Weekoverzicht #59: Zonsopkomst op Gran Canaria en roadtrip op Fuerteventura

door | dec 8, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #59: Zonsopkomst op Gran Canaria en roadtrip op Fuerteventura

Deze week zag ik de mooiste zonsopkomst mogelijk, vertrok ik naar Fuerteventura en hadden we een meiden roadtrip. Het was een heerlijke week waarin ik veel boeken las en ontspanning zocht.

Zondag

Deze dag was ik nog behoorlijk aan het bijkomen van mijn hike van de dag ervoor. Ik voelde dat mijn voeten wat rust nodig hadden. Ik heb dus lekker de halve dag in het zonnetje gelegen en mijn boek gelezen. Halverwege de middag ben ik met Alex naar Tejeda gelopen, waar een plaatselijke markt zou zijn. Deze bleek tot 14u te zijn, dus we waren te laat. Uiteindelijk hebben we een drankje gedaan en zijn we met de bus weer terug naar het hostel gegaan. We waren daar precies op tijd voor de zonsondergang, die we in de jacuzzi hebben gespendeerd. Dit is dan ook de enige foto die ik heb gemaakt deze dag.

Online

Blogpost: Weekoverzicht #58: Luxe in een hotel

Maandag

Ik lag onrustig te slapen en was aan het wachten tot mijn wekker zou gaan, ik zou namelijk een lift krijgen naar de airport. Hierdoor was ik wakker toen ik iemand onze kamer in hoorde komen. Ik wist dat iedereen nog aan het slapen was, dus dit was een beetje vreemd. Robert kwam me wakker maken om de zonsopkomst te zien, we hadden het er al een paar dagen over, maar elke keer de plannen niet concreet gemaakt. Hij wist dat ik boos zou worden als hij zonder mij ging, dus hij had aan een vrijwilliger die toevallig ook vroeg wakker was, de sleutel gevraagd om me wakker te maken. Binnen 5 minuten zaten we in de auto richting Pico de las Nieves, het hoogste punt van Gran Canaria.
De lucht had een perfecte pastel kleur, dit is zonder filter! We stonden als twee blije kinderen non stop te roepen hoe mooi dit was.
Het was de koudste ochtend tot nu toe op het eiland, we merkten dat we eigenlijk te weinig kleren aan hadden, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een fantastische zonsopkomst was het!
Ik was op tijd terug om mijn lift naar het vliegveld te krijgen en stond om 11 u weer terug in mijn hostel in Las Palmas. Het voelde een beetje vreemd, ik besloot de bus te nemen en alle plekken langs te gaan waar ik die week daarvoor met mijn zusje gezeten had. Ik stuurde haar dan ook deze blije foto met mijn smoothie bij The Block!
Ik liep langs het strand een heel stuk en vond nog wat mooie stukjes zeeglas.

Dinsdag

Het was tijd om verder te gaan. Mijn vlucht naar huis heb ik geboekt vanaf Fuerteventura, het was dus tijd om in het vliegtuig te stappen en daar naar toe te vertrekken. Op deze manier heb ik 10 dagen om het eiland te verkennen.
Ik vloog met Canarfly, een lokale vliegmaatschappij, het was een klein vliegtuigje, met nog minder mensen aan boord. Er waren geloof ik 11 mensen aan boord. Vanuit de lucht had ik een mooi uitzicht over het eiland.
Toen ik eenmaal in het hostel was aangekomen, wilde ik eigenlijk het liefst in het zwembad springen, helaas was ondertussen al wat afgekoeld. Maar ik heb gewoon een hostel met zwembad, hoe relaxed is dat!? Ik was best moe en had een beetje hoofdpijn, ik besloot om na het eten meteen te gaan slapen.

Woensdag

Na het ontbijt vertrok ik met Anita en Josipa naar het strand. Het water is behoorlijk helder en we hebben een fantastisch uitzicht op zowel Isla de Lobos en Lanzarote. Ik geloof dat ik hier nog wel vaker ga zwemmen!
Na het strand was het tijd om met Gulcim naar yoga te gaan. Daar heb ik geen foto’s gemaakt. Dit was mijn tweede yoga ervaring ooit, hiervoor heb ik 1 keer een yogales gevolgd bij de opening van Utrecht Centraal, maar sindsdien niet meer. Deze les voelde meer als een meditatie les dan als yoga, Gulcim was het daar ook wel mee eens.

Na de yoga begon ik aan dit boek, wat ik van Gulcim geleend had.

Donderdag

Dit was mijn chill dag, ik hoefde helemaal niks en heb lekker de ochtend gespendeerd in de hangmat op ons balkon. In de ochtend was het super mooi weer en heb ik lekker veel kunnen lezen!
In de middag was het toch eens tijd om een rondje te gaan lopen en boodschappen te doen. Het blijft een gek gezicht om in de warmte al deze kerstbomen tegen te komen. De aanloop naar kerst hoort voor mij koud te zijn, niet zomers. Maar goed, het begon tijdens mijn boodschappenrondje opeens heel hard te regenen. Na de boodschappen ben ik dus snel weer terug gerend naar het hostel en heb ik daar nog meer gelezen.
Aan het eind van de middag klaarde het toch weer even op en liep ik nog even naar het strand wat naast ons hostel zit. Fuerteventura is een eiland waar het behoorlijk waait en dat merk je op deze spot enorm.
Na een uurtje wandelen rondom de buurt, was het tijd om mijn boek uit te gaan lezen. Mijn tijd op het eiland is ook vooral om tot rust te komen.

Vrijdag

Vrijdag deed ik een roadtrip met deze fantastische meiden! En wat was het een heerlijke trip. We hebben lang niet gezien wat we wilden zien, maar het was zo gezellig. Met Taylor Swift op repeat, wind in de haren en foto’s maken, het was zo gezellig!
Josipa is fotograaf en daardoor waren we best veel bezig met foto’s van elkaar maken. Alle foto’s van Josipa’s camera moet ik nog krijgen, maar dit is een foto die Gulcim met haar telefoon had gemaakt, zo tof! Wel een beetje serieus.
Dit is denk ik mijn nieuwe favoriete foto ooit! We waren bezig met foto’s maken en opeens kwam daar zo een intens felle regenboog tevoorschijn! Hier was die alweer wat afgezwakt, maar het was zo een mooi gezicht.

Zaterdag

In de ochtend moet ik verhuizen van bed, aangezien ik mijn overnachting in het hostel verleng had. Er was geen plek meer in de 8 persoons kamer, dus moest ik verhuizen naar de twee persoons kamer.
Het voordeel was wel dat ik een persoonlijke kast had om al mijn kleren op te bergen.
Vervolgens ging ik naar de HUB om te werken en verschillende blogs voor te bereiden.

Online

Blogpost: Eigen manier van reizen

Hoe was jouw week?

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Wat kan je doen als je in quarantaine zit?
Schildersezel

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Laat een reactie achter