken en daarna liep ik via een stukje van Amsterdam Light Festival terug naar het station.
pokebowl
Ik at snel een pokebowl bij Poke Perfect
cocktails bij behind bars
En ging daarna cocktails drinken met Pim, Nynke en Marlou bij Behind Bars in Utrecht.

Dit is het laatste volle weekoverzicht van 2019. Het hele jaar heb ik weekoverzichten geplaatst, over het algemeen op zondag of maandag. Met een enkele uitzondering wel eens wat later. Ik hou enorm van mijn weekoverzichten, maar het kost wel wat tijd om het te maken. Er is dus enige twijfel of ik deze weekoverzichten blijf maken.

Voordat ik de keuze maak of ik de weekoverzichten blijf maken, wil ik graag vragen wat jullie meningen hierover zijn. Is het format goed? Zijn de foto’s te groot? Is er teveel tekst? Ga ik teveel in op details? Wat vinden jullie leuk om te zien, waar willen jullie minder van zien? Moet ik alleen weekoverzichten plaatsen als ik in het buitenland ben of juist meer details als ik op festivals ben? Laat het me weten!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Hoe gaat dat, ontspullen?
Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
6 manieren om nu geld te verdienen
Hoe reis je zo goedkoop mogelijk?

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?4 Reacties

 1. Miriam

  Ik vind je weekoverzichten leuk! Het geeft je een kijkje in iemand anders zijn leven en dat is stiekem toch wel fascinerend. Wel vind ik het belangrijk dat het echt blijft: dus met hoogte- en dieptepunten. Niet alleen de mooie momenten, maar het echte leven. Tof als je er mee door gaat!

  Antwoord
  • Veerlez

   Yes, ik doe mijn best om mijn weekoverzichten zo echt mogelijk te houden. Soms laat ik wel eens een gebeurtenis weg, ivm privacy van mijzelf of anderen, maar meestal is het vrij accuraat. En in mijn teksten ben ik vaak wel eerlijk, ook als ik me niet goed voel, zal ik dat schrijven! Ik acht de kans best aanwezig dat ik er mee door ga, maar wellicht niet meer élke week!

   Antwoord
 2. Beatrijs

  Freek forever <3

  Antwoord
  • Veerlez

   Ik mis Freek een beetje!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #63: Laatste weekje in NL - […] Weekoverzicht #62: een kattige kerst […]

Laat een reactie achter