Weekoverzicht #58: Luxe in een hotel

door | dec 1, 2019 | Persoonlijk | 0 Reacties

Weekoverzicht #58: Luxe in een hotel

Dit was een heerlijke ontspannen week op Gran Canaria met mijn zusje, Beatrijs. We hadden een weekje luxe in een hotel en deden niet zoveel. Elke dag zwemmen en lekker eten. Na haar vertrek was het tijd om weer een heleboel te doen. Dit weekoverzicht eindigt dus met een hoop activiteit en hiking!

Zondag

Het was tijd om mijn spullen te pakken, aangezien mijn zusje richting Gran Canaria kwam. Ik ging alvast naar het centrum van Las Palmas om mijn spullen bij het hotel achter te laten.
Ik liet mijn spullen achter en had een leuk praatje met de hoteleigenaar. De lobby zag er in ieder geval al heel fijn uit!
Ik appte Helena om te vragen of zij nog in de stad was, ze zat in een hostel in het centrum en zou die dag vliegen. We waren vlakbij elkaar en haar vlucht was een uurtje later dan mijn zusje aankwam. Na samen wat gedronken te hebben, gingen we haar spullen ophalen bij haar hostel, waar deze vleugels waren.
Ik haalde mijn zusje op en we gingen naar onze fijne hotelkamer in het Maresia Canteras Urban Hotel.
Het was natuurlijk tijd om de zee te zien!
Daarna haalden we in ons beste spaans een pokebowl en aten we die in bed terwijl we Dancing with the birds keken.

Maandag

Het was een beetje een bewolkte dag, waardoor we niet heel erg veel deden. Natuurlijk liepen we weer veel langs het strand.
Terwijl we langs het strand liepen, vonden we een heleboel zeeglas.
Er was ook wat street art te vinden langs de boulevard van Playa de las Canteras.
We gingen naar The Block, waar we heerlijke smoothies, hummus en nacho’s bestelden.
Daarna ontdekten we het dakterras waar ik ook even heb zitten werken!

Dinsdag

Een hoofdstand per day keeps the dokter away. We maakten er een missie van om elke dag een hoofdstand te doen!
Ik was aan het boek Jouw perfecte jaar begonnen van Charlotte Lucas. Het was een heerlijk boek, wat ik niet kon wegleggen. Een leuke manier voor mensen om in aanraking te komen met zelfontwikkeling in roman vorm.

Woensdag

Na het ontbijt gingen we voor onze ochtend koffie bij de Starbucks. Er was een hele grijze dag voorspeld in Las Palmas, dus we besloten naar het zuiden te gaan. Met de bus naar Maspalomas.
We gingen dit keer naar Faro Maspalomas, waar je ook erg goed handstanden of radslagen kan maken. Je kan er overigens ook goed zwemmen, als je een plek kan vinden waar niet zoveel stenen in het water liggen.
We besloten voor de zonsondergang weg te gaan om de bus te halen. Helaas was er erg veel file en deed de bus er ruim 2 uur over (ipv 1 uur) om in Las Palmas te komen. We haalden snel wat eten en gingen vroeg slapen.

Donderdag

Het was weer tijd voor koffie, fancy koffie wel te verstaan. Je krijgt bij de Starbucks in Las Palmas al je 5de kop koffie gratis. Dat betekende dat wij 2 keer beide koffie hebben gehaald en daarna er 1 koffie gratis was. Ongeacht welke grootte. Ideaal toch?
Beatrijs ging, nadat we de hele ochtend gezwommen hadden, haar tuinbroek even uitlaten. Of misschien was het opladen met zon!
Daarna gingen we naar Amelie Green, waar ik zondag ook al met Helena geweest was. Een heerlijk tentje met gezonde maaltijden. Deze poke bowl was ideaal.
Zusje was weer lekker op zoek naar zeeglas.
Het was voor mij wel echt tijd om mijn was te doen. Dat geeft net een fijner gevoel, om eens kleren te dragen die niet zo stinken. Dit is de eerste keer dat ik naar een wasserette ben gegaan!
Het plan was om ergens te gaan eten, maar toen we daar zaten, hadden we toch meer zin om pizza in bed te eten, we vroegen dus of we het mee konden nemen.

Vrijdag

Het laatste ontbijtje. Ze wisten ondertussen precies wat we elke ochtend bestelden!
Toen was het tijd om het zusje weer weg te brengen. Eerlijk gezegd vond ik dat moeilijker dan ik had verwacht.
Automatisch betekent het vertrek van Beatrijs, ook dat het voor mij weer tijd was om te verkassen. Ik ging naar Finca hostel in de bergen. Het was onmogelijk om erachter te komen wanneer welke bus bij de juiste halte zou stoppen om daar te komen. Uiteindelijk resulteerde dat in dat ik een half uur met volle bepakking moest lopen.
Maar zeg nou zelf, met dit uitzicht is dat toch geen enkel probleem?
Al helemaal niet als je pizza bij je hebt en je dus de mooiste lunchplekjes tot je beschikking hebt.
Ik werd verliefd op het uitzicht.

Zaterdag

Wakker worden met dit uitzicht, mijn koffie drinken en dat de kat erbij komt zitten, dat is toch fantastisch? Vooral als je de dag ervoor was verteld dat de kat niet zo sociaal is.
Het gebeurd wel vaker dat katten mij interessant vinden, ondanks dat ze bang zijn voor alles!
Deze berg, Roque Bentayga, was het doel van vandaag. Het was tenslotte het eerste wat ik zag toen ik wakker werd. Hier was ik toch al best dichtbij!
Ik had het gehaald! En hier op de foto zie je Roque Nublo, waar ik waarschijnlijk morgen naar toe ga!
Ik was echt best dichtbij!
Ik had er 3 uur over gedaan om daar te komen en was binnen 5,5 uur heen en weer. Ik had bedacht om de bus terug te nemen, maar dan had ik 5 kwartier op de bus moeten wachten, daar had ik niet zo zin in! Dus ik liep de hele weg weer terug, een gedeelte op de slippers.
Daarna had ik wel een avondje in de jacuzzi verdiend.

* Dit artikel kan affiliate links bevatten. Dit kost jou niks extra’s, maar zorgt dat deze website kan blijven bestaan.

Veerlez
Hoi, ik ben Veerle, dit is de plek waar ik blog over alles wat volgens mij het leven mooier maakt! Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Podcast

Reizende Strijdster Podcast

Meditaties

Reizende Strijdster Podcast

Categorieën

Anderen lezen:

6 Boeken die mijn leven hebben veranderd
Het verhaal van een vleesboom
15x de beste dagjesrugzakken
Begin een capsule wardrobe
Schildersezel
52 boeken in een jaar lezen

Suppoort

Suppoort Veerle

Op dit moment lees ik

Other Language?0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekoverzicht #59: Zonsopkomst op Gran Canaria en roadtrip op Fuerteventura - […] Blogpost: Weekoverzicht #58: Luxe in een hotel […]
  2. Vrijwilligerswerk in een hostel - […] wat ik kon en of ik in het team zou passen. (Mijn ervaring als een gast in Finca kan…

Laat een reactie achter