Weekoverzicht #61: de eerste week weer in Nederland

door | dec 23, 2019 | Persoonlijk | 2 reacties

Weekoverzicht #61: de eerste week weer in Nederland

Dit is het eerste weekoverzicht wat weer volledig in Nederland plaat vindt. Ik ben er weer en deze week heb ik daar best wel even moeite mee gehad. In deze week waren mijn dagen best gevuld en wilde ik vooral tijd hebben om even tot rust te komen en met Tibbe te knuffelen.

Zaterdag

Ondanks dat in mijn weekoverzicht van afgelopen week al stond dat ik terug naar Nederland kwam, voelt het wel als een logisch moment om dit weekoverzicht te beginnen.
Ik kwam aan met 3 lagen truien om me voor te bereiden op de kou in Nederland. Vervolgens duurde mijn reis naar huis ook onnodig lang, met dank aan de defecte trein op Utrecht Centraal. Gelukkig stond mijn vader op station Bilthoven klaar om me op te halen.
Eenmaal thuis was Tibbe enorm blij dat ik er weer was en week niet van mijn zijde.

Zondag

Één van de redenen dat ik naar huis kwam, was om de verjaardag van mijn nichtje te vieren.
Aldaar gingen we nog even boodschappen doen en dat was de eerste keer dat ik weer voet zette in de Albert Heijn. Het klinkt misschien gek, maar het voelt echt fijn om weer in een supermarkt te zijn die gewoon al je favoriete producten verkoopt.
Vanuit daar ging ik door naar Linda. Het is altijd fijn om je beste vriendinnetje weer te zien. We waren zo lang aan het kletsen dat we ook avondeten moesten bestellen, zo kon ik eindelijk weer mijn favo poké bowl bestellen!
Die avond ging ik in de sauna om even alle kou uit mijn lijf te halen. Mijn spieren hadden het best lastig met het warmte verschil. Het was een fijn moment om nog even stil te staan bij mijn thuis komst en in mijn dagboek te schrijven. Dat alles deed ik onder begeleiding van Taylor Swift haar nieuwe kerst song.

Maandag

De kipjes zijn ook enthousiast dat ik er weer ben.
Mijn maandagochtend begon bij een controle afspraak bij de tandarts. Sinds ik voor het laatst daar was, een jaar geleden, is er een hoop veranderd. Het is best een high-tech praktijk geworden, met een videoscherm boven je hoofd.
Toen ik ’s avonds de televisie aan zette, zag ik opeens mijn zwager optreden. Hier op gitaar, ter ondersteuning van Dennis van Aarssen, winnaar van het 9e seizoen van The voice of Holland.

Dinsdag

Op dinsdag was het mijn eerste dienst bij PostNL. Net als afgelopen jaren help ik weer bij het sorteren van de kerstpost. De diensten beginnen weer erg vroeg in de ochtend, waardoor je aankomt in het donker.
Om deze lange dag door te komen, moest ik wel veel koffie drinken.
Toen ik thuis kwam van de post, was het ook weer donker. Daarom lag Tibbe lekker op me te wachten om te knuffelen.

Woensdag

Deze ochtend begon ik weer samen met de kipjes.
Ook Tibbe wilde nog met me knuffelen, voordat ik weer richting de Post ging.
Na mijn postdag ging ik naar het Grasnapolsky kantoor, waar we een kerstborrel hadden. We hadden de heuze Grasnapolsky quiz, wat enorm leuk was!
Toen ik thuis kwam, had mijn zusje dit briefje aan mijn bed gehangen!

Donderdag

Ik had me donderdag afgemeld bij de Post, aangezien ik er nogal last van mijn rug en nek van kreeg. Ik moest echt rustig aan doen, dit gaf mij de mogelijkheid om rustig aan wakker te worden en weer een kaartje te trekken.
Elke dag check ik nog of ik een beetje gunstige vluchten naar Fuerteventura kan vinden, ik wil nog steeds terug.
Ik besloot om ook niet naar de Fringe kerstborrel te gaan, hoe graag ik er ook bij wilde zijn. De kou, de pijn en het reizen stond me tegen. Ik had een rustige avond op de bank.
Op instagram had ik een poll met of ik mijn haar roze of blauw ging verven, toen ik mijn haarverf collectie ging bekijken, bleek roze wel de boventoon te voeren.
Ik deed een kleurspoeling in mijn haar, met zowel blauw als roze, maar ik had het toch iets te kort laten intrekken, omdat ik onzeker was hoe het zou uitpakken. Je ziet het dus niet zo goed. Ter hoogte van mijn schouders zit er een stuk blauw en het loopt van paars naar roze in de puntjes, maar het is erg zwak.

Vrijdag

Op vrijdag was het tijd om het atelier van het zusje leeg te halen. Mijn verhuisskills kwamen erg goed van pas.
Het grootste probleem was dat deze tak ook mee moest, hij was ruim 3 meter en paste dus ook niet. Ik kreeg toestemming van mijn zusje om de tak door midden te breken.
Al met al, zaten we met een auto vol spullen en takken in de auto!
Na het verhuizen was het tijd om naar Saskia te gaan, waar we met de eetclub het Sinterklaas dobbelspel gingen doen.
Maar als een eetclub betaamd, moesten we eerst een avondmaal naar binnen werken.
Doordat ik veel tijd in het buitenland spendeer en Esther verhuisd is, hebben wij 2 vrije plekken in onze eetclub. Dus mocht je in Utrecht wonen, op maandagavond tijd hebben en om de week wilt aansluiten bij onze eetclub, stuur me dan een berichtje!

Zaterdag

Het was weer een dag om bij de post te gaan werken, tussen de middag kreeg ik een fortune cookie, waarbij dit mijn tekst was. Het klopt, mijn vertrekdatum komt dichterbij.
In de avond kwam Tibbe weer lekker bij me liggen!

Na deze week is het vooral tijd om pas op de plaats te maken en iets rustiger aan te gaan doen. Ik begin te genieten van het thuis zijn en iedereen te kunnen zien. Na deze week verlang ik er niet meer naar om weg te gaan. Komende week ben ik wederom de hele week in Nederland en ga ik genieten van de kerstdagen met een kitten!

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

Sinterklaas
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Geld verdienen met Pinterest
Begin een capsule wardrobe
Wat is een goede Pinterest Strategie?
10 manieren om online geld te verdienen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

    • Veerlez

      Yes, na ondertussen weer 2 weken terug in Nederland, kan ik zeggen dat ik er nu wel écht vrede mee heb dat ik er weer ben. Nog een weekje te gaan, dan mag ik weer weg 😉

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #62: een kattige kerst - […] kwam ook mijn weekoverzicht #61: de eerste week weer in Nederland online. Een terugblik op mijn eerste week in…

Laat een reactie achter