Weekoverzicht #60: Geen afscheid willen nemen

door | dec 16, 2019 | Persoonlijk | 2 reacties

Weekoverzicht #60: Geen afscheid willen nemen

Mijn laatste week op de Canarische Eilanden is aangebroken. En wat een heerlijke week was het, het zorgde er voor dat ik niet wilde vertrekken. Vol met mooie strand momenten, wandelingen, hardlopen en fijne feestjes. Nog nooit eerder verliet ik een plek met zoveel lood in mijn schoenen

Zondag

We waren van plan om naar Lobos eiland te gaan, maar aangezien het dit weekend tussen 2 nationale feestdagen zat, werd ons verteld dat er geen boten richting Lobos zouden gaan. We besloten naar Flagbeach te gaan, één van de mooiste stonden hier in het noordenvan Fuerteventura. Samen met deze heerlijke mensen stonden we te dansen in onze ‘bunker.’ Fuerteventura staat bekend omdat het nogal waait en daarom worden overal kleine bunkertjes gebouwd zodat je uit de wind op het strand kan liggen.
We genoten van het mooie strand en het mooie weer. Er werden natuurlijk ook wat fotoshoots gedaan. Ik kon – vooral nadat mijn zusje op bezoek was geweest – natuurlijk niet anders dan een radslag doen.
Om 5 uur is er live muziek in Sunset bar, waar we met een grote groep van het hostel heen gingen. Lars, onze gekke Zweed, kocht voor de hele groep gin tonics. En aangezien bijna niemand dat dronk, had ik de tijd van mijn leven.

Maandag

Na de gin tonics van die avond ervoor, moest ik toch even rustig aan doen en bleef ik de hele dag bij het zwembad liggen. Aan het eind van de middag zaten we met een goeie groep in / om het zwembad.
Vanaf 4 uur hebben we geen zon meer in het zwembad, dus verhuizen we allemaal richting het dakterras. Ik had die dag ervoor mijn gezicht een beetje verbrand, dus ik zorgde er wel voor dat ik een beetje in de schaduw bleef en mijn pet op had.
Dit was de eerste avond dat we begonnen met het maken van familiy dinners. Dat maakt dat dit hostel zo fantastisch is, een klein maar enorm hecht clubje. Ik at niet mee, aangezien ik geen tomaat meer wil eten aangezien ik denk dat het mijn eczeem triggert. Ik stond sowieso al bekend in het hostel als het meisje dat altijd ovenschotels eet, wanneer je een oven hebt in het hostel, dan moet je dat gebruiken!

Dinsdag

Deze dag ging ik samen met Anita winkelen, ik kocht uiteindelijk 3 truien. Na het shoppen, deden we een drankje op het strand en genoot ik weer van de palmbomen. Hier kan ik nooit genoeg van krijgen.
Tijdens het shoppen had ik het er met Anita over dat ik alle kleding in mijn tas gebruikt had, behalve mijn hardloop kleding, dat zette me aan het denken en ik besloot te beginnen met hardlopen!
Het was weer tijd voor een familiy dinner en vandaag was ik in charge of the unions. Ik ben tenslotte heel goed in uien choppen. Terwijl ik de uien stond te bakken belde er een nederlands stel aan bij het hostel, met de vraag of ze mochten douchen. Ze reden met een camper rond op Fuerteventura en hadden al even niet gedouched.
We hebben de hele avond in het hostel spelletjes zitten spelen (Slap & spoons!) en een beetje zitten wachten tot het 12 u was, omdat Martin toen jarig was!

Woensdag

Omdat het Martins verjaardag was, was het zijn feestje. Het resulteerde in weer een hele dag bij het zwembad.
Na het zwembad en dakterras chillen, ging Martin even douchen en was het de perfecte tijd om zijn verrassing voor te bereiden. We verzamelde iedereen en begonnen alle ballonnen op te blazen.
Zo zaten we te wachten tot hij weer boven kwam. We hadden een fantastische avond, met natuurlijk weer een familiy dinner en daarna gingen we naar de kroeg.
Het was de eerste, en enige, avond dat ik mee uit ging. Ik moest toch even een brakke thuis kom foto maken. Valt best mee toch, hoe beschonken ik eruit zie?

Donderdag

Deze dag had iedereen een beetje een kater en spendeerde we de dag wederom het meest in het hostel. Het was ook niet zo mooi weer en het zou mijn laatste dag moeten zijn. Ik onderzocht meerdere mogelijkheden om thuis te komen, zou ik op een ander moment kunnen vliegen, zonder meteen 200 euro kwijt te zijn?
Om de brakke sleur te onderbreken, gingen we weer naar sunset bar om even naar optreden te kijken, daar liep deze hond met hanenkam rond.
Toen we terug naar het hostel liepen, zag deze kerstboom er zo mooi uit. Het is voor mij zo vreemd om de kerst versieringen in een warm klimaat te zien.

Ik besloot die avond om toch een andere vlucht te boeken, het klopte gewoon niet als ik die ochtend erna zou moeten vertrekken. Ik schreef daar ook dit korte stukje over.

Vrijdag

Doordat ik nog een dagje langer bleef, kon ik eindelijk met Anita naar Lobos toe! We namen de boot en we hadden een fantastische dag!
We beklommen de vulkaan en ik moest natuurlijk weer naar het hoogtste puntje klimmen.
Het mooie is dat je op elke foto van die dag, deze gigantische smile op mijn face ziet.Ik weet 100 % zeker dat het de juiste keuze was om nog ietsje langer te blijven.

Zaterdag

Zaterdag zou ik echt dan echt gaan vertrekken. Ik stond vroeg op en zag de zon opkomen.
Ik hielp Martin met het klaarzetten van het ontbijt en ging daarna weer een stukje hardlopen. Ik ga deze plek zo missen.
Anita en ik gingen nog even naar het strand, ik moest en zou zwemmen, ondanks dat het een aantal kwallen waren. Het was een fantastische zonnige dag en om 11u in de ochtend was het al enorm warm.
Toen moest ik alweer terug naar het hostel om mijn spullen te halen. Anita en Giovanni brachten me naar de bus. Ondanks dat Giovanni nauwelijks engels spreekt, kan hij me elke keer later huilen met alle mooie dingen die hij zegt. Alle mensen die ik in dit hostel heb ontmoet, zijn zulke mooie mensen. Bij het afscheid hier, rolden er wel wat tranen over mijn wangen.
En toen begon de terugreis van hel, waar ik van heb getwijfeld of ik hem wel moest doorzetten. De bus kwam met een vertraging, waardoor ik mijn overstap mistte. Vervolgens kwamen er toen 2 bussen niet opdagen en vertrok ik dus ruim 3 kwartier later van mijn vervolgstation. Een busreis die normaal een uur duurt, duurde voor mij 2 uur. Ik kwam op het vliegveld aan op het moment dat mijn vlucht zou beginnen met boarden. Eigenlijk zou ik mijn bagage moeten inchecken, maar dat kon niet meer. Het was een geluk bij een ongeluk dat ik die ochtend op het strand toch besloot om alvast in te checken, anders had ik niet eens kunnen vliegen. Ik haastte me door de douane terwijl ik AL mijn spullen mee had. Mijn vlucht bleek vertraagt te zijn en uiteindelijk kon ik wel nog mee en had ik geen problemen met mijn bagage. In Nederland gingen de problemen met OV gewoon verder en zat ik opgesloten in een trein voor een minuut of 10. Toen begonnen de twijfels wel, of ik er goed aan gedaan had om terug te komen.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Follow on Bloglovin

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Anderen lezen:

Begin een capsule wardrobe
Hoe ik met 2 minuten per dag honderden euro's verdien?
Suppen in de winter
6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
De mooiste plekken om te suppen in Nederland

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?2 Reacties

 1. Anne

  Wat fijn dat je keuze om wat langer te blijven een goede was! Het ziet er heerlijk uit 🙂

  Antwoord
  • Veerlez

   Het was ook zeker de juiste keuze, anderhalve dag extra zon is nooit verkeerd!

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Weekoverzicht #61: de eerste week weer in Nederland - […] dat in mijn weekoverzicht van afgelopen week al stond dat ik terug naar Nederland kwam, voelt het wel als…

Laat een reactie achter